Page Nav

HIDE
GRID_STYLE
FALSE
HIDE_BLOG

Gradient Skin

Gradient_Skin

Son Yazılar

latest

Ömrünüze ömür katın

Alışkanlıklarınızda ve yaşam stilinizde birkaç değişiklik yaparak, belki de 100 yaşına kadar sağlıklı ve mutlu yaşamak elinizde!  İşte uzman...

Ömrünüze ömür katın

Alışkanlıklarınızda ve yaşam stilinizde birkaç değişiklik yaparak, belki de 100 yaşına kadar sağlıklı ve mutlu yaşamak elinizde! 

İşte uzmanların açıklamalarına göre ömrü uzatan 5 alışkanlık... Bunları yaparak ömrünüze ömür katabilirsiniz...


Günde Azar Azar 5 Öğün Yiyin


Günde 5 defa küçük porsiyonlarda yemek yiyin. Vücudunuzun kan şekerini, enerjisini ve ihtiyacı olan besinleri almış olursunuz. Az yiyerek, kalp krizi risklerini ve sindirim sorunu gibi metabolik hastalıkları önlemiş olursunuz.


Asansör Kullanmak Yerine Merdivenlerden Çıkın


Merdivenlerden çıkmak egzersiz yapmanızı sağlar, bağışıklık sisteminizi güçlendirir, hareketlilik kazandırır ve enerjik olmanızı sağlar. Gün boyunca hareket etmenizi sağlayacak yürüme, koşma, bisiklete binme gibi egzersiz fırsatlarını kaçırmayın.


Kahkahalarla Gülün


Gülmek endorphin seviyesinin yükselmesini sağlayarak iyi hissetmenizi sağlıyor, bağışıklık sistemini güçlendiriyor, hücrelerin ömrünü uzatıyor.  Keyifli insanların daha uzun yaşadığı tartışmasız bilinen bir gerçek.


Her Gün 8 Bardak Su İçin


Su vücudunuzun fonksiyonlarının iyi çalışmasını, uzun ve sağlıklı yaşamanızı sağlar. Doğal su kaynakları şehirlerden ne kadar uzak olursa çevre kirliliğine neden olan kimyasallar  ve zehir içermez. Arıtılmış su içmeye özen gösterin. Su plastik şişeşerde olmamalı çünkü plastikte bulunan polychlorinated biphenyls (PCBs) suya karışabilir.


Meditasyonla Rahatlayın


Stres yaşamınızı kısaltabilir. Bu nedenle sizi rahatlatan, stresinizi dengelemenizi ve yönetmenizi sağlayan tekniklerden yararlanın. Zaman zaman derin nefes alıp verin, bu vücudunuzdaki zararlı toksinlerden arınmanıza yardımcı olabilir. Düşünceleriniz ne kadar rahatlarsa, stres hormonlarınız azalır, kendi kendinizi yönetmeyi öğrenir ve daha uzun hedeflere odaklanabilirsiniz.


Bunu Denemenizi Öneririz...


Rahat bir sandalyeye ya da yere oturun. Nefes alın ve gözleriniz kapatın. Bir süre kıpırdamadan bekleyin. Kendinizi bir balonda, gökyüzüne doğru yükselip kaybolurken hayal edin.  Yorgun düşüncelerinizden uzaklaşıncaya kadar devam edin. Kısa bir süre sonra vücudunuzun hafiflediğini hissedeceksiniz ve düşüncelerinizde hafifleyecek. İlk denemelerinizde zorlanabilirsiniz ancak zamanla daha kolay ve daha hızlı yapacaksınız.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da! ✎ Online adak yapmak için tıklayınız.

Hiç yorum yok

Tanıtım-Reklam
Bumerang - Yazarkafe