Page Nav

HIDE
GRID_STYLE
FALSE
HIDE_BLOG

Gradient Skin

Gradient_Skin

Son Yazılar

latest

Enerji dolu bir yaza merhaba demek için

Sağlıklı zayıflamak ve enerji dolu bir yaza merhaba demek için Diyetisyen Emre Uzun'dan 10 süper besin ve enginar kalpli salata tarifi ....

Sağlıklı zayıflamak ve enerji dolu bir yaza merhaba demek için Diyetisyen Emre Uzun'dan 10 süper besin ve enginar kalpli salata tarifi .

Enginar
Yüksek lif içeriğiyle bağırsak hareketlerini hızlandırır ve hazımsızlığı önler. Enginar yaprağının kolesterol düşürücü etkisi vardır. Karaciğerden toksinlerin atımını sağlar.

Kuşkonmaz
A, B ve C vitaminlerinden zengin bir içeriğe sahiptir. Kalsiyum, magnezyum ve demir içerir. İçeriğindeki folik asit sayesinde kardiyovasküler sistemin korunmasına yardımcıdır.

Taze Bakla
Böbrek fonksiyonlarını düzenleyerek verimli çalışmasını sağlar. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Lutein içeriğiyle göz sağlığını korur.

Taze sarımsak
Kireçlenmeye karşı faydalıdır. Kolesterol düşürücü etkisi vardır. Kalp sağlığını korur. Kilo vermeye yardımcıdır. Vücutta bulunan iltihaplanmaya ve enfeksiyonlara iyi gelir. Zehirlenmelere karşı faydalıdır. Saç dökülmesini engeller.

Taze soğan
Soğanda bulunan adenozin, pıhtı oluşumunu önleyerek kalp krizi riskini azaltır. Araştırmalar ayrıca soğanın HDL seviyesini arttırır. Yüksek kan basıncını da önlemeye yardımcı olur.

Biberiye
İştah kesici ve kilo verdirici etkisi vardır. Kanserin önlenmesinde çok güçlü bir bitkidir. Hafızayı güçlendirir. Alerji ve enfeksiyonu önler. Bağışıklık sistemini güçlendirir.

Can Erik
Lif açısından zengin olduğundan, sindirimin düzenlenmesini sağlar. Antioksidan kapasitesiyle hücre hasarını önler. C vitaminiyle bağ dokularının yapısını düzenler.

Çilek
Günlük C vitamini ihtiyacını fazlasıyla karşılar. Hastalıklara karşı direnci arttırır. Kalp ve damar sağlığını korumaya yardımcıdır. Manganez içeriğinden dolayı kemik sağlığını korur.

Çağla
Kolesterolü düşürücü etkisi vardır. Safra taşı oluşumunu azaltır. Vücutta iltihaplanmayı azaltır. Kalp ve damar sağlığını korur. İçeriğindeki potasyum ile tansiyonu düzenler. Glisemik indeksi düşüktür.

Limon
Yüksek tansiyon, obezite, diş problemleri, ateş, kabızlık, hazımsızlık, boğaz enfeksiyonlarının önlenmesinde faydalıdır. Bunun dışında saç ve cilt bakımında da limon önemli bir besindir.

Enginar Kalpli Salata

Malzemeler
6 adet enginar
2 adet kırmızıbiber
1 demet taze soğan
Light beyaz peynir
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 limon

Yapılışı
Tencereye su konulur, yarım limonun suyu sıkılıp kapağı kapatılır, su kaynayınca enginarları eklenir ve 5 dakika kadar kaynatılır, biberler doğranır, yeşil soğan dilimlenir, peynir küp şeklinde kesilir, hazırlanan bu malzemeler bir servis tabağına alınır, haşlanmış enginarlar ortadan ikiye bölünüp eklenir, kalan yarım limon sıkılır, zeytinyağı ve tuz da ilave edilip şöyle bir karıştırılıp servis yapılır.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da! ✎ Online adak yapmak için tıklayınız.

Hiç yorum yok

Tanıtım-Reklam
Bumerang - Yazarkafe