Page Nav

HIDE
GRID_STYLE
FALSE
HIDE_BLOG

Gradient Skin

Gradient_Skin

Son Yazılar

latest

Orgazm olmak sağlığa yararlı mı zararlı mı?

Sık orgazm olmanın sağlığımızı bozacağını mı düşünmekte misiniz? Araştırmacı Komisaruk, Beyer-Flores ve Whipple, Orgazm Bilimi isimli son ki...

Orgazm olmak sağlığa yararlı mı zararlı mı?
Sık orgazm olmanın sağlığımızı bozacağını mı düşünmekte misiniz?

Araştırmacı Komisaruk, Beyer-Flores ve Whipple, Orgazm Bilimi isimli son kitabında orgazmı, sağlığı olumlu etkileyen bir aktivite olarak görüyor.

Bu konuda daha önce yapılan çalışmalar da yine bu soruya aynı cevabı veriyor: Orgazm sağlığa yararlıdır.

İngiltere'de yapılan bir araştırmada, erkeklerin orgazm sıklığı ve ölüm oranları arasındaki ilişki gözlemlendi. 10 yıl boyunca devam eden araştırma sonunda, daha sık ve düzenli orgazm olan erkeklerin, daha seyrek ve düzensiz orgazm olan erkeklere oranla ölüm riskinin daha az olduğu ispatlandı.

Çeşitli araştırmalarda, uyarılma ve orgazm sırasında salgılanan hormonların, kanser ve kalp hastalıklarına karşı vücudu koruduğu tespit edildi.

Araştırmalar aynı zamanda, orgazm sırasında salgılanan oksitosin ve endorfinin rahatlatıcı özelliğini gösteriyor. Mastürbasyon sonrasında uyuma isteği ve seksin baş ağrısını geçirme özelliği de tamamen bu salgılardan kaynaklanıyor.

Ayrıca düzenli orgazm olan erkeklerin prostat kanserine yakalanma riskinin azaldığını gösteren çeşitli araştırmalar da mevcut. Orgazm sırasında birçok insan genel baş ağrılarının ve migren ağrılarının azaldığını söylüyor.

Sonuç olarak, orgazmın sağlığa yararlı mı zararlı mı olduğu sorusuna cevap olarak, düzenli orgazm olmanın, sağlığa birçok fayda sağladığı ve özellikle kalp sağlığınız için orgazmı ihmal etmemeniz gerektiğini söyleyebiliriz.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da! ✎ Online adak yapmak için tıklayınız.

Hiç yorum yok