Page Nav

HIDE
GRID_STYLE
FALSE
HIDE_BLOG

Gradient Skin

Gradient_Skin

Son Yazılar

latest

Pırlanta yüzüklerin hikayesi

Çok eski dönemlerinden beri bir takı olarak kullanılır yüzükler.  Bir süs eşyası olarak da hemen hemen bütün kültürlerde kendisine yer bul...

Çok eski dönemlerinden beri bir takı olarak kullanılır yüzükler. 

Bir süs eşyası olarak da hemen hemen bütün kültürlerde kendisine yer bulur. Bunun yanında yüzüğe sadece bir süs eşyası olarak bakmak yanlış olur. Çünkü tektaş yüzükler bazen kişilerin medeni durumlarını topluma göstermeye bazen de makam ve mevkilerini simgelemeye yararlar. Hepimizin bildiği gibi bizim kültürümüzde evliler, nişanlılar ve bekârlar için yüzüğün hangi parmakta olduğu ayrı bir önem taşır. Ayrıca eski devirlerde krallar ve kraliçeler de ülkenin en üst tabakasında olduklarını göstermek için parmaklarına yüzük takarlardı. İşte bu kadar farklı anlam taşıyan yüzüklerin en değerlisi de pırlanta yüzüklerdir. Çünkü pırlanta dünyanın en eski, en sağlam ve en nadir taşlarının başında gelir.

Ortalama bir pırlantanın 100 milyon ile 1 milyar yaşında olduğunu göz önünde bulundurursak bu maddi değeri çok daha kolay anlarız. Yani parmağınıza takacağınız pırlanta yüzüklerden herhangi biri, dünyamızın en eski zamanlarında oluşmuştur ve tüm insanlık tarihine tanıklık etmiştir. Pırlanta yüzükler, daha insanlık tarihinin başlarından itibaren gücün, sonsuzluğun ve aşkın simgesi olmuşlardır. Eski devirlerde krallar, ordularının başında savaşa katılacakları zaman, en güçlü olduklarını düşmana göstermek için pırlanta takarlardı. Bu aynı zamanda pırlantanın en sert taş olmasına da bir göndermeydi. Yani kral, “ben bu pırlantadan daha sert ve güçlüyüm, rakibimden korkmuyorum” mesajını hem kendi ordusuna hem de düşman orduya iletirdi. Ayrıca kraliçeler de güçlerinin simgesi olarak pırlanta yüzükler takarlardı. Çünkü onlar ülkenin en güçlü ve en erişilmez kadınlarıydılar. Herkes onlara ve parmaklarındaki pırlanta yüzüklere imrenerek bakardı. Krallar yüzüklerini, kendinden sonra kral olacak erkek çocuklarına bırakırken bir bakıma güçlerinin sonsuz olduğunu da vurgulardı. Aynı durum kraliçeler için de geçerliydi. Onlar da kızlarına hediye ederlerdi pırlanta yüzüklerini. Yani prenseslere... Bu yüzden pırlanta yüzükler için “prenses yüzüğü” de denir çoğu kültürde. Pırlanta yüzüklerin diğer anlamı da aşk ve aşkın sonsuzluğudur.

Evlilik tekliflerinde, nişan törenlerinde ve düğünlerde damadın geline pırlanta yüzükler takması neredeyse bütün dünyaya yayılmış, önemli bir gelenektir. Pırlantanın çok eski ve sağlam olması, aşkın da sonsuz olduğu anlamını taşır. Yani pırlanta yüzük hediye eden kişi, aşkının sonsuz ve sarsılmaz olduğunu göstermektedir. Kısacası bir güç göstergesi ve sonsuz aşk sembolü olan pırlanta yüzükler, hediye edilebilecek en anlamlı takılardır.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da! ✎ Online adak yapmak için tıklayınız.

Hiç yorum yok