Page Nav

HIDE
GRID_STYLE
FALSE
HIDE_BLOG

Gradient Skin

Gradient_Skin

Son Yazılar

latest

Sevgililer Gününe Özel AŞK Yiyecekleri

14 Şubat sevgililer gününde aşkınızın tadını doyasıya çıkarmak için hem sağlıklı hem de afrodizyak etkili besinleri tüketmenizi öneriyor...

14 Şubat sevgililer gününde aşkınızın tadını doyasıya çıkarmak için hem sağlıklı hem de afrodizyak etkili besinleri tüketmenizi öneriyor Uzman Diyetisyen Gamze Şanlı Ak. Doğanın bizlere sunmuş olduğu, libidoyu arttırıcı etkisi olan besinleri bu özel günde mutlaka beslenmenize eklemelisiniz.

Deniz Ürünleri; İstiridye, karides, havyar, somon
Deniz ürünleri içeriğinde bulunan çinko özellikle sperm kalitesini ve Omega 3 ise cinsel gücü artırmakta etkindir.

Meyveler; çilek, nar, muz, kivi, yaban mersini, avokado
Avokado içerdiği sağlıklı yağlar ise seks hormonları yapımını desteklemektedir. Muzda bulunan bufotenin adlı madde, güven duygusunu ve cinsellik arzusunu artırıcı niteliğe sahiptir. C vitamini kaynağı olan nar, çilek ve yaban mersini gibi kırmızı meyveler de sperm aktivitesini artırmaktadır.

Sebzeler; kereviz, kuşkonmaz, tatlı patates, roka, marul, enginar, fesleğen
Kerevizin içinde bulunan erkeklik hormonu androsteron tüketildikten sonra karşı cins üzerinde etkiyi artırmaya yardımcı olmaktadır. Kuşkonmaz ve fesleğen, hem erkek hem de kadınlarda cinsel isteği artırır ve bu sebzeler afrodizyak etki göstermektedir.

Baharatlar; zencefil, kırmızıbiber, vanilya, tarçın
Baharatlar kokularıyla duyularımızı harekete geçirmekte oldukça etkilidir. Zencefil, dolaşım sistemini etkiler ve genital organlara kanın pompalanmasını hızlandırır. Acı biberde bulunan kapsaisin, beynin endorfin salınımını ve cinsel isteği ateşler. Vanilya ile tarçın ise, kokusu ve aroması sayesinde cinsel isteği arttırıcı özelliğe sahiptir.

Yağlı tohumlar; kabak çekirdeği, badem, keten tohumu
Kabak çekirdeğinde bulunan çinko cinsel isteğin ve verimliliğin artmasında etkilidir. Badem içeriğindeki E vitamini ile sperm kalitesini artırır ve enerji sağlar. Keten tohumu ise testosteronu (libidoyu doğrudan en çok arttıran kimyasal) yükseltir.

Bitter çikolata ve bal
Çikolata yemek için bir neden daha! Kadınların en büyük tutkusu olan çikolata, içeriğindeki magnezyum, fosfor ve kafein ile afrodizyak etkili besinlerdendir. Mutluluk hormonu olarak bilinen seratonin salımını artırır. Bitter çikolata, sütlü çikolataya oranla yaklaşık olarak 3 kat daha fazla antioksidan etkiye sahiptir bu nedenle %70 kakao oranına sahip çikolatayı seçmeniz daha etkili olacaktır.

Balda bulunan bor minerali ise testosteron üretiminde etkidir ve kadınlarda östrojen hormonunu da dengeler. Hem erkek hem de kadınlarda cinsel isteği arttırdığı kanıtlanmıştır. Enerji artırıcı etkisi bulunmaktadır.

SEVGİLİLER GÜNÜNE ÖZEL ÖRNEK AKŞAM YEMEĞİ MENÜSÜ (RESTORAN YA DA EVDE)
1 kase sebze çorbası/ balık çorbası/ domates çorbası/ mantar çorbası
Karides Güveç/ Izgara somon / Izgara bonfile/ Fırında Tavuk
Narlı Avokadolu Yeşil salata/ Roka salatası/ Yeşil mercimek salatası
1 dilim kızarmış ekmek/ 1 küçük boy haşlanmış patates
Çikolata ile kaplamış meyveler veya cevizli kabak tatlısı veya ½ çikolatalı sufle
***(Alkollü içecek tercih edenlere: Beyaz/kırmızı/rose şarap veya şampanya)

SEVGİLİLER GÜNÜ SAĞLIKLI ve AFRODİZYAK ETKİLİ TARİFLER

Sebze Çorbası
1 orta boy kereviz (yapraklarını da kullanacağız)
1 orta boy havuç
2 yemek kaşığı kinoa
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı taze rendelenmiş zencefil
1 tatlı kaşığı dövülmüş keten tohumu
Yapılışı; kereviz ve havuç küp küp doğranır, sapları temizlenir. Tencereye 6 bardak su eklenir içine sebzeler, kinoa, zeytinyağı, keten tohumu ve zencefil ilave edilip pişirilir.
Karides Güveç
250 gr kabuklu orta boy etli karides
1 adet soğan
4 adet mantar
1 adet domates
3 adet yeşilbiber
1 diş sarımsak
½ diş damla sakızı
3 adet kuşkonmaz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber
Yapılışı; yeşilbiber, soğan, sarımsak, domates yemeklik doğranır ve karides ile zeytinyağı eklenerek pişirilir kaynadıktan sonra damla sakızı, baharatlar ile mantarlar dörde bölünerek eklenip 3-4 dakika pişirmeye devam edilir ve karışım güveç kaplarına alınır üzerine 3 adet kuşkonmaz dilimlenerek koyulur ve üzeri kızarana kadar fırınlanır.

Narlı Avokadolu Yeşil Salata
1 adet top mozarella
1 adet haşlanmış enginar
½ adet avokado
1 küçük boy salatalık
1 küçük boy domates
Taze reyhan, fesleğen, roka, kuzukulağı, nane
5 adet kavrulmuş ceviz
2 yemek kaşığı nar
1 yemek kaşığı zeytinyağı
½ limon suyu
1 yemek kaşığı balzemik sirke
Yapılışı;
Tüm yeşillikleri salata malzemesi olarak doğruyoruz. Salata kasesine alıp üzerine küp dilimlediğimiz salatalık, domates, enginarı ve avokadoyu ekliyoruz. Nar ve kavrulmuş cevizi de ekleyip, zeytinyağı, limon suyu ve balzemik sos ilave edip servis ediyoruz.

Çikolata ile Kaplanmış Meyveler
10 adet çilek
1 adet muz
1 adet kivi
200 gr bitter çikolata
½ çay kaşığı taze zencefil rendesi

Yapılışı; bitter çikolatayı ben-mari usulü eritip, toz zencefil ilave edip karıştırıyoruz. Çilekleri yıkayıp, muzları ve kiviyi dilimleyip, meyveleri eritmiş olduğunuz çikolataya batırıyoruz. Soğuması için buzdolabında bekletiyoruz.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da! ✎ Online adak yapmak için tıklayınız.

Hiç yorum yok

Tanıtım-Reklam
Bumerang - Yazarkafe