Page Nav

HIDE
GRID_STYLE
FALSE
HIDE_BLOG

Gradient Skin

Gradient_Skin

Son Yazılar

latest

Yiyelim güzelleşelim!

Göz altlarında oluşan morluklarla, kolayca kırılan tırnaklarla baş etmek istiyorsan, çözümü kremlerde ve ilaçlarda aramadan önce bu yazıya...

Yiyelim. Sağlıklı güzelleşelim!

Göz altlarında oluşan morluklarla, kolayca kırılan tırnaklarla baş etmek istiyorsan, çözümü kremlerde ve ilaçlarda aramadan önce bu yazıya göz at! Çünkü senin için lezzetli önerilerimiz var!


Sorun: Güçsüz ve kırılan tırnaklar

Çözüm:
Tırnaklarını güçlendirerek daha güzel ellere sahip olmak istiyorsan, protein kaynağı olan yoğurdu her gün tüketmelisin. Tırnakların sık sık kırılıyorsa, içinde tırnakların sertleşmesine yarayan "biotin" maddesi bulunan fıstık, ceviz, yumurta ve et gibi besinleri de sıkça yemelisin.

Sorun: Biçimsiz göğüsler

Çözüm:
Kilo alıp verdiğimizde ve düzensiz beslendiğimizde göğüslerimiz formdan düşüyor. Göğüslerinin her zaman gergin ve sağlıklı olmasını istiyorsan, yeni hücrelerin gelişmesini sağlayan yulaflı, arpalı ve mısırlı yiyecekleri daha fazla tüketmelisin.

Sorun: Sivilceler

Çözüm:
Soyanın içerdiği kimyasallar, akne oluşumunu önlerken, E vitamini de yeni sivilce oluşumlarını engelliyor. Sadece soya değil, yeşil yapraklı sebzeler, özellikle de ıspanak sivilce için birebir. Çünkü içinde kolajen ve çinko barındırıyor.

Sorun: Çatlak dudaklar

Çözüm:
Dudakların sık sık kuruyor ve çatlıyorsa, C vitaminine ihtiyacın olabilir. Bunun için turunçgilleri; yani portakal, mandalina, greyfurt gibi meyveleri daha fazla tüketmelisin.

Sorun: Mor halkalar

Çözüm:
Göz altlarımızda oluşan mor halkalar, ya yorgun olduğumuzda kendini belli ediyor ya da vücudumuzdaki toksinler atılamadığında… Bu görünüm sinirini bozuyorsa, içinde potasyum, demir ve fosfor barındıran muzu tüketmeye çalış. Ayrıca üzüm de kanı temizleyerek toksinlerin vücudumuzdan daha rahat atılmasına yardımcı oluyor.

Sorun: Şiş gözler

Çözüm:
Sabah kalktığında gözlerinin davul gibi şişmesini istemiyorsan, ilk yapman gereken bol bol su içmek. Sonra da limon, salatalık, elma, mısır ekmeği ve havuç yemek! Her gün mutlaka bir bardak süt içmeyi de ihmal etme.

Sorun: Pürüzlü cilt

Çözüm
: Karaciğeri ve böbrekleri çalıştıran salatalık, içeriğindeki kükürt ile kanı temizleyerek, gözeneklerimizi açıyor. Böylece cildimizin pürüzsüz ve taze olmasını sağlıyor. Brokoli ve karnabahar da içeriğindeki B3 vitamini sayesinde güzelleştiren yiyeceklerden.

Sorun: Kuru cilt

Çözüm
: Çok kuru ve pul pul dökülen bir cilde sahipsen, vücudundaki yağ oranı yetersiz olabilir. Bunun için salatanın ve yemeklerinin üzerine zeytinyağı eklemeyi ihmal etme. Her gün atıştıracağın bir avuç badem de cilt güzelliğin için gereken E vitaminini almanı sağlayacak.

Sorun: Yağlı cilt

Çözüm:
Eğer sorunun yağlı ciltse, aşırı yağlı ve baharatlı yemeklerden kaçınmalısın. Bunun dışında içlerinde yağ dengeleyici özelliğe sahip sitrik asit bulunan limon, portakal gibi asitli meyveleri de bolca tüketmelisin.

Sorun: Selülit

Çözüm:
Vücudumuzda biriken toksinleri atmanın en iyi yolu, beyaz lahana yemek! "Tadını sevmiyorum" diyorsan, çorbasını yapabilir ve haftada 2-3 kez içebilirsin. Ayrıca vitamin ve mineral bakımından zengin olan ve yağ birikimini azaltan havuç, domates ve ıspanağı da daha fazla tüketmelisin.

Sorun: Cilt lekeleri

Çözüm:
Eğer sende bir güneşzedeysen ve cildinde lekeler oluştuysa, kividen yardım al! A ve C vitamini açısından zengin olan kivi, cildi besleyerek yenilenmesini sağlıyor.

Sorun: Yıpranmış saçlar

Çözüm:
Saçlarının güzel görünmesini istiyorsan, dengeli beslenmeye özen göstermelisin. Vücudun için gerekli olan bütün vitaminleri alırsan, saçların da daha sağlıklı ve parlak olur. Marul, patates, domates, kırmızı renkli meyveler, karnabahar, kırmızı et, balık, süt ve süt ürünleri saçlarının sağlıklı uzaması, dökülmemesi ve güçlenmesi için yiyebileceğin yiyecekler.
✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da! ✎ Online adak yapmak için tıklayınız.

Hiç yorum yok

Tanıtım-Reklam
Bumerang - Yazarkafe