Page Nav

HIDE
GRID_STYLE
FALSE
HIDE_BLOG

Gradient Skin

Gradient_Skin

Son Yazılar

latest

Kış hastalıklarında en iyi ilaç istirahat

Kış günlerinde sıklıkla karşılaşılan nezle ve grip gibi üst solunum yolu enfeksiyonlarının virüslere bağlı olduğunu belirten uzmanlar, bakte...

Kış günlerinde sıklıkla karşılaşılan nezle ve grip gibi üst solunum yolu enfeksiyonlarının virüslere bağlı olduğunu belirten uzmanlar, bakteri enfeksiyonlarında etkili olan antibiyotiklerin bu virüslere etki etmediğini vurguluyor. 

Uzmanlara göre istirahat etmek hastalığın çabuk atlatılmasını sağlıyor. Ispanak, kereviz, turp ve narenciye gibi kış sebzelerinin ve meyvelerinin tüketilmesini öneren uzmanlar "Sigaradan uzak durun" uyarısında bulunuyor.

Üsküdar Üniversitesi NP Feneryolu Tıp Merkezi Kulak Burun Boğaz Uzmanı Prof. Dr. Kürşat Yelken, kış mevsiminde havaların soğumasıyla beraber nezle ve grip gibi üst solunum yolu enfeksiyonlarının sıklıkla görülmeye başladığını söyledi.

Kronik hastalığı bulunanlar dikkatli olmalı

Hemen herkesin hayatında birkaç kez yaşadığı bu enfeksiyonlarda burun tıkanıklığı, burun akıntısı, boğaz ağrısı, öksürük ve yutma güçlüğü gibi şikayetler ortaya çıktığını ifade eden Prof. Dr. Kürşat Yelken, şunları söyledi:

"Tüm dünyada en sık görülen enfeksiyonlar olan üst solunum yolu enfeksiyonları bağışıklık sistemi normal insanlarda genellikle birkaç gün içerisinde kendi kendine düzelir. Ancak çocuklarda ve yaşlılarda, bunun yanında kronik hastalıkları bulunanlarda ciddi sağlık problemleri oluşturabilir."

Kişisel hijyene önem vermek salgından koruyor

Üst solunum yolu enfeksiyonlarına hemen etki edebilecek bir tedavi yönteminin olmadığını ifade eden Prof. Dr. Kürşat Yelken, "Nezle ve grip gibi üst solunum yolu enfeksiyonları genellikle virüslere bağlıdır ve bakteri enfeksiyonlarında etkili olan antibiyotikler bu virüslere etki etmemektedir. Bu nedenle aslında en başta salgından korunma çok önemlidir, hastalık geçirenler ile yakın temastan kaçınmaya, sık el yıkama gibi kişisel hijyene önem göstermeye dikkat etmek gereklidir" dedi.

Kış sebzeleri tüketilmeli

Kış hastalıklarının tedavisinde beslenmenin önemine işaret eden Prof. Dr. Kürşat Yelken, "Sağlıklı beslenme hastalığın çabuk atlatılmasını sağlar; kış meyve ve sebzelerinin bol tüketilmesi gereklidir. Kereviz, brokoli, Brüksel lahanası, ıspanak, şalgam, soğan, turp, havuç, lahana, bal kabağı gibi sebzeler az pişirilmiş veya çiğ olarak ana öğünlerde, narenciye ürünleri, elma, ayva, nar ve armut gibi kırmızı-mor ve sarı-turuncu renkli meyveler ise ara öğünlerde daha faydalı olur" dedi.

İstirahat edilmeli, sigaradan uzak durulmalı

Hastalık döneminde istirahat etmenin, sigara içmemenin ve sigara içilen ortamlardan uzak durmanın önerildiğini belirten Prof. Dr. Kürşat Yelken, "Bol sıvı alınması, ağrı kesici ve ateş düşürücü ilaçlar tedavide önerilmektedir. Ancak bunlara rağmen birkaç gün içerisinde şikayetler azalmıyorsa veya artış gösteriyorsa mutlaka bir hekime başvurulmalıdır" uyarısında bulundu.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da! ✎ Online adak yapmak için tıklayınız.

Hiç yorum yok

Tanıtım-Reklam
Bumerang - Yazarkafe