Page Nav

HIDE
GRID_STYLE
FALSE
HIDE_BLOG

Gradient Skin

Gradient_Skin

Son Yazılar

latest

Saç Dökülmesine Son!

Deri ve cildin insan için önemi oldukça büyüktür. Organlarımızı koruyan tabakamız olan deri aynı zamanda insanların dış görünüşünü de doğrud...

Deri ve cildin insan için önemi oldukça büyüktür. Organlarımızı koruyan tabakamız olan deri aynı zamanda insanların dış görünüşünü de doğrudan etkilemektedir.

Deri rahatsızlıkları dünya genelinde oldukça yaygın olan rahatsızlıklar arasında yer almaktadır. Dermatoloji’de bu rahatsızlıkları inceleyen bilim dalıdır. Halk arasında cildiye olarak ta adlandırılır. Deri ve cilt rahatsızlıkları dünya genelinde en çok karşılaşılan hastalıklar listesinde üst sıralarda yer alıyor. Özellikle vitiligo, Behçet rahatsızlığı, aşırı terleme, ürtiker, saç dökülmesi, alerjik deri rahatsızlıkları deri hastalıklarının başlıca çeşitleri arasındadır ve birçok farklı çeşidi de bulunur.

Dermatologlar ya da cilt doktorları olarak da adlandırılan hekimler ülkemizde hemen hemen her hastanede bulunmaktadır. Cilt doktoru İstanbul, İzmir, Ankara gibi büyük şehirler de devlet ve özel hastanelerin yanı sıra birçok özel polikliniklerde bulunuyor. Ayrıca cilt doktoru İstanbul, İzmir, Ankara gibi büyük şehirler başta olmak üzere kendi polikliniklerinde ve hastanelerde estetik amaçlı operasyonlarda yapmaktadır. Dermatoloji halk tabiri ile cildiye alanında ülkemizde oldukça çok dermatolog vardır. Ayrıca bunlar arasında Türkiye’nin iyi yetiştirmiş olduğu doktorlar da bulunmaktadır.

Cilt rahatsızlıklarını bölümlere ayıracak olursak en fazla şikayet ile gelenlerden biri de saç sorunları üzerine olanlar olduğunu söylemek yanlış olmaz. Özellikle kepeklenme, saç dökülmesi, saç kıran gibi birçok rahatsızlık ile her gün onlarca vatandaş hastanelere başvurmaktadır. Saç sorunlarının da başlıca nedeni deri rahatsızlıklarıdır. Özellikle saçlarda kepeklenme erkeklerin en çok karşılaştığı saç sorunları arasında yer alıyor. Aynı zamanda saç dökülmeleri de hem kadınlar hem de erkeklerin fazlaca karşılaştığı saç sorunları arasındadır. Saç sorunları (dökülme vb.) genellikle bireydeki vitamin eksikliklerinden de kaynaklanıyor olabilir. B12 vitamini eksikliği yüzünden saç dökülmesi gibi saç sorunları ile karşılaşmak mümkündür.

Tüm cilt sorunlarında ve saç sorunları için mutlaka uzman bir hekime başvurulmalı ve zaman kaybetmeden tedaviye başlanılmalıdır. Deri insan vücudu için önemli bir organ olduğundan ihmal edilmemesi gerekir.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da! ✎ Online adak yapmak için tıklayınız.

Hiç yorum yok