Page Nav

HIDE
GRID_STYLE
FALSE
HIDE_BLOG

Gradient Skin

Gradient_Skin

Son Yazılar

latest

İstanbul’un online tanışma haritası çıkarıldı

İstanbul'da en çok tanışma Tarihi Yarımada'ya ev sahipliği yapan Fatih ilçesinde gerçekleşiyor. Bağdat Caddesi, Barbaros Bulvarı ve ...

İstanbul'da en çok tanışma Tarihi Yarımada'ya ev sahipliği yapan Fatih ilçesinde gerçekleşiyor. Bağdat Caddesi, Barbaros Bulvarı ve Atatürk Havalimanı da listenin ilk sıralarında yer alıyor

Gerçek hayatta yolunuzun kesiştiği kişileri bulmanızı sağlayan tanışma uygulaması Happn, kullanıcılarının İstanbul'da en çok hangi ilçe ve caddelerde tanıştığını araştırdı. Şehri bölgelere ayırarak inceleyen uygulamanın verileri, İstanbul'un online tanışma haritasını ortaya çıkardı. Veriler incelenirken, Happn ile "Crush" olan, yani karşılıklı olarak birbirlerini beğenen kullanıcıların rakamları göz önüne alındı.

TARİHİ YARIMADA İLK SIRADA

Buna göre Happn kullanıcıları, en çok Tarihi Yarımada'nın bağlı olduğu Fatih Semti'nde "crush" olup birbirleriyle tanışıyor. Dolayısıyla her gün hem Türkiye'nin hem de dünyanın dört bir yanından ziyaretçi çeken ilçe, yollarının kesiştiği kişilerle tanışmak isteyenler için ideal bir seçenek konumunda. Diğer yandan Fatih'i Tarihi Yarımada'yı diğer semtlere bağlayan Vatan Caddesi ve Macar Kardeşler Caddeleri de en çok "crush" olunan noktalar arasında yer alıyor.

KADIKÖY'DE BAĞDAT CADDESİ, ÜSKÜDAR'DA PAŞALİMANI

Tarihi Yarımada'nın ardından en popüler ikinci bölgeyi, Anadolu Yakası'nın sahil hattındaki üç komşu ilçesi oluşturuyor: Kadıköy, Üsküdar ve Maltepe. Bu bölgenin en çok ön plana çıkan caddeleri ise her daim İstanbul'un en popüler yerleri arasında yer alan Bağdat Caddesi ve Üsküdar'ın denize nazır, romantik Paşa Limanı Caddesi. Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadı'na ve Kadıköy'ün en çok sevilen eğlence mekanlarına ev sahipliği yapan Osmanağa Mahallesi'ndeki caddeler de listenin üst sıralarında.

İŞ DÜNYASI ŞİŞLİ-BEŞİKTAŞ HATTI'NDA TANIŞIYOR

Üçüncü sırada, Şişli-Beşiktaş hattındaki semtler ve caddeler yer alıyor Happn verilerine göre Barbaros Bulvarı, Büyükdere Caddesi gibi profesyonel hayatın merkezinde yer alan caddeler bu hattın en çok öne çıkan yerleri.

ATATÜRK HAVALİMANI İLK SIRALARDA

En çok "crush" olunan bölgeler arasında dördüncü sıradaysa Bahçelievler – Yeşilköy hattındaki semt ve caddeler yer alıyor. Tahmin edilebileceği üzere bu bölgenin en popüler tanışma noktası, her gün on binlerce kişiyi ağırlayan İstanbul Atatürk Havalimanı. Diğer yandan bu bilgi, Happn'ın geçtiğimiz aylarda yaptığı başka bir araştırmanın sonuçlarını da doğruluyor. Söz konusu araştırma, Happn'ın Avrupa'da en çok kullanıldığı havalimanının Atatürk Havalimanı olduğunu ve burada her gün 500'ü aşkın Happn kullanıcısı birbirleriyle tanıştığını göstermişti.

HAYATI PAYLAŞMA İMKANI SUNUYOR

Gerçek hayatta yolunuzun kesiştiği kişilerle tanışmak için ikinci bir şans sunan Happn, kısa süre önce kullanıma sunduğu See You There özelliğiyle kullanıcılarına gündelik hayatın temposundan kopmadan yeni kişilerle tanışma ve ortak aktivitelere katılma imkan sağlamıştı. Türkiye'de kullanılmaya başladıktan sonra ilk altı ay içerisinde 1.2 milyon kullanıcıya ulaşan Happn, İstanbul'da 750 bin kişi tarafından kullanılıyor.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da! ✎ Online adak yapmak için tıklayınız.

Hiç yorum yok

Tanıtım-Reklam
Bumerang - Yazarkafe