Page Nav

HIDE
GRID_STYLE
FALSE
HIDE_BLOG

Gradient Skin

Gradient_Skin

Son Yazılar

latest

Pırlanta kullanırken dikkat etmeniz gerekenler

Nişan yüzüğü ve alyans gibi gelin takıları genellikle günlük olarak takılır ve düzenli olarak temizlenmezse ışıltılarını kaybetmiş gibi görü...

Pırlanta kullanırken dikkat etmeniz gerekenler


Nişan yüzüğü ve alyans gibi gelin takıları genellikle günlük olarak takılır ve düzenli olarak temizlenmezse ışıltılarını kaybetmiş gibi görünebilir. Temizlik ve kozmetik malzemeleri pırlantaların parlaklıklarını azaltır. Kaba işler yaparken pırlantaları takmamanız önemlidir. Klorlu havuzlardan ve sıcak küvetlerden kaçının. Lekeler elmasın parlaklığını ve görüntüsünü etkileyebileceğinden onlara parmaklarınızla dokunmaktan kaçının. Peki, bunlar dışında pırlanta kullanırken nelere dikkat etmek gerek? Detayları hep birlikte inceleyelim.

Pırlanta kullanırken dikkat etmeniz gerekenler


Pırlanta Temizliği

Bir pırlanta, genellikle alyans veya aile yadigarı ile birlikte sahip olabileceğiniz en değerli mücevher parçalarından biri olarak kabul edilir. Bu nedenle çoğu insan yüzüğünü her gün takmak ister.
Nişan yüzükleri ve alyanslar, günlük olarak kullanılması ve ömür boyu dayanabilmesi için yalnızca en kaliteli malzemeler kullanılarak üretilmelidir. Ancak günlük kullanım, hem yüzüğünüzün kayışının hem de pırlantanın yağ ve kir katmanları biriktireceği anlamına gelir. Bakteri kaplı bir pırlanta, temizlenmemesi durumunda metalin potansiyel olarak renginin bozulmasına neden olabilir. Bu yüzden de pırlanta temizliğine önem verilmelidir. 

Pırlanta kullanırken dikkat etmeniz gerekenler


Pırlanta Bakımı

Değerli aksesuarlardan olan pırlantalar düzenli olarak bakım görmelidir. Pırlanta bakımı evde yapılabileceği gibi bir uzman tarafından da gerçekleştirilebilir. Pırlanta nişan yüzüğünüze haftada bir hafif bir temizlik yapmalısınız. Bu özellikle düzenli olarak elleriyle çalışanlara tavsiye edilir. Örneğin, düzenli olarak yemek pişirirseniz veya bahçeye çıkarsanız, yüzüğünüzde düzenli olarak kir ve yağ birikecektir.

Ancak bilgisayarınızdaki ve akıllı telefonunuzdaki makyaj, losyon, saç spreyi ve bakteriler de pırlantanıza girebilir. Bu nedenle, düzenli manuel işler yapmayanlar için her hafta veya iki haftada bir temizlik söz konusu değildir. Yüzüğünüzü yılda en az bir kez profesyonelce temizletmelisiniz. Bu konuda daha detaylı bilgiyi bir pırlanta danışmanı ile iletişime geçerek edinebilirsiniz.

Her şeyin güvenli ve emniyetli olduğundan emin olmak için hem büyük hem de küçük taşları tutan tırnaklar yılda en az bir kez bir profesyonel tarafından kontrol edilmelidir. Ayrıca her 3-5 yılda bir nişan yüzüğünüzü yeniden cilalamanız önerilir. Her cilalamadan sonra tüm dişlerin kontrol edildiğinden ve taşların sıkıldığından emin olun.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da! ✎ Online adak yapmak için tıklayınız.

Hiç yorum yok