Page Nav

HIDE
GRID_STYLE
FALSE
HIDE_BLOG

Gradient Skin

Gradient_Skin

Son Yazılar

latest

Dantel Modelleri; Modeller Arası Farklılık

Gelenek, görenek ve adetlerimizin olmazsa olmazları arasındadır. Evlilik hazırlığı yapan genç kızların, oğullarını evlendirmek isteyen annel...

Gelenek, görenek ve adetlerimizin olmazsa olmazları arasındadır. Evlilik hazırlığı yapan genç kızların, oğullarını evlendirmek isteyen annelerin, evine güzellik katmak isteyen kadınların tercih ettiği en önemli aksesuar parçasıdır. Düğün evlerinde gelinin çeyizliği arasında ilk önce dantel modelleri kendini gösterir. Vaz geçilmez bir el işi sanatıdır o. Bir çeyiz asla onsuz düşünülemez. Çeşitliliği ve farklılığı haneye güzel görsellikler kazandırır. Modeller arasındaki farklılık işleyenin duygu düşünce ve hislerinden oluşur. Bazen doğadan küçük bir esinti, bazense yaşantınızdan minik bir kesit görebilirsiniz. Kısacası o geometrik görsellerin harmanlanması ile yaşam bulur. İşte oluşturulan bu desen ve modeller birbirinden farklı ve zengin içeriği ile evimizin en önemli aksesuar parçasıdır.

Tercih Dantel İçerikli Elbiseler


Farklı renk tonları ve çeşitli ipliklerden üretilen danteller iğne oyası ve tığ kullanılarak da yapılabilir. Zengin bir içeriğe sahip olan dantel modelleri 2018 yılında da en önemli aksesuar parçası olmaya devam edecektir. Sayısız modellerin bulunması, dantel örneklerinin istenilen tasarımda bulunmasına neden olmaktadır. Danteller bir havlu ve yazma kenarında olabileceği gibi sehpa, televizyon üstü, koltuk üstü gibi farklı yerlere konumlandırılabilir. Sürekli bir değişim içinde bulunan dünyamız, teknolojide yenilikleri gözler önüne sererken dantel örnekleri de bundan nasiplenir. 2018 modellerinde bayanların tercihini dantel içerikli elbiselerin oluşturacağı gündemi uzun süre meşgul edecek gibi görünüyor.

Dantel Kullanım Alanları

Genelde çeyiz amaçlı bilinen danteller süs, aksesuar olarak da bilinir. Tamamlayıcı bir etkisi bulunmakta ve bayanların elbiselerinde kombin olma özelliği taşımaktadır. Ticari amaçlı üretilen dantel modelleri el işi sanatlarında uzak olarak tasarlanır. Bunlar içeriği ve görselliği ile fabrikasyon üretimi olup karşımıza çeşitli güzellikler ile çıkmaktadır. Kullanım alanları ile danteller; tülbent, çanta, havlu, elbise, peçetelik, fiskos üzeri, şapka, tv üniteleri, mutfak gibi birçok yerde kullanılır. İncelenmesi gereken tasarımlara ev sahipliği yapar dantel. Ağır ve zorlu bir işçilikle ilmek ilmek dokunarak ortaya çıkması şık bir görsellik ile yanımızda yer almasını sağlar.

Dantel Çeşitleri

El işi sanatları arasında işçiliği ve emeği ile göz nuru olan dantel çeşitleri kısa bir alıştırma ile herkesin kolayca üreteceği bir el işi sanatıdır. Bunun için özverili olmak gerekiyor. İnce bir işçilik isteyen dantel modelleri eserin ortaya çıkmasıyla beraber verilen emeğin ne kadar kutsal olduğunu gösterir. Çok eski zamanlardan itibaren kullanılan bu örnekler göz alıcı modelleri ile çeşitliliğini sergileyerek şık bir süs eşyası olarak da kullanılmaktadır. Sizlerde bilirsiniz ki yaşam kesiti içerisinde kendisine yer edinmiş, her daim yanımızda yer alan danteller, çeşitli tasarımları, şıklığı, zarafeti ve görselliği ile bundan sonrada bizlerle birlikte olacaktır.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da! ✎ Online adak yapmak için tıklayınız.

Hiç yorum yok

Tanıtım-Reklam
Bumerang - Yazarkafe