Page Nav

HIDE
GRID_STYLE
FALSE
HIDE_BLOG

Gradient Skin

Gradient_Skin

Son Yazılar

latest

Bu tartıcı erkekler de nereden çıktı?

Sevdiğiniz erkek, fazla kilolarınıza mı takılıyor? Zayıflamanızı mı istiyor? Elinizdeki çikolataya alaycı bakışlar fırlatan bir sevgiliniz...

Sevdiğiniz erkek, fazla kilolarınıza mı takılıyor? Zayıflamanızı mı istiyor? Elinizdeki çikolataya alaycı bakışlar fırlatan bir sevgiliniz mi var?

Sevdiğiniz erkeğin sizi olduğunuz gibi sevmesi gerekmez mi? Hayır, her zaman böyle olmuyor işte. Gerek yazılı gerekse de görsel medyadan mükemmel ve gerçekdışı kadın modelleri fışkırdıkça, erkeklerin gerçeklik algısı değişiyor. Doğal olmayan vücut yapılarını idealleştirerek eşlerinde de aynısını görmek istiyorlar.

Bu ideale kavuşmak için de sevgililerinin, eşlerinin yediklerini, içtiklerini tartmaya başlıyorlar. Yanlış anlaşılmasın, erkeklerin tartıcı tutumuna karşı boyun eğmek değil kadınların yaptığı. Ama pantolondan fışkıran yağlara hafif alaycı bir bakışı görmek bile yeterli, çoğu kadını yeme içmeden kesmek için. Her ne kadar erkek, “Seni olduğun gibi seviyorum” dese de o bakışı gördükten sonra inandırıcılık yerlerde…

Eleştiriler alaya dönüşürse…
Bazı erkekler kaçamak bakışlar yerine sevgililerinin kilosunu eleştirme işini göstere göstere yapıyorlar. Doğum günü hediyesi olarak bir egzersiz aleti alarak, iki beden küçük pantolon hediye ederek, buna girmeye çalışmalısın mesajı vererek, hatta evde tatlı ve cips gibi bazı yiyecekleri yasaklayarak…

Gittikçe baskıya dönüşen bu tavır, aslında basit bir destek olma isteğiyle ortaya çıkmış olabiliyor. Siz sürekli kilolarınızdan yakınırken, eşinizin sizi spor yapmaya teşvik etmesi ve olumlu eleştirileri zamanla alaycı bir tavıra dönüşebiliyor. Kilo vermeniz karşılığında size kıyafet ve tatil gibi ödül vaatleri geliyor arkasından. Bazı erkekler, tartıcı tavırlarını öyle abartıyorlar ki, eşlerinin verdiği her kiloyu bir kenara yazıp, daha ne kadar vermeleri gerektiğini hesaplıyorlar. Veremediğiniz her kilo da iğneleyici esprilerle size geri dönüyor!

Kendine güveni tam olan kadınlar bu alaycı tavırları görmezden gelebiliyor ya da esprileri geçiştirip hiç etkilenmediğini söyleyebiliyor. Ama ne yazık ki her zaman değil… Alaycı sözler çoğu kadının ruhunu öyle bir kaplıyor ki arkasından terk edilme korkusu geliyor. Ve çoğumuz, çikolataları saklayarak yemeye, gitmediğimiz halde spor salonuna gittiğimiz yalanını söyleye başlıyoruz.

Sizinki de tartıcı mı?
*Şimdi sayacağımız maddelerden en az üçü sizi anlatıyorsa, sevgiliniz ya da eşiniz tam bir tartıcı, tam bir kontrol delisi diyebiliriz:
*Alışveriş esnasında çikolata ve bisküvileri o bakmadığı sırada alışveriş sepetine dolduruyorsunuz.
*Spor salonuna haftada kaç kere gittiğinizi abartarak söylüyorsunuz.
*Sizin için bir dijital tartı satın aldı.
*Mutfakta yemeklerin ölçüsünü kaçırmayın diye bir yemek tartısı aldı.
*Kilo verseniz de size bedeninizden küçük kıyafet ve iç çamaşırları alıyor.
*Yumruk kadar karbonhidrat kuralını biliyor.

Asıl sorun erkekte
Erkekler, kendilerini güvende hissetmedikleri zaman eşlerinin kilosunu ve egzersiz programını kontrol altında tutabiliyorlar. Güvensizlik, savunma mekanizması olarak başkalarını aşağı görme isteği olarak açığa çıkabiliyor.

Bu durumda size düşen, onun güvenini artırmaya çalışmak olmalıdır. Dış görünüşünüzü eleştirmesinin çok yüzeysel bir davranış olduğunu; baskı kurmak yerine ondan kilo verme konusunda destek beklediğinizi anlatın. Yine de sorunu aşamıyorsanız, bir ilişki terapistine başvurabilirsiniz.

Ancak unutmayın, tartıcı bir erkekle birlikte mutluluğu yakalayan kadınlar da mevcut. Erkeğin, baskı yapmak yerine destek olması önemli… Yıllarca çabalayıp veremedikleri kilolarını eşinin desteğiyle vermek, pek çok kadını mutlu ediyor.

Eşlerinin desteği sayesinde sağlıklı beslenmekten, spor yapmaktan hoşlandıklarını fark edebiliyorlar ve yeni halleriyle kendilerini daha seksi hissediyorlar. Çoğu kadın, bundan böyle hayatına, onu eski kötü alışkanlıklarına döndürecek bir partner girmesini istemiyor. Belki de en doğrusu, alay etmeden destek olabilen bir tartıcı erkek bulmak, ne dersiniz?

Kaynak: Pudra
 
✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da! ✎ Online adak yapmak için tıklayınız.

Hiç yorum yok

Tanıtım-Reklam
Bumerang - Yazarkafe