Page Nav

HIDE
GRID_STYLE
FALSE
HIDE_BLOG

Gradient Skin

Gradient_Skin

Son Yazılar

latest

Makyaj yapmanın cilde uzun dönem etkileri

Makyaj yapmak, küçüğünden büyüğüne kadınların vazgeçemediği ender şeylerden birisidir. Kadınların güzelleşmek uğruna yaptığı makyaj malzeme...

Makyaj yapmak, küçüğünden büyüğüne kadınların vazgeçemediği ender şeylerden birisidir. Kadınların güzelleşmek uğruna yaptığı makyaj malzemeleri uçuk fiyatlı olunca, genelde kimyasallarla dolu diğer makyaj malzemelerine yönelirler. Kadınların sağlığını çok ciddi tehdit eden kimyasal maddeler, tüm makyaj malzemelerinde yer almaktadır. Kimyasal madde olmayan makyaj malzemeleri, uzun süre cilt üzerinde bırakıldığında kirli havanın etkisiyle terleme yoluyla cildin alt ta bakasına geçerler ve sivilcelere neden olurlar. Daha kötüsü bu durum, cildinizin dayanıklılığına göre cilt kanserine kadar gidebilir. Kirli havanın olmadığı bir yaşam alanı (köyler hariç) olmadığından, makyajın bu bağlamda her türlü zararlı olduğunu söyleyebiliriz.

Özellikle fondöten ve kapatıcılar, cildin hiç hava almamasını sağladığı için cildi havasız bırakır. Böylelikle cilt, doğal yaşam ortamından uzaklaşacak, dolayısıyla daha çabuk yaşlanacaktır. Uzun yıllar makyaj yapmış bir kadının suratına 15-20 yıl sonra bakılmaz. Makyaj yapmayan anneanne veya babaannelerimizi hatırlarsanız 70 yaşında bile pamuk gibi bir yüzleri olduğuna dikkat etmişsinizdir. Gençlik yıllarından beri makyaj yapan orta yaşlı tanıdıklarınız varsa onların makyajsız halleri ile ninelerinizin makyajsız hallerini karşılaştırırsanız, ninelerinizin kazandığını göreceksiniz.

Günümüzde adi malzeme ile yapılan binlerce çeşit kozmetik ürünü, ucuz olduğu için birçok kişi tarafından tercih edilmektedir. Özellikle 14-15 yaşlarında olan genç kızlarımız, paraları bunlara yettiği için merdiven altında üretilen ürünleri kullanmaktadır. Ergenlik döneminde olan kızlarımız, sivilcelerini kapatmak için en zararlı olan fondöten ve kapatıcı maddeleri kullanmaktadırlar. Birçoğu da makyajın nasıl temizlendiğini bilmediği için yapılan bir makyaj, sonraki duşa kadar yüzde kalmaktadır. Bu şekilde yapılan bilinçsiz makyajlar, çok genç yaşlarda bile yaşlı bir kadın görüntüsünde olmalarını sağlayacaktır. Bu sebeple, anne ve babaların bu konuda çocuklarını bilinçlendirmesi gerekmektedir.

Birçok kadın bakımlı olmakla makyaj yapmayı birbirine karıştırmaktadır. Bakımlı olmayı makyaj yapmak zanneden kadınlarımız, bakımlı kelimesinin kelime köküne inememektedir. Bakımlı olmak demek, temiz ve düzenli giyinerek, maskelerle cildi beslemektir.

Özellikle hizmet sektöründe yer alan kadınlar, yaptıkları işler sebebiyle her gün makyaj yapmak durumunda kalır. Bu şekilde her gün makyaj yapmak zorunda kalan kadınlar için sizlerle makyajın uzun vadede cilde en az zararı vermesi için birkaç yöntem paylaşacağız.

Öncelikle hizmet sektöründe çalışmaya 20 yaşında nönce, daha doğrusu makyaj yapmaya 20 yaşından önce kesinlikle başlayamayın. Biraz paraya kıyarak doğal kozmetik ürünlerini seçin. Kullandığınız makyaj ürünlerinin kalitesini sorgulayın ve hiç ta viz vermeyin. Eve döndükten sonra cildinizdeki makyajı, makyaj temizleme sütü ile temizleyin. Makyajı temizledikten sonra nemlendirici krem ile cildinizin hava almasını sağlayın. Aynı zamanda haftalık periyotlarla birlikte dinlendirici bakım maskesi uygulamayı ihmal etmeyin.

Herkesin düşüncesi farklı olabilir ancak sadeliğin dışına çıkmadan yapılan birkaç küçük dokunuşla cildinizi en güzel haline kavuşturmanız mümkün olacaktır. Özellikle genç kadınların, gençliğinde güzel görünmek için yaptıkları makyaj, yaşlılık dönemlerinde onlara çok çirkin bir yüz sunacaktır.

Bu yazı https://www.cincin.com.tr tarafından bilgilendirmek amacıyla hazırlanmıştır.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da! ✎ Online adak yapmak için tıklayınız.

Hiç yorum yok