Page Nav

HIDE
GRID_STYLE
FALSE
HIDE_BLOG

Gradient Skin

Gradient_Skin

Son Yazılar

latest

Bu sonbahar saçlarınızın döküldüğü 'son' bahar olsun

Genetik faktörler, hormonal bozukluklar ve stres gibi nedenlerden dolayı saçları dökülen bir çok kişi alternatif tedavilere yöneliyor.  So...

Genetik faktörler, hormonal bozukluklar ve stres gibi nedenlerden dolayı saçları dökülen bir çok kişi alternatif tedavilere yöneliyor. 

Son zamanlarda bu alternatif tedavilerin en çok tercih edilenlerinden biri de saç lazeri. Saçların dökülmesini önleyerek yeni saçlar çıkarmayı vaat eden saç lazeri tedavisini Estecenter Plastik Cerrahi Merkezi Medikal Direktörü İbrahim Çevik anlattı.

Saç dökülmesinde saç ekimi, mezoterapi ve PRP gibi pek çok tedavi yöntemi kullanılıyorken son zamanlarda bu tedavilerin arasına, tıpta birçok alanda kullanılan lazer tedavisi de girdi. Saç lazeri operasyonu, saç gençleştirme ve saç dökülmesi tedavisinde yaygın olarak kullanılmaya başlanan tedavilerden biri. Yıpranmış saç köklerini yeniden güçlendirmeyi vaat eden bu yöntem, cerrahi bir operasyona gerek duyulmaksızın ağrısız ve acısız olarak gerçekleşiyor.

Saç lazeri uygulaması saçların daha dolgun, daha canlı, ve daha parlak görünmesini hedefliyor. Kafanın belli yerlerinde lokalize olmayan kısmi dökülmeler, bu tedavi yöntemiyle kısa sürede ve etkili bir şekilde tedavi edilebiliyor.

Sağlıklı saçlara kavuşmak hayal değil

Saç sağlığının bozulmasıyla birlikte, saçlar parlaklığını kaybeder ve bakımsız bir görünüm oluşturur. Özellikle kadınların çok fazla tercih ettiği saç bakım ürünleri saçta istenilen etkiyi sağlayamaz. Son zamanlarda saç lazeri yıpranmış saçları güçlendirmek ve yeni saç oluşumunu sağlamak için en çok başvurulan yöntemlerden biridir. Saç lazeri tedavisinde diot ışınları düşük dozda ve belli aralıklarla saçlara uygulanır. Lazer tedavisi saç köklerinin protein sentezi ve hücre metabolizmasını uyarır. Ayrıca lazer uygulaması kan akışını da arttırır. Tedavi bitiminde yıpranmış saçlar eski sağlığına kavuşmaya ve saç kökleri de güçlenmeye başlar.

Yeni saç oluşumu için birebir

Estecenter Plastik Cerrahi Merkezi Medikal Direktörü İbrahim Çevik saç lazeri tedavisinin yeni saç oluşumunu da desteklediğini belirtiyor. Kişilerin saç yapısına göre yüzde 40-50 oranlarında yeni saç oluşumu sağladığını belirten Çevik, tedavinin ağrısız ve acısız yönüne de vurgu yapıyor. Saç lazeri tedavisinin hiçbir yan etkisi olmaması ve tedavinin saç pigmentlerini de uyardığı, dolayısıyla saçlarda oluşan beyazlamayı da azalttığı Çevik tarafından altı çizilen noktalardan biri.

Çevik ‘Saç lazeri uygulaması ile ince ve zayıf yapıda olan saç teli kalınlaşıp canlılık kazanacağı için özellikle belli yerlerde lokalize olmayan kısmi dökülmeler rahatlıkla kapatılabiliyor.’ dedi. Bu tedavi ile saç üretemeyen saç foliküllerinin yeniden sağlığına kavuşarak üretken bir yapı kazandığını, diğer taraftan tek bir saç teli üreten foliküllerin lazer tedavisiyle daha fazla saç teli üretmeye başladığını da vurguluyor.

Saç ekimiyle birlikte de uygulanabilir

Lazer tedavisi ile saç ekimi kombine edilerek birlikte de uygulanabiliyor. Öncelikle Saç lazeri uygulamasıyla saç kökleri diot ışınları ile direkt uyarılıyor ve canlılığını yitirmiş olan saç hücrelerinde organel faaliyetleri artırılarak saçların yeniden çıkması sağlanıyor. Tedaviye öncelikle canlılığını yitiren saçların bulunduğu bölgeden başlanıyor. Lazer tedavisi ile saç kökleri uyarıldıktan sonra saç ekimi yapılırsa çok daha iyi sonuçlar alınabiliyor.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da! ✎ Online adak yapmak için tıklayınız.

Hiç yorum yok

Tanıtım-Reklam
Bumerang - Yazarkafe