Page Nav

HIDE
GRID_STYLE
FALSE
HIDE_BLOG

Gradient Skin

Gradient_Skin

Son Yazılar

latest

Tatil dijital kabusa dönüşmesin

Pahalı cihazları yanımızda taşıyoruz ama güvenliği evde bırakıyoruz! Antivirüs yazılım kuruluşu ESET'in bu yaz döneminde yaptırdığı ar...

Pahalı cihazları yanımızda taşıyoruz ama güvenliği evde bırakıyoruz!

Antivirüs yazılım kuruluşu ESET'in bu yaz döneminde yaptırdığı araştırmaya göre tatile giden her dört kişiden biri yanında sekiz elektronik cihaz taşıyor. Seyahat masrafını da aşabilen değere sahip bu cihazlarda dijital güvenlik ihmal ediliyor. Ayrıca neredeyse her iki kişiden biri yurt dışında kişisel cihazlarından birini kaybediyor.

Tatile veya seyahate çıkanlar 1500 ile 3000 Euro arasında değişen değerde cep telefonu, tablet, diz üstü bilgisayar gibi teknolojik cihazları beraberlerinde götürüyorlar. 350 IT uzmanının katılımıyla yapılan araştırmaya göre tatile çıkan her dört kişiden biri seyahat sırasında sekiz elektronik cihazı yanında taşıyor.

Seyahat masrafından fazla

Bakıldığında cihazların değeri seyahat masrafını aşıyor gibi görünüyor. Ancak katılımcıların kişisel ve iş cihazlarının güvenliği konusuna aynı değeri göstermedikleri anlaşılıyor. Katılımcıların üçte biri dijital güvenlik konusunda önlem alıp almadıkları yönündeki soruya olumsuz cevap verdi.

Güvenlik açığı oluşuyor

Araştırma bulgularını yorumlayan ESET Güvenlik Uzmanı Mark James, 'Çalışma, taşınabilir elektronik cihazlara tatilde de olsak, ne kadar takıntılı olduğumuzu gösteriyor. Fakat görünen o ki, katılımcılar tatil boyunca güvenlik konusunu tamamen göz ardı ediyor. Oysa insanlar bunun etkilerini düşünmek zorunda. Cihazlar yabancı ellere düştüğünde önemli bir güvenlik açığı oluşabilir" diye konuştu.

Yarısından fazlası cihaz kaybediyor

Çalışmanın bir başka bulgusuna göre, katılımcıların yüzde 55'i, hem iş hem de kişisel cihazlarından birini yurt dışında ve yüzde 13'ü de tatilde iken kaybetti. Bu noktada Mark James, "Katılımcılara, yurt dışında cihazlarını kaybettiklerinde içindeki bilgilerin uzaktan silinmesini ister misiniz diye sorduğumuzda 'hayır' cevabıyla karşılaştık" bilgisini paylaştı.

Kimse cihazının karıştırılmasından hoşlanmaz

James sözlerini şöyle sürdürdü: "Sadece bir katılımcı 'yurt dışında telefonum kaybolursa uzaktan silin' cevabını verdi. İşlevsellik; cihazı bulan birinin hiçbir şekilde içindeki fotoğraflara, kaydedilen verilere ve faturalara ulaşmaması demektir. Benim tavsiyem yurt dışına ya da tatile gitmeden önce cihazların güvenliğine her zaman dikkat edilmesidir. Sonuç olarak kimse cihazlarının karıştırılmasından, mail ve mesajlarının başkaları tarafından okunmasından memnun olmaz".

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da! ✎ Online adak yapmak için tıklayınız.

Hiç yorum yok

Tanıtım-Reklam
Bumerang - Yazarkafe