Page Nav

HIDE
GRID_STYLE
FALSE
HIDE_BLOG

Gradient Skin

Gradient_Skin

Son Yazılar

latest

Gülüş Estetiği

Gülüş estetiği ; çeşitli uygulamalarla kişinin gülüşünün istenen şekle getirilmesidir. Gülüş estetiği sayesinde sizlerin de gülüşü doğal ve ...

Gülüş Estetiği

Gülüş estetiği; çeşitli uygulamalarla kişinin gülüşünün istenen şekle getirilmesidir. Gülüş estetiği sayesinde sizlerin de gülüşü doğal ve çekici hale gelebilir. Gülüş estetiği sürecinde kişilerin diş etleri sağlıklı görünümüne kavuşur. Dişlerdeki renk bozukluları, çatlaklar, kırıklar düzeltilir. Dişlerin doğru kapanmaya başlaması sağlanır. Diş hekiminiz yüzünüzün yapısı, ten renginiz, diş ve dudak yapınız gibi birçok unsuru dikkate alarak yeni gülüşünüzü tasarlar.

Gülüş estetiğinin başarıya ulaşması adına birkaç seans ile ağız sağlığınızı bozan sorunlar tedavi edilir.  Gülüş tasarımı sırasında dişlerinizin ve diş etlerinizin uyumlu hale getirilmesi sağlanır.  Dişleriniz ve diş etleriniz gülüş sırasında görünmelidir. İdeal ve estetik bir gülüş için birden fazla operasyon sırayla yapılır ve bu işlemlerin toplamı gülüş estetiğini oluşturur.

Kadınlarda ön iki diş daha uzun olursa, erkeklerde dişler homojen dağılırsa ve dişlerle yanakların desteği sağlanırsa daha estetik ve sağlıklı bir diş ortaya çıkarılabilir. Gülüş estetiği bilgisayar destekli olarak yapılır. Uygulamadan sonra gülüşünüzün yüzünüzle uyumunu tahmini olarak görebilirsiniz.  Gülüşünüz tasarlanırken sizin talepleriniz, istekleriniz ve doktorunuzun kararı önemlidir. Tedavi süreci sonunda istediğiniz gülüşe sahip olabilir ve sosyal hayatınızda daha sağlıklı ilişkiler kurmaya başlayabilirsiniz.


Gülüş Estetiğinde Nelere Dikkat Edilmelidir?

Gülüş estetiği çok yönlü bir uygulamadır. Bu yüzden daha sağlıklı gülüşler için profesyonel çalışmak gerekiyor. Gülüş estetiğinde dikkat edilmesi gerekenler şu şekildedir;


Hastanın Yaşı

İlerleyen yaşlarda dişlerinizde çeşitli aşınmalar ortay acıkabilir. Üst dudak kaslarınız zamanla gevşer ve alt dudak kaslarınız da yerçekimine bağlı olarak sarkmaya başlar. Bu durum üst çene kısmında yer alan dişlerinizin görünmesini engeller. Gülüş estetiği çalışmalarında hastanın genç ve çekici bir gülüşe kavuşması hedeflenmektedir.

Hastanın Cinsiyeti

Kadın ve erkeklerde diş yapıları farklı olur. Kadınların diş köşeleri yumuşak kavisle belirlenir. Bu durum erkeklerde ise köşeli ve daha belirgin şekildedir. Kadınların gülme hattı alt dudağa paralel kavis oluşturacak şekilde planlanır. Erkeklerin gülme hattı daha düz olur.  Kadınların öndeki iki dişi daha uzundur. Erkeklerde ise diş uzunlukları arasındaki fark az olur.

Hastanın Yüz Hattı

İnsanların yüz hattı ve diş formu arasında bir ilişki olmalıdır. İdeal diş şekillerinizi ortaya koyan temel unsur yüz hatlarınızın görünümüdür. Yuvarlak bir yüz hattınız varsa köşeli dişler doğru bir seçim  olmayabilir. Yuvarlak yüzde köşeli dişler doğal olmayan bir gülümseme ortaya çıkaracaktır.

Diş Etleri

Gülerken diş etlerimiz de görülür. Ancak diş etlerimizin ne kadar göründüğü çok önemlidir. Güldüğümüzde diş etlerinin seviyesi gülüşümüze bir anlam kazandırmaktadır.  Diş etleri çok görünürse çekicilik belirgin oranda azalır. Gülerken diş etleriniz çok az görünüyorsa yapay bir gülüşünüz ortaya çıkabilir. Kişiler için en doğru olan diş eti seviyesi üst dudak çizgisinin paralel olmasıdır. Gülüş estetiği çalışmalarında pembe estetik en az beyaz estetik kadar önemlidir. Diş etlerinizi kapsayan pembe estetik sağlıklı ve estetik gülüşler için çok önemlidir.

Dudak Yapısı

Kişilerin estetik ve sağlıklı bir gülüşe sahip olmasında dudaklar da çok önemlidir. Dudaklarınızın kalınlığı, dudak şekliniz, dudak köşelerinin simetrisi dudaklarınızın dişlerinizle uyumu en estetik gülüşlerin ortaya çıkmasında etkilidir. Gülerken alt dudağınızda ortaya çıkan kavis üst dişlerinizi izlemelidir. Buna ek olarak gülerken iki dudağınız arasındaki mesafeyle birlikte dişlerinizin boyutları da uyumlu olmalıdır.

Gülüş estetiği belirttiğimiz noktalara dikkat edilerek yapılırsa istediğiniz estetik gülüşler ortaya çıkabilir. Profesyonel bir ekiple çalışarak gülüş tasarımı yaptırarak hem sağlıklı dişlere ve diş etlerine kavuşabilir hem de özgüveninizi geri kazanabilirsiniz.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da! ✎ Online adak yapmak için tıklayınız.

Hiç yorum yok