Page Nav

HIDE
GRID_STYLE
FALSE
HIDE_BLOG

Gradient Skin

Gradient_Skin

Son Yazılar

latest

Sahibinden Kiralık Ev

Sahibinden kiralık ev   en çok ihtiyaç duyulan hizmetlerin başında yer almaktadır. Bu nokta da oluşan akımın başlıca nedeni profesyonel olma...

Sahibinden kiralık ev en çok ihtiyaç duyulan hizmetlerin başında yer almaktadır. Bu nokta da oluşan akımın başlıca nedeni profesyonel olmayan ve değim yerindeyse simsar emlakçıların bu alana el atması olarak nitelendirilebilir. Zira kiralık ev arayanların genel isteği olan sahibinden kavramı aslında kurumsal olmayan ve ileride pek çok sorunun oluşmasına neden olabilecek hizmet türüdür. Çünkü resmi olarak hizmet veren emlak ofisi ya da şirketi ile çalışmak sözleşmeleri ve yasal koşulları ortaya çıkartmaktadır. Sözleşmenin olmadığı kiralamalarda ev sahipleri ile sıklıkla sorun yaşanabilmektedir. Bu nedenle kiralık ev arayanların tercihinin emlak işine profesyonel ve kurumsal yaklaşım sergileyen şirketlerinden yana olması önerilmektedir.

Emlak Dünyasında Doğru Yatırım Aracı


Sahibinden kiralık ev yatırım araçlarından biridir. Son dönemde birçok ev sahibi evini kiralamayı ve daha uygun koşullara sahip daha ucuz kira ödeyebilecekleri bölgelere taşınmaktadır. Her ne kadar mantıktan uzak bir yaklaşım olarak görülse de evin olduğu yerde kiralar örneğin 1000 Türk lirası olduğunu varsayarsak başka bir bölge de 400 Türk lirası ödeyerek arada oluşan 600 Türk lirası ile her yıl ortalama 7200 Türk lirası kazanç elde edilebilir. Bu nedenle son dönemde ev sahibi olan pek çok kişi bu yöntemle yatırımlarını satmak zorunda kalmadan kar etme aracına dönüştürmeyi başarmıştır.

Kiralık ev ararken dikkat edilmesi gerekilen pek çok önemli nokta bulunmaktadır. Artık temel ihtiyaç olan elektrik su doğalgaz gibi ihtiyaçlara ek olarak yüksek hızlı internet olan bölgeler sıklıkla tercih sebepleri arasına girmiştir. Çünkü ülkemizde internet kullanım oranı son yıllarda artmakta ve insanlar yaşam alanlarını seçerken yüksek hızlı internet bağlantılarının olduğu bölgeleri daha sık tercih etmektedir.

Yatırım İçin En Doğru Şehir Hangisi?

Sahibinden kiralık ev arayanlar genel olarak ailelerden oluşmaktadır. Zira yalnız yaşayan ya da çocuksuz çiftler evleri genel olarak çok az kullanmaktadır. Bu nedenle gününün genel bölümünü dışarıda geçiren kişiler için evin büyüklüğü yada sahip olduğu oda sayısı pek önem taşımamaktadır. Bu nedenle sahibinden ev arayan kişilerin ilk tercihi okula yakın ve fabrika servis güzergahları ya da toplu taşıma olanakları ile doğrudan bağlantılı caddeler sokaklar üzerinde yoğunlaşmaktadır. Çünkü bu olumsuzluklara ödenen ücretler hesaba katıldığında örneğin bir öğrenci servis ücreti ortalama bir ailenin yılda 4 aylık kirasına eş değer olabilmektedir. Bu nedenle ev seçerken tüm fonksiyonlar gözden geçirilmelidir. Bu sayede sağlıklı bir seçim yapılabilir.


✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da! ✎ Online adak yapmak için tıklayınız.

Hiç yorum yok

Tanıtım-Reklam
Bumerang - Yazarkafe