Page Nav

HIDE
GRID_STYLE
FALSE
HIDE_BLOG

Gradient Skin

Gradient_Skin

Son Yazılar

latest

Doğru et yemenin püf noktaları!

"Etin Profesörü" Cüneyt Asan'dan doğru et yemenin püf noktaları "Etin Profesörü" unvanıyla tanınan Cüneyt Asan, et...

"Etin Profesörü" Cüneyt Asan'dan doğru et yemenin püf noktaları

"Etin Profesörü" unvanıyla tanınan Cüneyt Asan, et pişirmenin ve tüketiminin püf noktalarına ve et tüketirken dikkat edilmesi gerekenlere dikkat çekti

Cüneyt Asan, sağlıklı beslenmek için doğru eti seçmenin çok önemli olduğunun altını çizerek; "Yediğiniz etin kaliteli, lezzetli ve sağlıklı olması, öncelikle temin edildiği hayvanın ırkı ve nasıl beslendiği ile doğrudan orantılıdır. Ek olarak hayvanın doğru beslenmesi, hijyenik ve doğru yöntemlerle kesilmesi, standartlara uygun bir dinlendirme ve pişirme sürecinden geçmesi şarttır. Ne yerseniz o olursunuz. Mutlu ve sağlıklı olmanın sebebi mutlu yemekten geçiyor" dedi.

Asan, iyi pişmiş bir etin sırrının etin kaliteli ve dinlenmiş olmasında yattığını belirtiyor. Evlerinde eti yaygın olarak tüketenlere etin güvenilir ve sağlıklı olduğundan emin olmak için daima aynı kasaba, özellikle de mahalle kasabına gitmelerini öneren Asan; "Etin rengi, dokusu ve aroması ile çok kolay oynanabiliyor.

İçindeki yağ dokusunun ve mermer görüntüsünün doğru oranlarda olması gerek. Gıda maddeleri en çok hile yapılan alanlardan biri. İçine bir gram et koymadan köfte, salam, sucuk yapabiliyorsunuz. Bundan korunmanın yolu ise doğru markaları tercih etmek" dedi. Asan, tüketicilere kasaptan et alırken mutlaka yapacakları yemeğe göre et seçmelerini tavsiye etti.

Kış aylarında en çok tercih edilen et seçenekleri
Asan, kış aylarında Günaydın Et'in spesiyallerini ve en çok tercih edilen ürünlerini de şöyle sıraladı: "Kış sezonunda steakhouse konseptimizde besleyici özelliği yüksek, zengin protein içeren kemik iliği suyu, menümüzde "İlik Shot" olarak yer alıyor. Tomahawk, antrikot ve kuzu kafes en çok tercih edilen ürünlerimiz arasında. Kebap konseptimizde de kış aylarının en çok rağbet gören seçenekleri soğan kebabı, sarımsak kebabı ve Antep yuvalama çorbası.


✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da! ✎ Online adak yapmak için tıklayınız.

Hiç yorum yok

Tanıtım-Reklam
Bumerang - Yazarkafe