Page Nav

HIDE
GRID_STYLE
FALSE
HIDE_BLOG

Gradient Skin

Gradient_Skin

Son Yazılar

latest

Estetik Cerrahi Nedir?

Estetik cerrahi : Vücudumuzun görünen dokularının kozmetik açıdan (fonksiyonel yönden de düşünerek) yeniden şekillendirilmesi ile ilgili op...

Estetik cerrahi : Vücudumuzun görünen dokularının kozmetik açıdan (fonksiyonel yönden de düşünerek) yeniden şekillendirilmesi ile ilgili operasyonla gerçekleştirilen çalışmalardır. Doğuştan, travma (kazalar vb.) ya da bir hastalık sonucu etkilenen vücudun belli bir bölgesinin estetik amaçlı ameliyatıdır. Ülkemizde, çok sık olarak burun ameliyatı gerçekleşmektedir.

Burun estetiği ameliyatı sıklıkla yapılan bir estetik operasyondur. Burun estetiği ameliyatının estetik cerrahi de kullanılan adı “rinoplasti”olup, burun şekillendirilmesi anlamına gelir.

Kimler Burun Estetiği Yapabilir?

-KBB Hast. Uzmanları

-Plastik Cerrahi Uzmanları, Rinoplasti ameliyatını gerçekleştirebilir (Almanya gibi bazı ülkelerde, Çene-Yüz cerrahi uzmanlarının da rinoplasti yapabildiğini biliyorum). Doktor seçiminizde ideal olan, burun estetiği ameliyatını tek ilgi alanı olarak görüp, sadece bu konuda çalışan bir cerrahı seçebilmenizdir. (Tabii ki, görüşme sırasındaki sorularınıza tutarlı, bilimsel yanıtlar alabilmelisiniz).

Rinoplasti de deneyim arttıkça, başarı oranı da yükselmektedir. Özellikle farklı burun operasyonları gerçekleştiren rinoplasti cerrahları, bu deneyimi kazanırlar ki, Türkiye gibi bir coğrafyada burun yapılarının farklılığı, cerrahi açıdan önemli bir avantajdır. Rinoplasti ameliyatları, estetik ve/veya fonksiyonel (nefes açmaya yönelik, sinüzit şikayetlerine yönelik vb.) amaçla yapılırlar. Bu tür Burun ameliyatı olacak kişilerin beklentilerini detaylı anlayabilmek için, 3-Boyutlu bilgisayar analizleri de kullanılır (Psikolojik açıdan, aşırı beklentileri burun ameliyatı öncesi anlamak gerekir).

Rinoplasti için, bir psikocerrahi örneği de denilebilir. Yani, hastaların psikolojisini düzeltmek adına da yapılan bir cerrahidir ve ameliyat sonrası zaman ( şişliklerin ortadan kaybolması) içinde hastaların iyi değerlendirilmesi gerekmektedir.

Sağlıklı günler,

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da! ✎ Online adak yapmak için tıklayınız.

Hiç yorum yok

Tanıtım-Reklam
Bumerang - Yazarkafe