Page Nav

HIDE
GRID_STYLE
FALSE
HIDE_BLOG

Gradient Skin

Gradient_Skin

Son Yazılar

latest

Dolorex’in Bilinmeyen Kullanımları

Ağrı ve enfeksiyonlarla mücadelede en etkili ilaçlar arasında yer alan Dolorex nedir ve kullanımında nelere dikkat edilmelidir gibi sorular...

Ağrı ve enfeksiyonlarla mücadelede en etkili ilaçlar arasında yer alan Dolorex nedir ve kullanımında nelere dikkat edilmelidir gibi sorularınıza bu yazımız sayesinde cevap bulacaksınız.

Vücudumuzun herhangi bir bölgesinde durmaksızın kendini hissettiren ağrı ve acılar bir süre sonra katlanılması zor bir hale geliyor. İnsanı psikolojik olarak da huzursuz ve agresif hissettirebilen bu sürekli ağrı ve acı hissedildiğinde ihtiyaç duyulan en pratik çözümler arasında etkili ağrı kesiciler yer alıyor. Kimileri ilaç kullanmayı son tercih olarak düşünse bile, ilaçlar dinmek bilmeyen bu acı ve ağrılardan kurtulmak için yarım saat bile yeterli olabiliyor. Kulak burun boğaz enfeksiyonları, cerrahi müdahale sonrası oluşan şişlik ve ağrılar, çarpma nedeniyle meydana gelen ağrı ve şişlik, iskelet ve kas sisteminde hissedilen ağrılar, uzun sürmesi durumunda gerçekten katlanması daha da zor hale gelen ağrılardandır.

Herkesin en az bir kere kulak ağrısı çekmişliği, boğazlarının yutkunma hissini yok edecek kadar iltihaplandığı olmuştur. Böyle durumların enfeksiyonla da birleşmesiyle ağrı ve acı bir arada hissedilir ve kimi zaman ateşlenmeye de yol açabilir. Böyle ağrılı, enfeksiyonlu durumlarda kullanılan Dolorex son derece etkili olup, bazen otuz dakikada bile sizi bu şikayetlerden kurtarabilen bir ilaçtır. Normal reçeteyle satılan bu ilacın etken maddesi diklofenak potasyum’dur. Bu etken madde iltihap ve ağrıya neden olan hormonların azaltarak, iltihap ve ağrı önleyici etkiyi ortaya çıkarır.

Dolorex ağrı kesici yetişkinler için aşırı ağrı ve acı durumunda günde en fazla 4 adet alınmalıdır. Ağrılı regl dönemi için kullanımında belirtilerin ortaya çıkmasından itibaren günde 1 draje olacak şekilde kullanılmaya başlanmalıdır. İlerleyen birkaç gün içerisinde günde en fazla 2-3 adet kullanılmalıdır.

Çocuğunuz sürekli bir ağrısı olduğundan şikayet ediyorsa Dolorex kullanmadan önce dikkat etmeniz gereken bu ilacın 14 yaşından küçükler ve 18 yaşın altındaki ergenlik dönemindeki gençlerde yaşanan migren ataklarında kullanılmasının uygun olmayışıdır.

Bu ilacın ağrı ve acıları geçirici özellikte olması nedeniyle kısa süreli kullanılması gerektiğine dikkat edilmelidir. Felç ya da kalp krizi gibi hastalıkları tetikleyebildiği için kullanım süresi konusunda ciddi derecede özen gösterilmelidir.

İlaçların içindeki etken maddeler birbirleri ile kullanıldıklarında olumsuz sonuçlar doğurabiliyor. Bu nedenle Dolorex’i de kullanmadan önce daha önce atlatılan rahatsızlıkları ve kullanımı devam eden ilaçları eczacıya belirtmek gerekiyor. Örneğin kalp krizi, felç, mide kanaması, yüksek tansiyon, karaciğer ya da böbrek rahatsızlığı gibi durumlarda kullanımdan önce mutlaka danışılmalıdır.

İlacın ciddi boyutlu yan etkileri; dudak, boğaz, yüz ve dil bölgelerinde şişme, geçmeyen boğaz ağrısı, göğüste sıkışma hissi, göğüs ağrısı, morarma, bayılma, yüksek ateş şeklindedir. Çok sık görülmemekle birlikte bu belirtilerin ihtimal dahilinde olduğu unutulmamalıdır. Tüm ilaçlar gibi Dolorex de bilinçli kullanılması durumunda kişiyi herhangi bir yan etkiyi fark etmeden ağrılı ve acılı şikayetlerinden kurtarabilir.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da! ✎ Online adak yapmak için tıklayınız.

Hiç yorum yok