Page Nav

HIDE
GRID_STYLE
FALSE
HIDE_BLOG

Gradient Skin

Gradient_Skin

Son Yazılar

latest

Sağlıklı yaşam ve diyette renklerin rolü

Rengin sadece giyim olarak değil, taşınılan enerji ve kişi için bir çeşit pin kodu, şifre, ipucu ve karakter belirleyicisi olduğunu kırmızı ...

Rengin sadece giyim olarak değil, taşınılan enerji ve kişi için bir çeşit pin kodu, şifre, ipucu ve karakter belirleyicisi olduğunu kırmızı rengin kan basıncı, dolaşım sistemi ve tükürük bezleri üzerindeki etkisine değindi. 

Beynin yutkunma merkezini uyandırma özelliği nedeniyle yararlı olmayan içeceklerin kırmızı bardaklarda içilmesini tavsiye eden Uzman Aydan Öztürkatalay, kırmızının olumlu enerjisini artıran, olumsuz enerjisini baskılayan turkuazın iradeyi güçlendirerek bağımlılığı azalttığını, obezite ile savaşta etkili olduğunu ve sigara içimini azalttığını söyledi.

ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu'nun, öğrencilerine yoğun çalışma tempoları içinde nefes aldırmak, onları eğitim aldıkları lisans ve yüksek lisans programları dışındaki alanlarda Türkiye'nin başarılı isimleri ile bir araya getirmek üzere düzenlediği Teneffüs Programı'na Renk Uzmanı Aydan Öztürkatalay konuk oldu. Aydan Öztürkatalay, sağlıklı yaşam, beslenme ve diyette renklerin rolünü anlattı.

Yerken, İçerken, Uyurken Bunlara Dikkat!...

Aydan Öztürkatalay, sağlıklı yaşam, beslenme ve diyette renklerin kullanımının püf noktalarını şöyle sıraladı:

• Az yemek istediğiniz yemekleri, zıt renkli tabaklarda örneğin pilavı kırmızı renkli tabaklarda, daha çok yemek istediğiniz yeşil sebzeleri ise yeşil tabaklarda yeyin. Renk, beyindeki tokluk hissini etkiler. İlk önce gözünüz doyar.
• Turuncu, sindirim sistemini çalıştırır. Barsak problemi yaşıyorsanız, tuvaletinizde turuncu renkli obje bulundurun.
• Sarı, mide, barsak, pankreas, karaciğer ve böbrekler üzerinde, zekâ, zihin faaliyetlerinde etkilidir. Sarı renkten fonksiyonel olarak uzak kalırsanız sizde diyabet hassasiyeti ya da safra kesesi taşı problemi olabilir.

Mavi, yüksek tansiyonun düşürülmesinde faydalıdır

• Denge ve huzuru sağlayan yeşil, kolesterolü dengeler, kalp ve akciğer üzerinde etkilidir. 12 dakika yeşile bakmanız konsantrasyonunuzu artırır.
• Sakinlik veren mavi, yüksek tansiyonun düşürülmesinde faydalıdır.
• Dünyada en çok kullanılan renk mavi, ardından sırasıyla kırmızı ve eflatundur.
• Çivit mavi, lenf ve salgı bezleri üzerinde etkilidir, beynin sağ ve sol lobunu dengeler, iştahı kapatır. Az yemek istiyorsanız, yemeklerinizi çivit mavi renkli tabaklarda yemeyi tercih edin. İştah azaltan iki renk ise pembe ve eflatundur.
• Eflatun, fiziksel ve ruhsal dünyanızda denge sağlar. Uyku probleminiz varsa yatak odanızı eflatun, magenta, pembe veya lilaya boyatın. Asla yeşil, beyaz ya da mavi kullanmayın. Mavi ve yeşil ise sık sık idrara çıkmayı tetikler, uyku daha çok bölünür.
• Beyaz renk serotonin salgılatır. Eğer uzun saatler uyumaktan şikayetçiyseniz, yatak odanızı beyaza boyatın.

Korku filmi iştah kapatır

• Cep telefonunun mavi ışığı melatonini baskılar, yatak odanızda cep telefonu bulundurmayın.
• Gece uyuyamayan kişiler tarafından kendilerini maskeleyerek güçlü görünmek için tercih edilen siyah, sanıldığının aksine zayıf göstermez.
• Uykusuzluk probleminin giderilmesinde vişne ve ceviz gibi melatonin yüklü iki gıdadan yararlanabilirsiniz.
• Ispanak gibi yeşil, havuç gibi turuncu fitokimyasallar karotenoid içerir. Karotenoidli gıdalar umut aşılar, hayata daha pozitif bakmaya yardımcı olur. Öğünlerinizde mutlaka turuncu ve yeşil fitokimyasallar bulunsun.
• Yemek yerken Segah gibi ağır müzikler dinleyin. Yemek yeme ritminizi düşürür.
• Korku filmi iştah kapatır, komedi ya da dram duyguları harekete geçirir, iştahı açar.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da! ✎ Online adak yapmak için tıklayınız.

Hiç yorum yok

Tanıtım-Reklam
Bumerang - Yazarkafe