Page Nav

HIDE
GRID_STYLE
FALSE
HIDE_BLOG

Gradient Skin

Gradient_Skin

Son Yazılar

latest

Çocuk gibi nefes almak kaygıdan koruyor!

Stres ve kaygıyı günde sadece birkaç dakikalık egzersizle yenebilirsiniz. Uzmanlara göre, bebekler ve çocuklar karından nefes aldığı için mu...

Stres ve kaygıyı günde sadece birkaç dakikalık egzersizle yenebilirsiniz. Uzmanlara göre, bebekler ve çocuklar karından nefes aldığı için mutlu ve kaygısız. Yetişkinlerin stres ve kaygıdan uzak sakin ve huzurlu olabilmesinin yolu yeniden çocukken olduğu gibi karından nefes almaktan geçiyor.

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkanı Doç. Dr. Defne Kaya, doğru nefes alma ve vermenin yalnızca vücudun ihtiyacı olan yeterli oksijeni almanın yanı sıra sakin ve huzurlu olmaya da yardımcı etiğine söyledi.

Doç. Dr. Defne Kaya, "Bebek ve çocuklar daha sıklıkla karından nefes alıp verirler. Onların mutlu, kaygısız, neşeli ve stressiz olmalarının sebebi de budur. Ergenlikle birlikte göğüs solunumu yapmaya başlarız. Bu da karın solunumunun elimizden alınması anlamına gelir" dedi.

6 adımda doğru nefes!

Doç. Dr. Defne Kaya, doğru nefes almak için yapılacakları ise şöyle sıraladı:

• Elinizi karnınıza koyun. Burnunuzdan aldığınız nefesle karnınızı şişirin. Korkmayın ne kadar şişerse o kadar iyi olacaktır. Tamamen şiştiğini düşünüyorsanız, karnınızdaki havayı ağzınızla ıslık çalar gibi yavaşça verin.

• Başlangıçta dört saniyede aldığınız nefesi sekiz saniyede vermeyi deneyin. Süreyi ikişer kat artırarak devam edebilirsiniz.

• Karnınızdan nefes alıp vermeyi öğrendiyseniz bu egzersizleri ayakta, sandalyede otururken, sırtüstü yatarken de yapabilirsiniz. Bunu yaparken nefes alıp vermenizi engelleyecek kıyafetleri tercih etmeyin.

• Eğer sırtüstü yatıyorsanız, kollarınızı hafifçe yana doğru alınız. Bacaklarınızı düz de tutabilirsiniz dizlerinizi de bükerek ayaklarınızı yere koyabilirsiniz.

• Eğer oturuyorsanız, kollarınızı sandalyenin kenarına koyunuz. Ayaklarınız tam olarak yerde ve sandalye sırtınızı destekleyecek şekilde gevşek pozisyonda egzersizleri yapın.

• Ayaktaysanız, ayaklarınızı kalçanızın genişliğinde açın ve her iki bacağınıza eşit ağırlık verin.
Bu egzersizin çocukken farkında olmadan yapılan karın solunumunu anımsatacağını ve alışkanlık haline getireceğini aktaran Doç. Dr. Defne Kaya, "Bu egzersizi günde 3-5 kez tekrarlayın. Ev işi yaparken, yürürken, ders çalışırken, işte, toplantıda, tatilde güneşlenirken kısacası yaşamınızın her anında bu yöntemi uygulayın" dedi.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da! ✎ Online adak yapmak için tıklayınız.

Hiç yorum yok

Tanıtım-Reklam
Bumerang - Yazarkafe