Page Nav

HIDE
GRID_STYLE
FALSE
HIDE_BLOG

Gradient Skin

Gradient_Skin

Son Yazılar

latest

İngiliz Tuzu Yararları Zararları ve Kullanımı

İngiliz tuzu yararları listesi gün geçtikçe dolmaktadır. Bu yazıda İngiliz tuzu yararları arasından zayıflatma özelliğine ve cildinizi güz...

İngiliz tuzu yararları listesi gün geçtikçe dolmaktadır. Bu yazıda İngiliz tuzu yararları arasından zayıflatma özelliğine ve cildinizi güzelleştirme özelliğine değineceğim. Asıl adı Magnezyum sülfat olmasına rağmen tuza çok benzediği için İngiliz tuzu adını almıştır. İngiliz Tuzu, geçmişten günümüze, Güzellik ve sağlık için kullanılan bir üründür.

İngiliz tuzu vücudunuzu, ruhunuzu ve beyninizi rahatlatan bir etkiye sahiptir. İngiliz tuzu, cilt sorunlarını, kas sorunlarını, sindirim sorunlarını, migrenden dolayı olan ağrıları da giderici etkiye sahiptir. Bunun haricinde toksinlerin vücuttan uzaklaştırılmasına yardımcı olur. Eczane ve aktarlardan kolaylıkla ulaşılabilirdir.

İngiliz Tuzunun Zayıflamada Kullanımı

İngiliz tuzu ile zayıflama için yapmanız gereken küvetinizde ki suyun içerisine bir çay bardağı İngiliz tuzunu boşaltıp bu tuz suda eridikten sonra içerisinde uzanıp, keyfinize bakmaktır. Küvet içinde beklemek kadar etkili olmasa da yıkanacağınız suyu bir kovaya koyup, içine aynı miktarda İngiliz tuzu karıştırarak banyo yapabilirsiniz. Küvet haricinde uyguluyorsanız hazırladığınız suyu vücudunuza iyice nüfuz etmesi için çabalayın. Bunun dışında gün içerisinde içeceğiniz 2-3 L suya 1 yemek kaşığı İngiliz tuzu eklemekte işinize yarar.

Küvet işlemini haftada 3 kereye kadar uygulayabilirsiniz, Her şeyin fazlasının zararlı olduğunu aklınızdan çıkarmamalısınız. İçtiğiniz suya katma işlemini her gün tekrarlayabilirsiniz. Bu iki işlemde, sindirimi kolaylaştırır, besinlerin emilimini arttırır ve toksinlerin atılmasına yardımcı olur. Özellikle içilen suya katma yöntemi bağırsakları temizler.

İngiliz Tuzu İle Cilt Bakımı

İngiliz tuzu ile cilt bakımı yapmak için 2 öneri:

1. Yüzünüzde ki ölü derilerden kurtulmak ve yüz dokusundaki kan dolaşımını hızlandırmak için peeling yapmak en çok kullanılan yöntemdir. Bunu yüzünüzü yıkadığınız sırada da yapabilirsiniz. Yüz yıkama jelinizi elinize sıktıktan sonra içerisine bir çimdik kadar İngiliz tuzu ekleyebilir ve peelingi de aradan çıkarabilirsiniz. Peeling işleminde cildinize zarar vermemek için çok fazla bastırmadan uygulamaya özen gösterin.

2. Vücuttaki ölü derilerden kurtulmak ve daha canlı ve sağlıklı bir cilt görünümüne kavuşmak için İngiliz tuzu kullanılabilir. Yapmanız gereken, 1 yemek kaşığı zeytinyağına, tepeleme 2 yemek kaşığı İngiliz tuzu ekleyip, tüm vücudunuzu fazla bastırmadan ovalayarak haftada 1 kere uygulayın. İngiliz tuzu ile cilt bakımı yapmak bu kadar basittir.

Bu yazı kaleme alınırken www.kadinaozelsirlar.com sitesinin Sağlıklı Beslenme Kategorisinin İngiliz Tuzu Adlı yazıdan alıntılar yapılmıştır. Makaleyi Kullanmak için bizlere izin veren yetkililere teşekkür ederiz.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da! ✎ Online adak yapmak için tıklayınız.

Hiç yorum yok

Tanıtım-Reklam
Bumerang - Yazarkafe