Page Nav

HIDE
GRID_STYLE
FALSE
HIDE_BLOG

Gradient Skin

Gradient_Skin

Son Yazılar

latest

Kadınlardan erkeklere 9 derste aşk..

Kadınlardan, eşlerine, çıktığı erkek arkadaşına, ya da partnerlerine, 9 ayrı aşk dersi. Uzun hayat ve mutlu bir beraberlik herkesin hayalid...

Kadınlardan, eşlerine, çıktığı erkek arkadaşına, ya da partnerlerine, 9 ayrı aşk dersi.

Uzun hayat ve mutlu bir beraberlik herkesin hayalidir. Ama yapılan bazı hatalar mutluluğunuza gölge düşürüp, beraberliği krize sokabilir. İşte mutlu ve sağlıklı bir birlikteliğin temellerini atmanızı sağlayacak 9 ders..

1) Sırlarınızı ilişkinin başında paylaşmayın

Kadınlar sırlarını hoşlandıkları erkekle paylaşarak partnerlerine kendi hayatlarını, sorunlarını ilk zamanlarda açarak yakınlıklarını mevcut durumdan daha ileri boyuta taşımak isterler ve eğer beni olduğum gibi kabul ediyorsa o doğru erkektir sonucuna varırlar. Ancak hiçbir erkek ilk zamanlarda kurulan bu yakınlığa ve bilgi yüklemesine hazır değildir.

Öneri: Konuşmadan önce birkaç kez düşünmek hata yapmamızın önüne geçer. Psikologların konuyla ilgili önerisi ise karşı tarafın duymak isteyeceği şeyleri söylememiz.

2) İlişkide patron olmayın

İlişkide her şeye karar vermek karşı tarafın işini kolaylaştırmaktan ziyade partnerinizin kendisini zayıf hissetmesini sağlar.

Öneri: Kadın veya erkek kimse bir ilişkide sürekli emir altında olmayı kabul edemez zira bu durum insan doğasın aykırıdır. Bu nedenle karşı tarafa güvenmek ve saygı duymak bir hayatı paylaşmanın en önemli koşuludur.

3) Dürüst olun

İlişkilerde kadınlar bir süre sonra "artık beni eskisi gibi sevmiyorsun, beni artık önemsemiyorsun "şeklinde söylenmeye başlar. Erkeklerin böyle durumlarda partnerlerini geçici olarak sakinleştirmeleri ile ilişkide sular durulurken aslında işlerin yolunda gitmediğinin 2 tarafta farkında değildir. Erkekler sorunu çözmek yerine anı kurtarmanın peşindedir. Kadınlar ise, asıl söylemek istedikleri "bu ilişkide kendimi güvende hissetmiyorum, senin için vazgeçilmez olduğumu düşünmüyorum" demek ve herseyi dürüstce ifade etmek yerine olayı trajedik bir boyuta taşımayı tercih ediyorlar.

Öneri: Karşılıklı olarak sergilenen samimiyetsiz tavırlar ilişkinin bitişini hazırlar ve duygusal bir krizin aslında haberciliğini yapar. Partnerimize karşı dürüst olmak ve onunda duygularını açıkça belli edebilmesini sağlamak 2 tarafında ne istediğini bilmesini sağlar.

Sizce kadınların aşk dersleri neler?

4) İlişkinize cinsel cazibenizle yön vermeye çalışmayın

Fiziksel şartlar gözönüne alındığında her ne kadar kadınlar erkekler kadar güçlü olmasa da, cinsellik söz konusu olduğunda daha kuvvetli bir konuma kavuşurlar. Bu pozisyonlarını isteklerini elde etmek için kullanırlar. Her ne kadar bu durumun ahlaki boyutu yıllarca konuşulabilecek bir konu olsa da unutulmaması gereken bir erkeğin duygusal bağlarla kurulmamış bir ilişkide partnerine saygı duyması son derece zordur.

Öneri: Erkek arkadaşınızla yaşamak istediğiniz cinselliğin asıl nedeni onu istemek mi yoksa ele geçirmek mi olduğunu bir kez daha düşünün. Eğer kafanızda soru işaretleri varsa geri adım atmanızda ve ne istediğiniz ona dürüstçe dile getirmekte fayda var.

5) İlişkinizin başında sevgilinize güvenmek için bekleyin

İlişkinin başında sevgilinizle e-posta şifrelerinizi, kredi kartlarınızı paylaşmak sizin açınızdan bakıldığında ona ne kadar güvendiğinizin göstergesi olsa da bu durum sizi mağdur edebilir.

Öneri: Duygusal hiçbir ilişkide güven verilmez, kazanılır kuralını hayatınız boyunca unutmayın. İlişkinizle ilgili evinizin anahtarını vb özel hayatınızla ilgili ayrıntıları ne zaman paylaşmanız gerektiğini gösteren bir çizelge hazırlamak işiniz kolaylaştırabilir.

6) Pahalı hediyelerle sorunlarınızı maskelemeyin

Erkek arkadaşınıza pahalı hediyeler almak veya maddi sıkışıklığına çözüm yolu olarak kendi maddi birikiminizi kullanmanız sizin cömert olduğunuzu göstermez. Kadınlar anaç yapılarından kaynaklı olarak bu tarz tavırlar sergilemekte ve bu tavırlarını sevgilerinin ifadesi olarak sıfatlandırmaktadır. Unutmayın, pahalı hediyeler ilişkide ki sorunların örtülmesinden başka bir şey değildir, kendinizi kandırmayın.

Öneri: Pahalı hediyeler almadan önce bir kere daha düşünün ve bunu yapmaya sizi hangi sebeplerin ittiğini anlamaya çalışın.

7) İlişkinizin başında gelecek planları kurmayın

Kadınlar bazen sadece haftaya yapılması gerekenlerin ötesinde planlar yaparak anı yaşamanın keyfini kaçırırlar. İlerde yaşamak istediğiniz ev, çocuğumuz kız olursa ismi bu olsun şeklindeki planlar, aslında istedikleri hayata kavuşamayacakları korkusundan kaynaklanır. Unutulmaması gereken şey kimse planlara uymak zorunda değil, haftaya ve sonraki haftalara ait olması ve yapılması gereken planlar oluşturmak ilişkiyi boğmaktan öteye gitmez.

Öneri: Hayatı stresten uzak ve anı anına yaşamaya çalışın. Planlar yapmaktan değil erkek arkadaşınızla keyifli anlar yaşamaktan zevk almaya çalışın. Eğer bunu yapamıyorsanız ilişkinizi, ne istediğinizi ve ne yaptığınızı gözden geçirin.

8) Partnerinizin kahramanı olmaya çalışmayın

Kadınlar partnerleri için vazgeçilmez olma yolunun onların sorunlarını çözebilen tek insan olmaktan geçtiğini zanneder.

Öneri: Sevgilinizin sorunlarını çözmek istemek tabiiki iyi niyetli bir davranıştır ama eğer buna direniyorsa ona yapabileceğiniz en iyi şey kendisini bir terapiste yönlendirmektir.

9) Partnerinizle ilgili gerçekçi hayaller kurun

Kadınlar bir ilişkiye başladıklarında partnerlerinin her konuda kendilerinin destekçisi olacağı gibi boş ümitlere kapılabilmektedir.

Öneri: Partnerinizle ilişkiden ve ondan ne beklediğiniz gerçekçi bir şekilde konuşun, kendi hayatınıza sahip çıkın, onsuz da mutlu olduğunuz alanlar oluşturun.

Kaynak:Mynet

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da! ✎ Online adak yapmak için tıklayınız.

Hiç yorum yok

Tanıtım-Reklam
Bumerang - Yazarkafe