Page Nav

HIDE
GRID_STYLE
FALSE
HIDE_BLOG

Gradient Skin

Gradient_Skin

Son Yazılar

latest

İlk buluşmada yenmeyecek 6 yiyecek

İlk buluşma için önerilen klasik kuralları bir kenara bırakıp gerçekleri öğrenme ve 'gerçek' olma zamanınız geldi. İşte işiniz...

İlk buluşma için önerilen klasik kuralları bir kenara bırakıp gerçekleri öğrenme ve 'gerçek' olma zamanınız geldi. İşte işinize çok yarayacak öneriler.

Onunla ilk randevunuza çıkacağınız zaman, arkadaşlarınızın "Şunu giy, söyle konuş" diye verdikleri tavsiyelerin fazla bir anlamı yoktur aslında. Çünkü henüz onu iyi tanımıyor ve sevip sevmeyeceğinizi bilmiyorsunuzdur.

Ayrıca bu klasik kurallar hiç eğlenceli olmadıkları gibi geri de tepebilirler. Bu tip sıradan tavsiyeleri uygulamanın sonucunda, olduğunuz gibi davranmak yerine, gergin veya karşınızdaki erkekle beraber olmaya çok hevesliymiş gibi görünmeyi pek de istemezsiniz herhalde. Ama bize güvenin; olduğunuz gibi davrandığınız zaman, karşı tarafa çok daha çekici görüneceğiniz kesin.

The Decline of Males (Erkeklerin Düşüşü) adlı kitabın yazarı ve Rutgers Üniversitesi'nde Charles Darvin Antropolojisi Profesörü olan Dr. Lionel Tiger, "ilk randevuda uygulayacağınız en iyi strateji, karşınızdakiyle kişilik çatışmasına girip onu alt etmeye çalışmak yerine, keyifli vakit geçirmeye çalışmanızdır" diyor ve ekliyor: "Bu şekilde, azimli ve rahat bir karakter olduğunuzu gösterecek ve daha çekici olacaksınız."

ANI YAŞAYIN

Eğer ilk tanıştığınız anda onunla aranızda iyi bir elektrik oluştuysa, otomatik olarak ileriyi düşünmeye başlamak kaçınılmazdır. "Acaba aradığım kişi o mu?" diye düşünüyorsanız, kendinizi durdurun: Beklentilerinizin esiri olmayın çünkü bu şekilde yaşadığınız anların keyfini çıkaramazsınız.

"Randevuya gerekenden daha fazla önem verirseniz, bütün gece nasıl geçtiği hakkında düşünür ve onu bir daha görüp göremeyeceğinizin planlarını yaparak, strese girersiniz" diyor yazar ve psikoterapist Dr. Sheenah Hankin ve ekliyor; "Böyle bir ruh haline girdiğiniz zaman o anda yaşadıklarınızı tam olarak kavrayamazsınız." Bu da sizi ilgisiz biri gibi gösterebilir.

Kendinize bunun sıradan bir akşam olduğunu hatırlatın, olabildiğince rahatlayın ve keyfini çıkarmaya bakın. Tiger, "İlk randevu bir deneme gibidir. Her şeyin doğal akışında gelişmesini sağlayın ve yürüyüp yürümeyeceğini görün" diyor.

Eğer ondan bir elektrik alamadığınızı düşünüp, aynı frekansta olmadığınızı anlarsanız sakın moralinizi bozmayın; geçirdiğiniz bu gece kesinlikle zaman kaybı değildir. Büyük olasılıkla yeni bir bakış açısı kazanacak ve hayatınıza ilginç bir hikaye daha eklemiş olacaksınız.

İlk buluşmanızda ısmarlamamanız gereken 6 yiyecek

Domates soslu spagetti
Evet, belki çok eğlenceli gözüküyor ama hiç de göründüğü kadar masum değil! Hem yemesi zor hem de üstünüze başınıza sos sıçratma ihtimaliniz çok yüksek. Daha da önemlisi; yerken yüzünüzün alacağı şekil, aklına geldiğinde ikinci buluşma sizin için bir hayal olabilir!

Sarımsaklı mantı 
İlk günden buram buram sarımsak kokuları saçan bir yiyecek yemeniz, onun yüzünü buruşturmaya yetecektir.

Kızarmış herhangi bir şey
Tamam kendiniz olun dedik ama ilk günden mağara kadını yönünüzü görmese çok daha iyi olur. Yüzünüze gözünüze bulaşmayacak ve sonrasında sizi ağırlaştırmayacak hafif yiyecekler tercihiniz olsun.

Az yağlı sosla isteyeceğiniz bir salata
Diyette olsanız bile bunu bilmesine izin vermeyin; kısa bir süre ara vermenin bir sakıncası olmaz. Kendinizden hoşnut olmadığınızı ve sürekli otlayan sıkıcı biri olduğunuzu düşünmesini istemezsiniz değil mi?

Fasulyeli bir yemek
Yerken güzel fakat sonrasında kahkaha atmaya korkan bir gaz bombasına dönüşebilirsiniz. İlk buluşma stresinin içinde bir de bununla uğraşmak zorunda kalmayın!

Izgara tavuk kanadı
İşte spagetti gibi yüksek risk taşıyan bir yiyecek. Tavuğu canlıyken yemeğe çalışmanızla hemen hemen aynı uğraşı göstermeniz gerekecek! Ayrıca elleriniz yağlanacak ve dişleri parçacıklarla dolu bir vahşi gibi görüneceksiniz!

DÜRÜST OLUN

Eski sevgilinizle aranızda geçen özel bir konuşmayı anlatacak veya adet öncesi sendromu yaşamakta olduğunuzu söyleyecek kadar da açık olmanızı tavsiye etmiyoruz elbette ki. Ama eğer buluştuğunuz erkekle yakın bir arkadaşınızla konuştuğunuz gibi rahatça sohbet ederseniz, aranızdaki ilişki giderek ısınacak ve her şey daha doğal bir şekilde akacaktır. "Böylelikle buluşmanız bir iş görüşmesine benzemeyecektir" diye uyarıyor Hankin. Örneğin ona, ofiste yaşadığınız komik bir olayı anlatabilir veya yakın bir arkadaşınızın erkek arkadaşıyla ayrılma hikayesinden bahsedebilirsiniz.

Hankin'e göre hepimiz, bize dürüst davrandığına inandığımız kişilere, kendimize daha yakın hisseder ve onlara güven duyarız. Ayrıca, olumsuz yönlerinizi açığa vurma tekniğini de uygulamanızı öneriyor Hankin. Yapılan araştırmalar, yükseklik korkunuz gibi zayıf bir yönünüzü anlatmanın, başkalarının sizden hoşlanmasını ve sizin yanınızda kendilerini rahat hissetmelerini sağladığını gösteriyor. Çünkü bazı küçük zaaflarınızı dışa vurmak, sizin insani yönünüzü gösteriyor.

Hatta bu konuşmalar sırasında ilk randevularda ne kadar tedirgin olduğunuzu bile itiraf edebilirsiniz. Bunu açık açık söylemek, sizi yakından tanımasını sağlarken, aranızdaki gerginliği de azaltacak ve en önemlisi de, bunu açıkça ifade edecek kadar kendinize güveniniz olduğunu da gösterecektir.

ÇILGIN OLUN

Onunla arabada giderken en sevdiğiniz şarkıyı söylemeye başlayarak veya bir bara giderken yarı yoldan sonra arabadan inip gideceğiniz yere kadar yürümeyi teklif ederek, karakterinizin korkusuz ve özgür tarafı hakkında ipucu verin. Bu da size çekici bir hava katacak özellikleriniz arasındadır.

"Onu şaşırtacak kadar cesur olmak, ne kadar tutkulu ve karakter sahibi biri olduğunuzu gösterir" diye açıklıyor Hankin ve ekliyor: "Sizin ilk randevuda beklenmedik şekilde davranmanız ikinizin de dopamin hormonu salgılamasını ve dolayısıyla kendinizi daha mutlu ve enerjik hissetmenizi sağlar." Eğlenceli, heyecanlı ve biraz kuraldışı olmak, harika bir ilk randevunun reçetesi olabilir.

- Öneri: Erkekleri Kamçılayacak Bir Dokunuş

Bir erkekle ilişkiye girmenin en iyi yolunun fiziksel temas olduğunu biliyorsunuzdur herhalde. Ama bazı hareketler ve dokunuşlar özellikle çok önemlidir. Karşınızdaki erkeğin cildine yavaş ve yumuşak hareketlerle dokunmayı deneyin: Konuşurken bileğinin iç tarafına dokunabilir veya avuç içini okumayı teklif edebilirsiniz.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da! ✎ Online adak yapmak için tıklayınız.

Hiç yorum yok

Tanıtım-Reklam
Bumerang - Yazarkafe