Page Nav

HIDE
GRID_STYLE
FALSE
HIDE_BLOG

Gradient Skin

Gradient_Skin

Son Yazılar

latest

Sabah yapılan egzersiz bel ağrısını önlüyor

Sporsuz geçirdiğimiz her gün, hayatımızda çeşitli rahatsızlıklara davetiye çıkarıyoruz. Bunlardan biri de bel ağrısı... Yaşam alışkanlıkları...

Sporsuz geçirdiğimiz her gün, hayatımızda çeşitli rahatsızlıklara davetiye çıkarıyoruz. Bunlardan biri de bel ağrısı... Yaşam alışkanlıklarımız açısından duruş bozuklukları ya da yanlış yatak seçimi başta olmak üzere pek çok şey bel ağrılarına neden olabiliyor. Biz hayatımıza hareketi katmadıkça da problem giderek kronikleşiyor. Oysa her sabah yapacağınız basit egzersizlerle bunun önüne geçebilirsiniz. 

Acıbadem Ankara Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Nural Aydın, evde yapılacak egzersizlerin önemini anlatıyor...

Yataktan kalktıktan sonra esneme hareketleri yapın

Birine sorduğumuzda "bel ağrım yok" dese de, mutlaka her insan hayatının bir döneminde bel ağrısı çekiyor. Bunun çok çeşitli sebebi olmakla birlikte ilk akla gelen nedenleri; yanlış duruş ve oturuş bozukluğu, yanlış yatak seçimi, fazla kilo, sürekli oturarak ya da ayakta çalışmak... Bu yüzden Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Nural Aydın, bel ağrıları fizik tedavi ve rehabilitasyon aşamasına gelmeden önce, yataktan kalkar kalkmaz yapılacak esneme hareketlerinin bel kaslarına çok faydalı olduğunu söylüyor. Vücudu yukarı çeker gibi esneme egzersizi, ayakta iken kolları duvarda esnetme hareketleri gibi 7'den 70'e herkesin uygulayabileceği bu yöntemler, vücuda hiçbir şekilde zarar vermemekle birlikte zaman içerisinde daha esnek bir vücut formunun oluşmasına yardımcı oluyor.

Ağırlık kaldırmak kasları güçlendirir fakat...

Evde uygulanması en kolay yöntemlerden biri de ağırlık kaldırma egzersizleri... Böylece çalışan vücut kasları daha dayanıklı oluyor. Yalnız kas dayanıklılığını artırmak için yüksek kilolu ağırlıkların tercih edilmemesi gerektiğinin altını çizen Dr. Nural Aydın, "Düşük kilolar ile set sayısı artırılarak egzersiz yapılması, daha sağlıklı sonuçlar alınmasına yardımcı olur. Düşükten kastımız kişiye göre değişeceği için, bir fizik tedavi uzmanı ile vücudun ihtiyaçlarına, ağrı noktalarına ve yaşa uygun bir egzersiz şeması belirlenmeli" diyor.

Su içmeden egzersize başlamayın

Egzersiz yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli faktör; vücudun yeterli su miktarına sahip olması. Çok yorgunken ya da susuzken yapılan egzersizler, bazı sağlık sorunlarına yol açabiliyor. Dr. Nural Aydın, yanlış yapılan egzersizlerin, en çok kan basıncında değişikliklere neden olarak, tansiyon, şeker gibi sağlık sorunlarını tetikleyebileceğini vurguluyor.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da! ✎ Online adak yapmak için tıklayınız.

Hiç yorum yok

Tanıtım-Reklam
Bumerang - Yazarkafe