Page Nav

HIDE
GRID_STYLE
FALSE
HIDE_BLOG

Gradient Skin

Gradient_Skin

Son Yazılar

latest

Sağlıklı Cildin Sırrı Doğada Saklı

Pürüzsüz ve güzel bir cilde sahip olmanın yolu sağlıklı beslenmeden geçiyor.  Yeterli ve dengeli beslenmenin cilt sağlığını yakından etkil...

Pürüzsüz ve güzel bir cilde sahip olmanın yolu sağlıklı beslenmeden geçiyor. 

Yeterli ve dengeli beslenmenin cilt sağlığını yakından etkilediğini söyleyen Sodexo Entegre Hizmet Yönetimi Sağlıklı Yaşam Yöneticisi Diyetisyen Sibel Mumcu, " Cildimiz, beden sağlığını yansıtan ayna gibidir. Beslenme şeklimiz ve alışkanlıklarımızı doğru yönde iyileştirerek cildimizin güzelliğini uzun yıllar boyunca korumak mümkün" dedi.

Cilt sağlığının beslenme alışkanlıklarından etkilendiğine dikkat çeken Sağlıklı Yaşam Yöneticisi Diyetisyen Sibel Mumcu, sağlıklı bir cilt için beslenme önerilerini şu şekilde sıralıyor:

Cilt güzelliğinin altın kuralı: Yeterli su tüketimi

Cildimizin pürüzsüz, sağlıklı ve genç görünmesi için cildin iyi beslenmesi gerekir. Bu da sağlıklı bir kan dolaşımı ile mümkündür. Kan, cildimizin beslenmesi için gereken tüm mikro besinleri taşırken oluşan tüm zararlı maddeleri de uzaklaştırır. Sağlıklı dolaşım için başta su tüketimi önemlidir. Su, hem cildi nemli tutarak kurumasını önler, hem de kan dolaşımını düzenleyerek cildin beslenmesini sağlar. Bu nedenle sağlıklı cilt için yeterli su tüketimi olmazsa olmazların başında gelir. Günde en az 1,5-2 litre su tüketerek beslenmenizi destekleyebilir, cildinize parlaklık ve güzellik katabilirsiniz.

Cilde dost yağ asitleri: Omega 3 ve Omega 6

Vücudumuz tarafından üretilmeyen Omega 3 ve Omega 6 yağ asitleri, besinlerle almak zorunda olduğumuz yağ asitleridir. Hücre zarını ve kan damarlarını güçlendirme etkisiyle de bilinen bu yağ asitleri, cilt kırışıklıklarının önüne geçerek cildin daha esnek, pürüzsüz ve genç görünmesini sağlarken, aynı zamanda hücrelerin yenilenmesine ve cilt yaralarının çabuk iyileşmesine de yardım eder. Omega-3 ve Omega-6 yağ asitlerinin bu etkilerinden yararlanmak için beslenmenize, balık çeşitlerini ve koyu yeşil yapraklı sebzeleri dâhil edebilir; ara öğünlerinizi, ceviz, fındık ve badem gibi sert kabuklu yemişlerle zenginleştirebilirsiniz.

Çevresel zararlardan antioksidanlarla korunun!

Cildin, çevre kirliliği ve güneş ışınları gibi çevresel etkenlerden korunmasında etkili olan antioksidanlar, aynı zamanda hasar görmüş vücut dokularının iyileşmesine ve yenilenmesine de yardımcı olur. İçinde bolca antioksidan bulunan kırmızı üzüm, nar, kızılcık, çilek, kiraz ve vişne gibi kırmızı renkli meyveleri ara öğünlerinizde tüketerek hem beslenmenizi çeşitlendirebilir, hem de cilt hücrelerinizi serbest radikallerin zararından koruyabilirsiniz.

Cildinizi vitaminlerle güçlendirin!

Sağlıklı yaşamın vazgeçilmezi olan vitaminler, cilt sağlığını da yakından etkiler. Örneğin; turunçgil meyveleri, kuşburnu, domates ve yeşilbiberin yanı sıra tüm taze sebze ve meyvelerde bulunan C vitamini, cilt elastikiyetini sağlayan dokuların yapımında görev alır. Tam tahıl taneleri ile fındık, ceviz, badem gibi sert kabuklu yemişlerde bolca bulunan E vitamini ise cildi güneşin zararlı etkilerinden koruyarak cilt kuruluğunun ve kırışıklıklarının azalmasına yardımcı olur. Öğünlerinize vitamin yönünden zengin besin kaynaklarını ekleyerek sağlıklı ve ışıltılı bir cilde sahip olabilirsiniz.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da! ✎ Online adak yapmak için tıklayınız.

Hiç yorum yok

Tanıtım-Reklam
Bumerang - Yazarkafe