Page Nav

HIDE
GRID_STYLE
FALSE
HIDE_BLOG

Gradient Skin

Gradient_Skin

Son Yazılar

latest

Bakımsız Tırnak Uzuv Kaybına Sebep Olabilir

Son yıllarda tırnak bakımı ve sağlının önemi daha profesyonelce vurgulanırken, pek çok insan artık podoloji merkezlerine ve hastanelere daha...

Son yıllarda tırnak bakımı ve sağlının önemi daha profesyonelce vurgulanırken, pek çok insan artık podoloji merkezlerine ve hastanelere daha sık uğramaya başladı. İhmal edilmiş tırnaklar birçok şikayeti beraberinde getirirken, bu tip tablolar uzuv kayıplarına kadar gidebiliyor. 

Tırnak sağlığını korumanın, günlük hayatımızda uygulayabileceğimiz birçok yönetimi olduğunu ve bunları ihmal etmememiz gerektiğini belirten Anadolu Sağlık Merkezi Deri Hastalıkları Uzmanı Dr. Figen Akın, yanlış uygulamaların geri dönüşü olmayan tırnak hasarlarına yol açtığını belirterek "Tırnak etrafındaki koruyucu etkisi olan deri kısmın kopartılması bu bölgelerde dolama dediğimiz bakteriyel enfeksiyonlara, hatta çeşitli mantar enfeksiyonlarının oluşumuna da zemin hazırlayabilir" diyor.

Tırnak bakımı başta kadınlar olmak üzere birçok insan için güzelliğin olmazsa olmazları arasında. Özellikle son yıllarda tırnak bakımı ve sağlığına artık daha profesyonelce yaklaşılıyor. Bakım merkezleri, podoloji merkezlerine ve hastanelere dönüşmeye başladı bile. Çünkü tırnak bakımında yapılan yanlış uygulamalar ve ihmaller geri dönüşü olmayan tırnak ve kozmetik problemlerine yol açabiliyor. Doğru uygulanan bakım ve alınan gerekli önlemlerle tırnak problemlerinin önüne geçebileceğine dikkat çeken Anadolu Sağlık Merkezi Deri Hastalıkları Uzmanı Dr. Figen Akın, sağlıklı tırnaklarla ilgili yapılması gerekenleri paylaşıyor.

Dr. Figen Akın, "Öncelikle sterilizasyon en önemli konulardan biridir. Çünkü siğil, hepatit B ve C enfeksiyonları, mantar ve bakteriyel enfeksiyonların en çok alındığı yer manikür salonlarıdır. Tırnak bakımında kullanılan aletlerin sterilizasyonu için en uygun yöntem ultrasonik bir temizleyicinin ardından özel sterilizasyon çözeltilerinden yararlanmaktır. Gidilen manikür salonlarında bu yöntemlerin kullanılıp kullanılmadığını, hastalıklardan korunmak için mutlaka kontrol etmek gerekir" diyor.

Deterjan, oje ve aseton gibi kimyasalların da sürekli kullanımının tırnak yapısında yumuşamaya ve tırnak altında boşalmalara neden olabileceğini belirten Akın, onikoreksis adı verilen tırnak sorununda, tırnakta uzunlamasına kabartılar, çatlamalar ve kırılmaların meydana geldiğini özellikle de oje ve aseton kullanımının tırnak plağındaki yağın kaybına neden olabildiğini söylüyor. Dr. Akın, bu maddeler kullanıldıktan sonra tırnakların badem yağı, susam yağı gibi doğal bir yağ ile mutlaka nemlendirilmesi gerektiğine değiniyor.

Dr. Akın, "Sağlıklı beslenme her konuda olduğu gibi sağlıklı tırnaklar için de önem taşır. Protein, yağ, vitamin ve mineral eksiklikleri, bazı toksik maddeler, tırnakların kırılgan ve cansız olmasına sebep olur. Taze sebze-meyve, protein, tuzsuz çiğ badem, ceviz, kuru siyah üzüm çekirdeği, kuru meyveler ve günlük su tüketimi tırnak sağlığı için oldukça faydalıdır" diyor.

Tırnak kesiminin de önemini vurgulayarak ayak tırnaklarının düz, el tırnaklarının ise oval kesilmesi gerektiğini dile getiren Dr. Figen Akın, "Özellikle ayak tırnaklarının kenar kısımlarının kesilmesi ciddi tırnak batmalarına yol açabilir" diyor. Ayakkabı seçiminin de ayak tırnak sağlığı için dikkat edilmesi gereken önemli bir nokta olduğunu söyleyen Akın, ayak parmaklarının ayakkabı içinde rahatça hareket edebileceği ve ayağı tam kavrayan ayakkabıları seçmek gerektiğine dikkat çekiyor.

Tırnak bakımının önemini anlatan Anadolu Sağlık Merkezi Deri Hastalıkları Uzmanı Dr. Figen Akın, bulaşıcı hastalıklardan korunmak, deformasyon ve yanlış uygulama sonucunda geri dönüşü olmayan hasarları önlemek için el ve ayak tırnaklarına özen gösterilmesi gerektiğinin altını çiziyor.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da! ✎ Online adak yapmak için tıklayınız.

Hiç yorum yok

Tanıtım-Reklam
Bumerang - Yazarkafe