Page Nav

HIDE
GRID_STYLE
FALSE
HIDE_BLOG

Gradient Skin

Gradient_Skin

Son Yazılar

latest

Kadınların Sağlık Yaş Haritası!

Kadınlarla ilgili araştırmalara devam eden Uzmanlar, kadınlar hakkında elde ettikleri bilgileri bir araya getirerek yaş haritası oluşturdu. ...

Kadınlarla ilgili araştırmalara devam eden Uzmanlar, kadınlar hakkında elde ettikleri bilgileri bir araya getirerek yaş haritası oluşturdu.

30 yaş yolun yarısı
Cilt: Cilt hücreleri üreme hızını kaybeder. Cilt donuklaşmaya başlar. Çizgiler yavaş yavaş kendini gösterir. Cilde peeling uygulaması yeni hücre üretimine katkıda bulunur. Güneş koruyucusu kullanmaya başlayın.

Kalp Karaciğer: Damarlar ve ciğerler elastikiyetini kaybetmeye başlar. Sigarayı azaltmak ya da bırakmak ve spora başlamak zorundasınız.

Kemik, kas ve eklemler: Kas ve kemik kaybı bu yaşta başlar. Doktorunuza ne kadar kalsiyum ve D vitamini almanız gerektiğini sorun. Haftada üç kez yapılacak egzersiz kayıplara iyi gelir.

Vücut şekli: Bu yaşlarda metabolizma % 2 oranında yavaşlama gösterir. Kilo almamaya dikkat edin. Yağlı yemeklerden uzak durmaya başlamanın zamanı.

Gögüs sağlığı: Her 9 kadından biri gögüs kanserine yakalanıyor. Bilinçli olarak her ay kendi kendinize muayene yapmaya ve 35 yaşın-dan sonra da mamogram çektirmeye başlayın. Bu yaşta ileriki yıllarda kalp, felç, kanser gibi hastalıklara yakalanmamak için;

Sigara içmeyin, dengeli ve yağ oranı düşük yemekler seçin, stresten uzak durun, spor yapın, tansiyon ve kolestrolünüzü kontrol altında tutun, ölçülü içki için.

40'lı yıllar yorgunluk dönemi
Cilt: Menapoz yaklaştıkça koruyucu renk ve hücreler azalır.Bu da cilt kanseri riskini azaltır. Şüphelendiğiniz benleri doktorunuza gösterin. Ayrıca göz, kaş, boyun, çene sarkmalarına dikkat.

Kalp Karaciğer: Menapozla birlikte kolesterolde yükselme görülür. Diyet, yağsız yiyecekler, spor ve sigaradan uzak durun. Kolesterolünüzü 200'ün altında tutun. İyi kolesterol olarak bilinen HDL'yi 35, kötü kolesterol olan LDL'nizi de 135'in altında olsun.

Dişler: 35 yaşından sonra senelik diş check-up'ı yaptırın. Duyular: 40'lı yaşlarda koku alma duyusunda azalma olur. Ayrıca gözlerde fokus kaybı, lens elastikiyetinin azalmasından dolayı da okuma zorlukları başlar.
Vücut şekli: Menapoz yaklaşırken kilolar da kalçalardan mide, gögüs ve omuz bölgesine çıkar. Bu problemi yine dengeli beslenme ve spor ile kontrol edebilirsiniz.

Kemikler, kas, eklemler: Estrojen seviyeleri menapoza yaklaşırken düşer. Bu düşüş kemik hızı erimesini artırır. Bu dönemde kalsiyum almanız ve doktorunuzla estorojen konusunda konuşmanız gerekir.

50'li yıllar menopoz dönemi
50'li yaşlar akla hemen menapozu getiriyor. Adet dönemi değişiklikleri, sıcak basması, terleme, vajinal elastikiyetin kaybolması durumunda menapoz geliyor demektir. Derhal doktora.

Kalp, akciğer: Yüksek tansiyonla tanışma yaşı. Kesinlikle spor yapın, sigara yasak, kilo almayın, alkole tövbe edin.

Cilt: Deri bu yaşlarda kurur, pul pul olur. Çünkü yağ bezleri daha az çalışır. Doktorlar, bu yaşlarda cildi nemlendirirken vazelin bazlı kremleri tercih etmenizi üre, laktik asit içeren kremlerden uzak durmanızı tavsiye ediyorlar.

Kaş, eklem, kemikler: Kemik, kas ve eklemlere özel ilgi göstermeniz ve spordan önce ısınma hareketlerine önem vermeniz gerekiyor.

Vücut şekli: Metabolizma yavaşlamaya devam ettiği için yağlanma oranı fazlalaşır. Kas yapıcı, kalori yakıcı ve metabolizmayı hızlandırıcı spor ve düşük kalorili beslenme alışkanlığı edinmeniz gerekir.

60'lı yıllar son dönemeç
Bugüne kadar yapacağınızı yaptınız, bu saatten sonra sağlıklı yaşayayım diyorsanız aşağıdakilere bir gözatın:
Osteoporoz: Uzmanlara göre bir kadın hayatı boyunca belkemiğinden %42 oranında mineral kaybeder ve bu osteoporoz ve kemik kırılma riskini artırır. Risk faktörlerini azaltmak için, hafif ağırlık çalışmaları, yürüyüş vb. aktivitelerin yanısıra kalsiyum almanız gerekir.

Yüksek Tansiyon: Yüksek tansiyon zamanla, kalp krizi, böbrek yetmezliği ve felç gibi ciddi problemlere yol açar. Doktorunuzun yüksek tansiyonla ilgili tavsiyelerine sıkı sıkıya uyun.

Akciğerler: Akciğer kanseri, göğüs kanseri kadar önemli bir risk kaynağı olarak görülüyor kadınlarda.
Akciğer kanseri ve amfizemin sigara ile direkt bağlantısı olduğu için en kısa zamanda sigarayı bırakın.

Göz sağlığı: Görme bozuklukları bu yaş grubu için normal olup, katarak ve yüksek tansiyonu özel bir risk taşımakta. Her iki göz probleminin tedavisi mevcut. O yüzden senelik göz kontrolü yaptırın.


✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da! ✎ Online adak yapmak için tıklayınız.

Hiç yorum yok

Tanıtım-Reklam
Bumerang - Yazarkafe