Page Nav

HIDE
GRID_STYLE
FALSE
HIDE_BLOG

Gradient Skin

Gradient_Skin

Son Yazılar

latest

Güneşin zararlı etkilerini engelleyecek önlemler

Güneş ışığının bedenimiz üzerinde pek çok faydası olduğu gibi bazı zararı da var. Özellikle yaz tatilinde, bol bol güneş banyosu yaparken, g...

Güneş ışığının bedenimiz üzerinde pek çok faydası olduğu gibi bazı zararı da var. Özellikle yaz tatilinde, bol bol güneş banyosu yaparken, güneşin zararlı etkilerini engelleyecek önlemler almak gerekiyor.

Güneşin olası zararlarını ve cildin nasıl korunması gerektiğini çoğu insan bilmiyor. Elbette güneş ışığı D vitamini üretimini uyarır ve ayrıca sedef gibi bazı deri hastalıkları üzerinde son derece faydalı bir etkisi vardır. Fakat diğer yandan, kontrolsüz bir şekilde güneşlenmenin, başta cilt yaşlanması, kırışma, deri kanserleri ve hatta alerjik reaksiyonlar gibi bir dizi sorunları da beraberinde getirir. Bu sebeple bu tarz sorunlar yaşamak istemiyorsak, güneşten korunmak birincil kural.

Güneş cildi yaşlandırır, cilt lekelerini artırabilir

Cildin yaşlanma süreci, cilt katmanları olan dermis ve epidermisde gözlemlenir. Ayrıca cilt alt dokusundaki yağlanma ve hacim azalır, bu da genel esnekliğin de azalmasına neden olur. İşte güneş ışığı yani ultraviyole radyasyona maruz kalmak, ince ve ya derin kırışıklıkların artmasına, düzensiz pigmentasyon nedeniyle kahverengi ve kırmızı lekelerin çoğalmasını tetikler.

Güneş kremlerinin mutlaka kullanılması gerekiyor

Kısaca cilt yaşlanma sürecini hızlandırır. Bu olay aslında cildimizin kendini korumak için yaptığı bir savunma mekanizmasıdır. Bu mekanizmayı bozmamak ve cilde iyi bakmak gerekiyor. Hemen herkes artık, öğle saatlerinde güneşe çıkmaması gerektiğini, kıyafet seçimlerini sentetik olmayan pamuklu ürünlerden yana kullanmaları gerektiğini biliyor. Ayrıca koruyucu yüksek faktörlü, içeriğinde parfüm gibi lekelenmeyi artıracak malzemeler olmayan güneş kremlerinin mutlaka kullanılması gerekiyor. Güneş kremlerinin koruyucu etkisini yaşamak için, güneşe çıkmadan 15 dakika evvel sürmenizi öneriyorum.

Yüzünüzü güneşten koruyun

Yaz mevsimi sonrasında, ciltlerinde oluşan lekelenmeler için kliniklerimize çok fazla hastamız gelir ve gerekli tedavi süreçlerini başarıyla uygulanır. Fakat bu tarz sorunları yaşamamak için önlem almak gerekiyor. Burun üstü ve dudak bölgesi en fazla ihmal edilen yüz bölgesidir. Diğer alanlara göre daha ince bir yapıları vardır. Yüzünüze yüz için üretilmiş güneş kremlerini ve dudaklar için da yüksek korumalı dudak koruyucularını kullanabilirsiniz. Güneş banyosu sonrasında, cildinizi illaki nemlendirin, bol su için. Hatta yüzünüzü kapatarak güneşlenmeniz yaşlanma süreci ve lekelenme gibi sorunların büyük ölçüde önüne geçmenize fayda sağlayacaktır. Örümcek Ağı kremi bu süreçte cildinize büyük bir nemlendirme takviyesi yapacaktır. Sabah akşam aksatmadan kullanmanızı öneriyorum.

Botoks, dolgu ve Örümcek Ağı estetiği

Yaz tatilinize çıkmadan evvel, kırışıklıkların önüne geçebilmek için özellikle botoks, dolgu gibi anında etki eden medikal uygulamaları öneriyorum. Ayrıca ameliyatsız Örümcek Ağı estetiği de cildinizde kolajen artışına destek olabilecek ve kırışıklıkları engelleyip, var olanları yok edecek, son derece etkili bir uygulamadır.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da! ✎ Online adak yapmak için tıklayınız.

Hiç yorum yok

Tanıtım-Reklam
Bumerang - Yazarkafe