Page Nav

HIDE
GRID_STYLE
FALSE
HIDE_BLOG

Gradient Skin

Gradient_Skin

Son Yazılar

latest

Bu bitkileri mutlaka mutfağınızdan çıkarın

Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Seval Taşdemir, uyarıyor: "Hamilelik döneminde bitkileri ve bitki çaylarını tüketirken dikkatli olun; düşük ya...

Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Seval Taşdemir, uyarıyor: "Hamilelik döneminde bitkileri ve bitki çaylarını tüketirken dikkatli olun; düşük yapabilirsiniz!"

Ferti-Jin Kadın Sağlığı ve Tüp Bebek Merkezi Klinik Direktörü, Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Seval Taşdemir, "Sadece hamilelerin değil hamile kalmayı düşünenlerin de bazı bitkilerden kesinlikle uzak durmaları gerekli. Hamile olanların doğal ve bitkisel denilerek önerilen her ürünü kullanmaması gerekli. Bu anneye olduğu kadar bebeğe de zarar verebilir" diyor.

Taşdemir; "Bitkilerin hiçbir yan etkisi yok, tamamen doğal ve masum şeklinde düşünmeyin. Özellikle de hamilelik döneminde ambalajlı, hijyeninden emin olduğunuz çayları veya bitkileri birbirleri ile karıştırmadan ve dozunu abartmadan kullanın" diyerek anne adaylarını uyarıyor.

Ferti-Jin Kadın Sağlığı ve Tüp Bebek Merkezi Klinik Direktörü, Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Seval Taşdemir, hamilelerin veya hamile kalmayı planlayan kadınların bu uyarılara dikkat etmesini önerdi:

Anne adayları, açık olması şartıyla gün içinde birkaç bardak çay içebilir. Kahveyi ise özellikle ilk 12 haftada önermiyoruz. Sonrasında nadir olarak kafeinsiz şekilde içilebilir.

Hamilelik döneminde anne adayları bitki çaylarından; nane-limon, zencefil, ıhlamur, tarçın ve elmayı tercih edebilir. Bulantıların yoğun olduğu ilk aylarda zencefil, limon, tarçın ve elma birlikte kaynatılıp içilebilir.

Form çayları gibi karışık bitki çaylarını anne adaylarına kesinlikle önermiyoruz. Karışık bitki çaylarının içinde hamilelere zarar verebilecek bitkiler olabilir.

Hamileler fesleğen, kekik gibi mutfaklarda baharat olarak kullandığımız bitkileri çay şeklinde fazla dozlarda (1- 2 tatlı kaşığı gibi) kullanmamalıdır.

Aloe vera, sinameki, akdiken (geyik dikeni) ve topalak gibi bitkiler; kabızlık sorunlarında kullanılan bitkilerdir. Dışkı yumuşatıcı etkiye sahip olan bu bitkiler; rahim dahil düz kasların kasılmasını uyararak düşüğe neden olabileceği için kullanılmamalıdır.

Adaçayı, meyan kökü, akdiken, Cezayir menekşesi, ökse otu, pelin otu, ravent (ışgın) ve rezene gibi bitkiler; rahimde kasılmalara yol açtığı, kanı sulandırıp kanamaya neden olduğu için anne adaylarına kesinlikle önerilmez.

Bitkilerin çayları kadar yağlarına da dikkat edilmelidir. Esansiyel bitki yağlarından anne-bebek arasındaki veya anne rahmindeki ceninin fonksiyonlarını etkileyebileceği için uzak durulmalıdır.

Hamilelik döneminde; rezene, adaçayı, ardıç, kekik, lavanta, biberiye, civanperçemi ve mercanköşk gibi bitkilerin yağlarının ağız yoluyla alınması da sakıncalıdır.

ADAÇAYI VE MEYAN KÖKÜNE DİKKAT!

Adaçayı, meyan kökü, akdiken, Cezayir menekşesi, ökse otu, pelin otu, ravent (ışgın) ve rezene gibi bitkiler; rahimde kasılmalara yol açtığı, kanı sulandırıp kanamaya neden olduğu için anne adaylarına kesinlikle önerilmez.

Bitkilerin çayları kadar yağlarına da dikkat edilmelidir. Esansiyel bitki yağlarından anne-bebek arasındaki veya anne rahmindeki ceninin fonksiyonlarını etkileyebileceği için uzak durulmalıdır. Hamilelik döneminde; rezene, adaçayı, ardıç, kekik, lavanta, biberiye, civanperçemi ve mercanköşk gibi bitkilerin yağlarının ağız yoluyla alınması da sakıncalıdır.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da! ✎ Online adak yapmak için tıklayınız.

Hiç yorum yok

Tanıtım-Reklam
Bumerang - Yazarkafe