Page Nav

HIDE
GRID_STYLE
FALSE
HIDE_BLOG

Gradient Skin

Gradient_Skin

Son Yazılar

latest

Cinsel hayatın düşmanı mitler!

"Toplumda cinsellikle ilgili gerçek olmayan kalıp bilgiler bulunuyor." Cinsel yaşamda karşılaşılan sorunların çoğunun cinsel...

"Toplumda cinsellikle ilgili gerçek olmayan kalıp bilgiler bulunuyor."

Cinsel yaşamda karşılaşılan sorunların çoğunun cinsellikle ilgili yanlış bilgi ve inançlardan kaynaklandığını belirten Psikolojik Danışman Dolunay Kadıoğlu, “Cinsel mitler olarak adlandırılan bu yanlış bilgilerin hiçbir bilimsel değeri yoktur. Her çift cinsellikle ilgili sınırlarını, normalleri ve anormalleri kendi belirler” dedi.

Yanlış bilgi olumsuz etkiliyor
Kadıoğlu, günümüzde cinsellik konusunda önemli çalışmalar ve araştırmalar olduğunu, fakat buna rağmen az sayıda insanın cinsellik hakkında doğru ve yeterli bilgiye sahip olduğunu belirtti. “Cinsellik, insanların hemen tümünde farklı duygu ve algılara yol açar. Bazı insanlarda aşkı, sevgiyi, yakınlığı, keyif ve hazzı, bazı insanlarda ise başarısızlığı, acıyı, nefreti, kaçınmayı hatırlatır” diyor.

Toplumda cinsellikle ilgili gerçek olmayan kalıp bilgilerin bulunduğunu da ekliyor. “Kişinin, cinsellikle ilgili doğru olduğunu düşündüğü, çoğu zaman abartılı, yanlı ve bilimsel değeri bulunmayan inanç ve yargılar cinsel mitler olarak tanımlanmaktadır. Cinsel mitler toplumda yaygın olarak kabul görmekte, kişide “gerçek” erkeğin ya da kadının nasıl düşünmesi ve davranması gerektiğiyle ilgili bir kalıp oluşturmaktadır. Cinsel yaşamda yaşanan sorunların çoğunlukla temelinde bu yanlış bilgi ve inançlar yani cinsel mitler yatar” dedi.
Fanteziler karşılıklı olmalıCinsel mitlerden en kafa karıştırıcı olanlardan birinin de fanteziler olduğunun altını çizen uzman sevişme esnasında fantezi kurmanın yanlış olduğunu söylüyor ve ekliyor "Cinsel mitlerin eşler arasında tartışmalara neden olmaktadır. Bu konuda söylenebilecek en temel şey şudur: Kişinin aklından geçenler sevişme konsantrasyonunu bozmuyorsa ve paylaşılmak istenilen fantezi cinsel eşe de çekici geliyorsa ve onaylanıyorsa bir sorun yoktur.
Ancak bir kişinin kurduğu fanteziye diğeri istemeye istemeye eşlik ediyorsa ve zorlanıyorsa burada bir sorun vardır. Yani cinsellik esnasında kullanılacak fanteziyi, normalleri ve anormalleri çiftler belirler çift tarafından uygun görülen her fantezi kullanılabilir."

Yaygın cinsel mitler
“Cinsel mitler yanlış bilgi kaynaklarıdır, bu yanlışlara doğruymuş gibi inanıldığında cinsel sorunlar ortaya çıkar” diyen Kadıoğlu, en yaygın cinsel mitlerden bazılarını şöyle sıraladı:

*Erkek ve kadının cinsel ilgileri ve sorumlulukları temel olarak farklıdır. Erkek cinsel ilişkinin sorumluluğunu üstlenmek ve yönetmek zorundadır.

*Bir çift için, "aynı anda orgazm" gerçekleştirilmesi gereken en önemli amaç olmalıdır.

*Eşler birbirini sevdikleri takdirde sevişmekten nasıl zevk alabileceklerini de bilirler.

*Tüm fiziksel yakınlaşmalar cinsel birleşmeyle bitmelidir.

*Erkeklerde cinsel organın boyutu cinsel gücün göstergesidir.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da! ✎ Online adak yapmak için tıklayınız.

Hiç yorum yok

Tanıtım-Reklam
Bumerang - Yazarkafe