Page Nav

HIDE
GRID_STYLE
FALSE
HIDE_BLOG

Gradient Skin

Gradient_Skin

Son Yazılar

latest

Çevrimiçi Online Psikolog (Terapist) Yardımı

Çevrimiçi terapi kullanışlı, esnek, güvenli ve etkilidir. Bunun bedelini nasıl ödeyeceğiniz konusunda endişeleriniz varsa, iyi haber şu ki b...

Çevrimiçi Online Psikolog (Terapist) Yardımı
Çevrimiçi terapi kullanışlı, esnek, güvenli ve etkilidir. Bunun bedelini nasıl ödeyeceğiniz konusunda endişeleriniz varsa, iyi haber şu ki bazen çevrimiçi terapiye ücretsiz olarak erişebilirsiniz.

Online terapi ile, istikrarlı bir internet bağlantınız olduğu sürece dünyanın her yerinden lisanslı bir profesyonelle oturum açarak ruh sağlığınızı koruyabilirsiniz. İster madde bağımlılığı, öfke kontrolü ile mücadele ediyor olun, ister aile içi çatışmalarla uğraşıyor olun veya ilişki sorunlarınız var ve yalnızca şefkatli dinleyiciler olarak hizmet edecek birine veya topluluğa ihtiyacınız var, muhtemelen ücretsiz bir çevrimiçi terapist veya etkileşimli akıl sağlığı platformu vardır. Yardım Edin.

Birçok web sitesi ve uygulama, ücretsiz veya uygun fiyatlı çevrimiçi terapinin yanı sıra ücretsiz 7/24 sohbet ve eğitimli gönüllü dinleyiciler gibi başka avantajlar sunar. 2022'de mevcut olan en iyi ücretsiz ruh sağlığı desteğini belirlemek için araştırma yaptık. Bu popüler ücretsiz çevrimiçi terapi hizmetlerini, çevrimiçi akıl sağlığı desteği arayan herkes için beş kritik özelliği temel alarak değerlendirdik.

Bugün lisanslı bir online psikolog veya  terapist bulmak, terapiye başlamak ve ruh sağlığınızı iyileştirmek için en yüksek puan alan ücretsiz çevrimiçi terapiyi bulmak için incelemelerimizi okuyun.

Sunulan ruh sağlığı desteğinin güvenli, güvenilir ve her tür hasta için geliştirilmiş olduğundan emin olmak için her ücretsiz çevrimiçi danışmanlık ve terapi hizmetini temel özelliklerine göre derecelendirdik.

İletişim yöntemleri

Çevrimiçi terapi tamamen rahatlık ile ilgilidir. Hastalar için görüntülü ve telefon sohbeti, e-posta, canlı çevrimiçi terapi sohbeti ve yazılı mesajlaşma dahil olmak üzere çok sayıda iletişim kanalı sunan ruh sağlığı hizmetlerini vurguladık. Bağımsız bir mobil uygulaması olan ve talep üzerine 7/24 destek sunan çevrimiçi terapi hizmetlerini de aradık.

Mevcut terapistler

Ruh sağlığı çok bireysel bir deneyim olduğu için terapi ihtiyaçları her kişiye özeldir. Terapistinizi seçme seçeneği de dahil olmak üzere birden fazla ücretsiz çevrimiçi terapist arasından seçim yapmanıza olanak tanıyan ücretsiz terapi hizmetlerini derecelendirdik. Birçoğunun önceden var olan semptomları belirlemek ve sizi uygun akıl sağlığı koçu veya lisanslı profesyonel çevrimiçi terapistle eşleştirmek için bir başlangıç ​​değerlendirme süreci vardır.

Erişilebilir bakım

Çevrimiçi terapi, en çok ihtiyaç duyduğunuz anda bakım almanızı sağlar. İsteğe bağlı veya aynı gün randevular dahil olmak üzere erişilebilir bakım sağlayan hizmetleri derecelendirdik. Ayrıca bir hastanın ücretsiz online terapi hizmetinden randevu almak için ne kadar beklemesi gerektiğini de düşündük. Derecelendirdiğimiz ücretsiz çevrimiçi danışmanlık ve terapi hizmetleri, dünya çapında ruh sağlığı danışmanlığı ve duygusal destek sunar.

Başka ne yardımcı olabilir?

Danışmanlık tek başına birçok kişiye yardımcı olurken, pratik egzersizler ve yaşam tarzı uyarlamaları iyileşmeyi hızlandırabilir. Durumunuza bağlı olarak, diğer egzersizleri faydalı bulabilirsiniz:

  • Benzer sorunlarla uğraşan başkalarının empati kurabileceği ve başa çıkma tekniklerini paylaşabileceği akran destek grupları
  • Açık havada egzersiz yaparak, hayvanlarla çalışarak veya bahçıvanlık yaparak doğaya dalmak
  • Meditasyon, yoga veya masaj terapisi
  • Diğer alternatif tedaviler

Danışmanlık tedavileri nelerdir?

Neyle karşı karşıya olduğunuza bağlı olarak danışmanınız, evde yapabileceğiniz davranış değişiklikleri de dahil olmak üzere çeşitli tedavi türleri önerebilir. Tedaviniz, ruh halinizi yönetmenize ve değişiklik yaratmanıza yardımcı olmak için konuşma terapisi, davranış terapisi ve ilaçları birleştirebilir. Terapi seçenekleri aşağıdakileri içerebilir:


Konuşma terapisi

Olumsuz duygular veya korkular hakkında konuşmak terapötik olabilir, ancak arkadaşlarınız ve aileniz sorunları çözmenize yardımcı olacak donanıma nadiren sahiptir. konusunda eğitim almış danışmanlar konuşma terapisi davranış kalıplarını fark etmenize, olumsuz duyguların kaynağını anlamanıza, güven duygunuzu geliştirmenize ve hayatınızın sizi rahatsız eden yönlerini kontrol altına almanıza yardımcı olabilir. Konuşma terapisi, depresyon, kaygı ve fobilerle uğraşanlar için değerlidir.

davranış terapisi

Çeşitli davranışçı terapi biçimlerinin tümü, psikolojik ve duygusal sorunların hatalı düşünme biçimlerinden ve davranış kalıplarından kaynaklandığı kavramına odaklanır. Davranış terapistleri, hatalı kalıpları tanıyarak, diğer insanların davranışlarını anlayarak, korkularla yüzleşerek ve güven ve başa çıkma becerileri geliştirerek düşüncenizi değiştirmenize yardımcı olur. Danışmanlar, yeni davranış kalıpları oluşturmaya yardımcı olmak için rol oynama ve gevşeme egzersizlerini de kullanabilirler. Davranışsal terapi, OKB'ler, panik ataklar, dikkat eksikliği/hiperaktivite bozukluğu (DEHB), depresyon, anksiyete, öfke yönetimi ve yeme bozuklukları ve madde kötüye kullanımı dahil olmak üzere bağımlılık ile uğraşanlar için faydalıdır.

İlaç tedavisi

Bazı psikolojik durum türleri, belirli ilaçlara iyi yanıt verir. Antidepresan ilaçlar, depresyon, yeme bozuklukları ve bipolar bozukluklarla mücadeleye yardımcı olur. Anksiyete bozuklukları ile karşı karşıya olanlar, anti-anksiyete ilaçlarından yararlanabilir. Şiddetli uyuşturucu sorunlarıyla uğraşanlar, istek azaltan ilaçlar alırken bu sorunlarla baş etmeyi daha kolay bulabilirler . Antipsikotik ilaçlar şizofreni hastaları için değerlidir. Neredeyse tüm durumlarda, psikolojik ilaçlar konuşma veya davranış terapisi ile birlikte kullanıldığında daha iyi sonuçlar elde edilir. Danışmanınız, tedavi seanslarınız sırasında gerekli ilaçları reçete etmesi için bir doktor önerebilir.

Danışmanlık için nasıl hazırlanabilirsiniz?

Önceden hazırlanırsanız, ruh sağlığı danışmanlığı seansınız size en iyi şekilde yardımcı olacaktır. Terapi yoluyla neyi başarmayı umduğunuzu düşünmek için biraz zaman ayırın ve terapistiniz için sorularınızı yazın. Nasıl hissetmek istediğinize ve terapi yoluyla değiştirmek istediğiniz davranışlara odaklanın. Terapiye başlama konusunda gergin hissediyorsanız, kendinize ruh sağlığı uzmanınıza söylediğiniz her şeyin gizli olduğunu ve danışmanınızın amacının size yardımcı olmak olduğunu hatırlatın.

Neden danışmanlık almalıyım?

Danışmanlık, siz ve terapistiniz arasında güçlendirici bir ilişki yaratır. Bir danışman, günlük hayatınızdaki güncel sorunlara çözüm aramanıza, hedefler belirlemenize ve onlara ulaşmak için bir strateji geliştirmenize yardımcı olabilir. Bu süreçte benlik saygınızı, davranışlarınızı ve başa çıkma becerilerinizi nasıl geliştireceğinizi anlarsınız. Danışmanlar sizinle çalışmalarını gizli tutar.

İnsanlar çok çeşitli nedenlerle terapi ararlar. Sevdiğiniz birinin ölümü, boşanma, yeni bir evlilik veya ebeveynlik sorunları gibi önemli yaşam olaylarını veya değişikliklerini ele almak için yardım isteyebilirsiniz. çıkmanıza yardımcı olabilir Danışmanlık , üretken ve destekleyici bir ortamda, depresyon veya kaygı gibi . Bazı durumlarda, kendini geliştirme yolculuğunun bir parçası olarak veya sıkışıp kaldığınızı veya kaybolduğunuzu hissettiğinizde terapiye başvurabilirsiniz.

Danışmanlık, karşılaştığınız sorunları anlamanıza ve çözümler bulmanıza yardımcı olabilir. Terapistler, sorunlara neden olabilecek kişisel davranışları anlamanız ve değiştirmeniz, benzersiz güçlü yönlerinizi keşfetmeniz ve çözüm bulmanıza yardımcı olacak başa çıkma stratejilerini öğrenmeniz için kendi geçmişinizi keşfetmenize yardımcı olur.

Danışmanlık hakkında bilmeniz gerekenler:

  • Danışmanlık almak nasıl bir şey?
  • Terapi ne işe yarar?
  • Yakınınızdaki terapist ve danışman seanslarını nasıl bulabilirsiniz?
  • Danışmanlık için nasıl hazırlanabilirsiniz?

II. Danışmanlık almak nasıl bir şey?

Hayatınızdaki sorunları çözmenize yardımcı olması için bölgenizde bir danışman arayabilirsiniz. Belki etrafınızdakilerden izole edilmiş veya farklı hissediyorsunuz veya belki bir bağımlılığı yenmeye çalışıyorsunuz. Kendinizi olumsuz düşüncelere hapsolmuş bulabilir ve değişiklik yapmak isteyebilirsiniz veya bir kayıptan sonra kederle baş etmeye çalışıyor olabilirsiniz. Birçok kişi kaygı ve depresyonla başa çıkmak için danışmanlık arar.

Kendinizi gün boyunca bir konu hakkında saplantılı bir şekilde düşünürken bulursanız veya duygularınız ve onları nasıl ifade ettiğiniz üzerinde kontrolünüzü kaybettiğinizi hissederseniz, danışmanlıktan yararlanabilirsiniz. Stresle başa çıkmanıza yardımcı olması için sağlıksız davranışlara yöneliyorsanız terapi de yardımcı olabilir. Kendinizi herhangi bir nedenle başkalarından kaçarken bulursanız veya bir sorun işinizi ve ilişkilerinizi olumsuz etkiliyorsa, danışmanlık almayı düşünebilirsiniz.

Bir danışmanla görüşmek, karşılaştığınız zorluklarla başa çıkmak için ihtiyacınız olan desteği ve araçları sağlayabilir.

Birçok insan duygularıyla uğraşırken bunalmış, yalnız veya kaybolmuş hissediyor ve arkadaşları ve aileleri büyük olasılıkla ihtiyaç duyulan yardımı sağlayamıyor. Uzman danışmanlar, evlilik ve aile sorunları, bağımlılık sorunları ve akıl sağlığı sorunları da dahil olmak üzere her türlü zorluğu olan hastalara yardımcı olmak için eğitilmiştir.

Danışmanlar, ihtiyaçlarınıza bağlı olarak farklı yaklaşımlar kullanır. Konuşma terapisinde, terapistler endişelerinizi dinler ve hayatınızın kontrolünü ele geçirmeniz için ince yollarla size rehberlik eder. Davranış terapistleri, kaygı, depresyon ve diğer kendi kendini sabote eden davranışların üstesinden gelmenize yardımcı olmak için olumsuz düşünce ve duyguları kontrol etmeye odaklanır. Diğer terapistler, travma, bağımlılıklar, evlilik ve çift sorunları ve aile içi çatışmalarla başa çıkmanız ve bunların üstesinden gelmeniz için özel teknikler uygulamanıza yardımcı olur. Lisanslı klinik sosyal hizmet uzmanları veya yaşam koçları gibi diğer ruh sağlığı uzmanları da büyük destek kaynakları olabilir. Hatta telefon görüşmesi yoluyla çevrimiçi terapi veya telesağlığın sizin için en iyisi olduğuna karar verebilirsiniz.

Bir danışman veya terapist nasıl bulunur?

Doğru terapisti bulmak, ihtiyacınız olan yardımı almak için çok önemlidir. Yakınınızda sizi anlayan bir danışman bulmak istiyorsunuz. Sizi iyi tanıyanlardan tavsiye istemek, doğru bağlantıyı kurmanın bir yoludur - bir arkadaşınızın terapisti sizin için doğru olmayabilir, ancak iyi bir önerileri olabilir. Doktorunuzun veya dini veya toplum liderinizin tavsiyeleri olabilir veya sizin okulunuzdaki bir danışma merkezine erişiminiz olabilir. olan bireyleri savunanlar gibi insanlara yardım etmeye adanmış yerel kuruluşlar  da belirli bir alanda eğitim almış belirli danışmanlar önerebilir. sahip olduğun bir ihtiyaç

İstanbul psikolog bulma şehrin geneline hizmet verenlere ulaşma

Kimlik bilgileri ve itibarları hakkında bilgi edinmek için danışmanların profillerini araştırmak ve görüntülemek için zaman ayırın. Genellikle bir yüksek lisans derecesine sahip olmalı ve eyaletinizde uygulama yapmak için lisans almış olmalıdırlar. Danışmanınızın kalifiye olduğunu onayladığınızda, ihtiyacınız olan desteği sağlayacak deneyime sahip olduklarından emin olmak için ne kadar süredir pratik yaptıklarını da kontrol etmek isteyebilirsiniz. Birçok danışman, yas danışmanlığı, evlilik ve aile terapisi ve bağımlılık danışmanlığı gibi uzmanlık alanlarında sertifikalı veya lisanslı hale gelir. İlgi alanınızda uzmanlaşmış birini aramak, size uygun olan ve yaşamınızda sürdürülebilir değişimi geliştirmenize yardımcı olacak özel araçlara ve tekniklere sahip bir danışman bulmanıza yardımcı olabilir.

Lisanslı danışmanların aldığı ücretler oldukça değişken olabilir, bu nedenle fiyatları bütçenize uygun bir terapist bulmak da önemlidir. Akıl sağlığı tedavisini kapsayan sigortanız varsa, danışmanın sigortanızı alıp almadığını sorun. Bazı terapistler, ödeme kabiliyetinize bağlı olarak kayan bir ücret ölçeği sunar.

Yakınınızdaki bir terapist, ister yüz yüze ister çevrimiçi terapi yoluyla bağlanın, erişilebilirlik ve destekleyici ruh sağlığı bakımı sunabilir. Çevrimiçi Terapi Dizini'ni kullanarak, konum, uzmanlık, cinsiyet, inanç ve daha fazlasına göre çevrimiçi bir terapist bulabilirsiniz. Anında, erişilebilir bir bağlantı için bölgenizdeki terapistleri bulun.

Terapistler: Dünya çapında terapi arayan müşterilerle bağlantı kurmak için uygulamalarınızı Çevrimiçi Terapi Dizininde

Danışmanlık ne işe yarar?

Danışmanlar, danışanların sorunlarını ve duygularını anlamalarına yardımcı olur ve davranış değişiklikleri yapma konusunda insanlara rehberlik eder. Zor zamanlarda ihtiyaç duyulan desteği sağlarlar ve müşterilerin çeşitli sorunları çözmelerine yardımcı olurlar:

  • Evlilik, çiftler ve ilişki sorunları: Sadakatsizlik, para sorunları, boşanma düşüncesi ve cinsel sorunlar dahil
  • Depresyon ve diğer ruh hali bozuklukları: Sürekli olarak depresif ruh hali, bipolar bozukluk ve ruh hali dalgalanmaları
  • TSSB: olaydan kurtulmada yaşanan zorluklar veya bir dizi
  • Anksiyete: Panik bozuklukları, obsesif-kompulsif bozukluk (OKB), sosyal kaygı, fobiler ve normal aktiviteleri bozan herhangi bir korku veya endişe
  • Bağımlılıklar: Yeme bozuklukları, uyuşturucu kullanımı ve bağımlılığı, kumar bağımlılıkları ve diğer aşırı davranışlar

Kaynak: https://www.selmanyetkin.com/


✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da! ✎ Online adak yapmak için tıklayınız.

Hiç yorum yok

Tanıtım-Reklam
Bumerang - Yazarkafe