Page Nav

HIDE
GRID_STYLE
FALSE
HIDE_BLOG

Gradient Skin

Gradient_Skin

Son Yazılar

latest

Acaba hamile kalabilecek miyim?

İşte transfer bitti ve iki haftalık süreç başladı. Belki de hayatınızın duygusal açıdan en zor geçecek iki haftasıyla başbaşasınız. Acaba ha...

İşte transfer bitti ve iki haftalık süreç başladı. Belki de hayatınızın duygusal açıdan en zor geçecek iki haftasıyla başbaşasınız. Acaba hamile kalabilecek misiniz?

Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Uzmanı Op. Dr. Betül Görgen, tüp bebek tedavisinde en zor geçen o iki haftada gebelik şansınızı artıracak 10 değerli ipucunu sizler için yazdı.

AĞIR KALDIRMAYIN SICAK BANYODAN KAÇININ

Bu andan itibaren ağır kaldırmaktan, çok ağır egzersizden ve aşırı sıcak banyo yapmaktan kaçınmalısınız. Yolculuk yapmanız gerekiyorsa asla valizinize dokunmayın.

İŞTEN İZİN ALIN, EVDE OTURUP TV İZLEYİN

Tedavi sonrası işyerinden birkaç gün uzaklaşmak iyi gelecektir. Bu sizin ve bebeğinizin hayatı. Başka hiçbir şey önemli değil. Embriyonun tutunması transferden 3-4 gün sonra olacaktır. Stres ve heyecan size yardımcı olmaz. Evde oturun ve televizyon izleyin.

İLAÇLARINIZI SAKIN AKSATMAYIN

Bu iki haftalık süreçte kolayca ilaçları aksatabilirsiniz. Asla unutmam diyerek kendinize fazla güvenmeyin. İlaçlar embriyonuzu hayatta tutacak ve rahim içi çevreyi en uygun hale getirecektir. Unutmamak için telefon alarmını ayarlayabilir ya da küçük bir çizelge hazırlayabilirsiniz.

LEKELENME YA DA KANAMA MI VAR? PANİK YOK…

Kanama veya lekelenme bu iki haftalık süreçte olabilir. Ve kahverengi bir akıntı da. Endişe etmemeye çalışın. Çünkü bu durum gebelik sonucu açısından hiçbir öneme sahip değil. Çok endişelendiyseniz doktorunuzla görüşün.

KAN PIHTILAŞMASINI ÖNLEYİCİ İLAÇLARI DİKKATE ALIN

Bazen düşük doz aspirin ve heparin (kan sulandırıcı ilaç) gebeliği koruyabilir. Bunu doktorunuzla transferden önce konuşun. Küçük bir pıhtı düşüğe neden olabilir.

ÇİKOLATA TÜKETMEYİN, YATAKTA FAZLA KALMAYIN

Bu iki hafta gerçekten zor bir süreç. Sinir ve heyecanı bir kenara atın. Çikolata tüketmeyin. Sağlıklı beslenin. Bol sebze ve meyve tüketelim. Yatakta çok fazla zaman geçirmeyin. Bu gebe kalmanıza yardım etmez. Hatta kan dolaşımını olumsuz etkileyerek gebelik olasılığını azaltabilir.

ERKEN TEST YAPMAYIN VE GEBELİK BELİRTİSİ ARAMAYIN

Erken gebelik testi yapmak anlamsızdır. Tedavi sırasında vurduğunuz HCG (hormonu) gebelik testinde yanıltıcı sonuç çıkmasına neden olabilir. Lütfen test için size söylenen güne kadar bekleyin. Sabırlı olun. Gebelik belirtilerini kendinizde aramayın. Bunlardan kendinizce anlam çıkartmayın.

CİNSEL İLİŞKİDE BULUNMAYIN, MASTÜRBASYON YAPMAYIN

Transfer sonrası seks iyi bir hareket şekli değildir. Enfeksiyon oluşabilir. İki hafta boyunca seks yapmayın. Masturbasyon yapmayın. Aldığınız hormonlar kendinizi seksi hissetmenize neden olsa da bekleyin.

SANCILAR VE KRAMPLAR OLUR, PANİK YAPMAYIN

Bu iki hafta boyunca sancılar ve kramplar olacaktır. Panik yapmamaya çalışın. Bunlar rahminizin aktif bir süreç geçirmesinden dolayıdır. Hatta bazen rahme tutunmanın bulgusu da olabilir. Çok fazla sancılanırsanız doktorunuzla görüşün.

EN KÖTÜSÜNÜ BEKLE AMA EN İYİSİ İÇİN ÜMİTLEN

Hiçbir IVF (tüp bebek) tedavi sürecinin gebelik garantisi yoktur. Bu iki haftanın sonunda beklentiniz ya gerçekleşecek ya da olmayacak. Olumsuzluklara takılmadan, bu süreyi gebelik şansınızı artıracak şekilde değerlendirmeye çalışın.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da! ✎ Online adak yapmak için tıklayınız.

Hiç yorum yok