Page Nav

HIDE
GRID_STYLE
FALSE
HIDE_BLOG

Gradient Skin

Gradient_Skin

Son Yazılar

latest

Yaşlanmaya karşı doğal ve sağlıklı 10 tavsiye

Vücudun en çok kullanılan kısmı yüzün yenilenen yapısı 20'li yaşlardan itibaren azalmaya başlıyor. Çok basit yöntemlerle cildi genç tu...

Vücudun en çok kullanılan kısmı yüzün yenilenen yapısı 20'li yaşlardan itibaren azalmaya başlıyor. Çok basit yöntemlerle cildi genç tutmak mümkün. 

Çevresel faktörler, genetik yapı, beslenme alışkanlıkları, düzensiz uyku, güneş ışınlarının zararlı etkileri gibi cildi olumsuz etkileyen faktörler için vitamin ve antioksidan yönünden zengin besinlerin tüketilmesi gerektiğini belirten Medikal Estetik Doktoru Ezgi Karavelioğlu, ciltte yaşlanma belirtilerini ortadan kaldıracak 10 tavsiyede bulundu.

Ciltte gözle görülür değişimlere yol açan yaşlanma belirtileri, hücre yenilenmesinin yavaşlaması ile gerçekleşir. Güzelliğine ve kişisel bakımına önem veren kadınlar için bu belirtileri doğal ve sağlıklı yöntemlerle ortadan kaldırmak ise dikkat edilmesi gereken basit yöntemlerle oldukça kolaydır.

İnsan bedeninin ilk savunma hattı olan yüzlerde oluşan kırışıklık, ciltte sarkma gibi belirtilerin izleri iyi beslenmeyle giderilebilir. Parlak ve genç görünümlü bir cilde sahip olmak için vitamin ve antioksidan yönünden zengin besinlerle beslenilmesi gerekir.

Cilt güzelliği için mutlaka tüketilmesi gereken besinlerle ilgili Medikal Estetik Doktoru Ezgi Karavelioğlu sağlıklı güzelliğe önem veren kadınlar için 10 tavsiyede bulundu.

1- İçerdiği Biotin ve B12 vitamini ile cildi besleyen yumurtanın cilt sağlığı için sıkça tüketilmesi gerekiyor.

2- Çinko ve demir içeren, cilt sağlığını korumada yararlı olan kırmızı et ve zengin mineral içeren süt ve süt ürünlerinin de bolca tüketilmesi cilt sağlığı açısından oldukça yararlıdır.

3- Omega3 içeren balık türleri cildin nemlenmesini sağlar.

4- Domates, karotenler arasında antioksidan kapasitesi en yüksek olan sebzedir. Likopen, güneş ışınlarının oluşturduğu deri yaşlanmasını azaltır. Bu sebeple domatesi bolca tüketmek şarttır.

5- Yeşil çay güçlü bir aktioksidandır. Cildin daha canlı, daha parlak bir görünüm kazanmasını sağlar.

6- Cilt sağlığı denince ilk akla gelen, olmazsa olmaz dediğimiz su ise günde mutlaka 2 litre tüketilmelidir.

7- Yaşa bağlı kırışıklıkların giderilmesinde zeytinyağının mucize etkisi unutulmamalıdır.

8- Kan dolaşımını hızlandıran yaban mersini, ahududu, dut gibi meyveler içeriğinde bulunan flavonoid sayesinde cildin geç yaşlanmasını sağlar. Bu meyveler aynı zamanda cilde parlak bir görünüm verir.

9- A Vitamini içeren balkabağı, havuç gibi sebzeler güçlü birer antioksidana sahip olduklarından, ciltte kırışıklıkları önleyen besinler arasındadır.

10- C vitamini içeren kırmızı ve yeşil dolmalık biber, maydonoz, turp, brokoli gibi sebzeler cilt yapısını destekleyen lifler içerir. C vitamini aynı zamanda cildi zararlı güneş ışınlarından korur. Bu sebeple C vitamini içeren sebze ve meyvelerin bolca tüketilmesi cilt sağlığı açısından oldukça faydalıdır. Cilde zarar veren şekerlemeler, tatlı hamur işleri, hazır meyve suları, kızartılmış besinlerden de mutlaka uzak durulması gerekiyor.

Medikal Estetik Doktoru Ezgi Karavelioğlu
Yüz yapısı bozulmadan uygulanan ağrısız yöntemlerle sürdürülebilir güzellik sağlanıyor

Tüketilen gıdalar ve düzenli beslenmenin yanında, pek çok uygulama ile de ciltteki kırışıklıklar ve yaşlanma belirtilerinin izleri silinebiliyor. Genç ve parlak bir görünüm için basit uygulamalarla kısa sürede cilt genç bir görünüme kavuşuyor. En çok tercih edilen uygulamalar arasında yer alan Baby botoks ve oyuncu botoksu olarak bilinen Mezotoksin, cilt içine mezoterapi yöntemiyle, genellikle göz çevresi ve boyun bölgesine uygulanarak canlı bir görünüm sağlıyor. Mezoterapi tedavi içeriği olarak vitamin, peptid ve hyaluronikasit ile cildi besleyerek destek sağlamaktadır. Yüzdeki akne izleri, güneş lekeleri, ameliyat ve kesik izleri gibi belirtilerin ortadan kaldırılması ise dermapen uygulaması ile kolayca sağlanabiliyor.

Cildi besleyen destekleyen bu tedavilerin genç yaşlardan itibaren uygulanması sürdürülebilir güzelliğin temelini oluşturur. Kişilerin muayene bulgularına göre mezoterapi ve dermapene ek olarak çeşitli lazer tedavileri, odaklanmış ultrason ve altın iğne kombinasyonlarıda tedavi takvimine eklenebilir. Önemli nokta cildi yiyeceklerle beslerken, dışardan doğru tedavi prosedürleri ile güçlü ve dinç tutmaktır.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da! ✎ Online adak yapmak için tıklayınız.

Hiç yorum yok

Tanıtım-Reklam
Bumerang - Yazarkafe