Page Nav

HIDE
GRID_STYLE
FALSE
HIDE_BLOG

Gradient Skin

Gradient_Skin

Son Yazılar

latest

Bu kırmızılar kalbi güçlendiriyor

Her gün ortalama 100 bin kez atan kalbin daha sağlıklı ve güçlü olmasının yolu kırmızı besinlerden geçiyor. Sağlıksız beslenme, hareketsiz...

Her gün ortalama 100 bin kez atan kalbin daha sağlıklı ve güçlü olmasının yolu kırmızı besinlerden geçiyor.

Sağlıksız beslenme, hareketsizlik ve çevresel faktörler… Tüm bunlar kalp damar hastalıklarının artışındaki en önemli nedenler arasında yer alıyor.

Uzman Diyetisyen Nilay Keçeci Arpacı'nın verdiği blgilere göre, kırmızı güçler ile beslenmek pek çok hastalığı önlediği gibi kalp damar hastalıkları riskini de ortadan kaldırmada faydalı olabiliyor. Çünkü bu besinler, damarları temizleyerek ve kan basıncını düşürerek kalp sağlığını koruyor.

Kuşburnu, Kanı Temizliyor

Kan şekerini dengeleyen ve kolesterol düşürücü etkisi olan kuşburnu, en güçlü antioksidan besinlerdendir. Vücutta oluşan ve kanserojen etkiler ile kalp hastalıklarına da neden olan serbest radikallerin oluşumunu önleyen ve tedavi edici etkisi yüksek olan kuşburnunu, gün içerisinde marmelat şeklinde 1 tatlı kaşığı kadar ya da çay şeklinde 1 fincan kadar tüketilebilirsiniz. Kuşburnu kanı temizleme özelliği ile kalbe artı fayda sağlayan önemli besinlerdendir.

Nar, Trigliserid ve Kolesterolü Düşürüyor

Her bir tanesi sağlık kaynağı olan nar, kalp hastalıklarına karşı önleyici ve tedaviyi iyileştirici etkisi ile ön plana çıkıyor. Narın içerdiği antioksidan, tüm besinlere bakıldığında en güçlü antioksidandır. Yüksek kolesterol ve trigliserid gibi kalp hastalıklarında belirleyici olan kan değerlerinde ciddi düşüşlere yardımcıdır. Mevsiminde narı her gün 2 su bardağı kadar tüketmek ya da salatalarda bol bol tüketmek etkili olacaktır.

Kırmızı Elma, Kalbi Koruyor

Kırmızı besinler içinde her gün tüketilebilen ve kan şekerini dengeleyen kırmızı elma bol antioksidan barındırır. Kalp hastalıkları ve kronik kalp sıkıntıları yaşayan kişilerin de tüketmesi gereken elma, kalbi korurken kolesterollerinde düşmesine yardımcı olur. Kırmızı elma, serbest radikalleri vücuttan atarak kalp sağlığını korumaya yardımcı olur. Oxford Üniversitesi araştırmacıları tarafından sunulan bir çalışmada günde bir elma yemenin 50 yaş üstü kişilerde kalp krizi önlediği vurgulanmıştır. Elma hiçbir yan etkisi olmayan kalp dostu bir besindir.

Organik Domates, Damarların Tıkanmasını Önlüyor

Domates, içerdiği likopen ile pek çok kanser türünün yanı sıra kalp hastalıklarına karşı da koruyucu özelliktedir. Organik domates, sofralarda her gün yer bulması gereken başlıca bir besindir. Domatesin içerdiği antioksidan damarların tıkanmasını önleyerek, kalp krizi riskini azaltır. Aynı zamanda ister salatalarda ister tek tüketilsin vitamin ve mineral bütünlüğü sağlayarak vücudu hastalıklara karşı korumaktadır.

Kiraz, Tahrip Olan Hücreleri Yeniliyor

Kalp ve damar sağlığını korumak için kullanılan değerli besinlerden biri de kirazdır. Mevsimi yaklaşan kirazı günde 1 porsiyon kadar tüketmek antioksidan etkisi ile kalp hastalıklarına karşı koruyucu olacaktır. Kiraz, damarların düzenli kan akışını destekler. Kalp hastalıklarında tahrip olan hücrelerin yenilenmesi ve kalan hücrelerin daha sağlam çalışması için etkilidir. Antioksidan özelliği ile vücutta biriken kalbe olumsuz etkiye neden olabilecek atıkları temizleyebilmektedir.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da! ✎ Online adak yapmak için tıklayınız.

Hiç yorum yok

Tanıtım-Reklam
Bumerang - Yazarkafe