Page Nav

HIDE
GRID_STYLE
FALSE
HIDE_BLOG

Gradient Skin

Gradient_Skin

Son Yazılar

latest

Buzdolabındaki bu 7 yiyecekle kilo verin

Kilo vermek için buzdolabınızda bulundurmanız gereken 7 yiyecek... Gece geç bir saatte mideniz kazınmaya başladı ve ne yiyebileceğinizi bi...

Kilo vermek için buzdolabınızda bulundurmanız gereken 7 yiyecek...

Gece geç bir saatte mideniz kazınmaya başladı ve ne yiyebileceğinizi bilmiyorsunuz, üstelik kilo vermeye çalışıyorsunuz… Eğer buzdolabınızı sağlıklı yiyeceklerle doldurursanız, hedefinize ulaşacağınız yoldan sapmamış olursunuz. Peki bu yiyecekler hangileri ve neden sizin için sağlıklı?

Lahana: Lahana dolabınızda öncelikli bulunması gerekenlerden. 1 fincan doğranmış lahananın sadece 33 kalori ve tavsiye edilen günlük kalsiyumun % 9, A vitaminin % 206, C vitamininin % 134 ve K vitaminin %684ünü içerdiğini biliyor muydunuz? Aynı zamanda mineraller, bakır, potasyum, demir, manganez ve fosfor için de çok önemli bir kaynaktır. Lahana günün herhangi bir saatinde oldukça faydalı bir aperatiftir.

Muz: Potasyum ve lif açısından oldukça zengin olan muz, dolabınızda bulunması gereken yiyeceklerden bir diğeri. Potasyum hidrasyon düzeyleri düzenlenmesinde yardımcı olduğu için, bolca su içtiğinize de emin olun.

Mantar: Antioksidan oranı yüksek, kalorisi düşük olan mantar her yemeğin yanına ve de kendi başına oldukça lezzetli olduğu için ilk tercih edilecek sağlıklı besinlerden birisi. Bazı mantar çeşitlerinin kanser riskini de azalttığı düşünüldüğünde buzdolabınızın vazgeçilmezlerinden olmaya adaydır.

Elma: Elma her buzdolabında olması gereken kolay taşınabilir, sağlıklı bir meyvedir. İçeriğinde doğal bir yağ yakıcı olan pektin vardır. Alt glisemik meyvelerden biri olan elma, aynı zamanda güçlü bir lif kaynağıdır ki bu da daha az şeker ve kalori demektir. Günde en az bir tane tüketilmesi sağlık avantajları açısından oldukça faydalıdır.

Havuç: Havuç beta karoten oranı yüksek, gevrek bir sebzedir. Bu sağlıklı güç kaynağı evde hazırlanan sağlıklı soslarla inanılmaz lezzetli bir atıştırmalık olabilir. Ayrıca yemeklerinizi de oldukça lezzetlendirebilir. Pişmiş ya da çiğ, havuç her halükarda lezzetli.

Tam buğdaylı dürüm: Çoğunluğu kompleks karbonhidratlardan oluşan ürün, kan şekeri düzeylerinde artışa sebep olmaz. İçine ince doğranmış sebze ya da peynir sararak sağlıklı bir ara öğün elde edebilirsiniz. Basit, tatmin edici ve sağlıklı…

Domates: Salataya, omlete koymak ya da kendi başına yemek için idealdir. Domateste en güçlü antioksidanlardan biri olan likopen vardır. Domates, kanser riskini düşürmeye yardımcı olur. Likopen aynı zamanda cilt hasarına karşı korumak için vücudun yeteneğini artırabilir. Yani dolabınızda mutlaka bulunması gereken besinlerden biri de kesinlikle domatestir.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da! ✎ Online adak yapmak için tıklayınız.

Hiç yorum yok

Tanıtım-Reklam
Bumerang - Yazarkafe