Page Nav

HIDE
GRID_STYLE
FALSE
HIDE_BLOG

Gradient Skin

Gradient_Skin

Son Yazılar

latest

Havalar değişirken varislere dikkat!

Halk arasında "Varis" olarak adlandırılan toplardamar hastalıkları, mevsim değişikliklerinden en çok etkilenen damar hastalıkları ...

Halk arasında "Varis" olarak adlandırılan toplardamar hastalıkları, mevsim değişikliklerinden en çok etkilenen damar hastalıkları arasında yer alıyor.

Mevsim değişikliklerinin yaşandığı bugünlerde insan vücudu farklı reaksiyonlar göstererek bu değişime uyum sağlamak adına daha fazla çaba sarf ediyor. Bu uyum sürecinde tüm organlar gibi damarlar da payını alıyor.

Yaz döneminde, havaların ısınması varisli toplardamarlarda genişlemeye neden oluyor. Bu durumda varisleşmiş damarlarda yetmezlik daha belirgin hale gelirken, bacaktan kalbe doğru kanın taşınması da daha zorlu bir hal alıyor.

Mesleğinde 15 yılı geride bırakan Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Cem Arıtürk konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Doç. Dr. Arıtürk: "Toplardamarlar yapıları itibarı ile genişleyip daralma potansiyeline sahip olan damarlardır. Genetik ve ailesel faktörler çok önemli olmakla birlikte sıcaklık değişimi varisi tetikleyen faktörlerden biridir. Varis hastalarında, özellikle yaz aylarında, sabah ve akşam bacak çapları arasında gözle görülür bir fark ortaya çıkar.

Yine bu hastalarda yaz aylarında şikayetler gün sonunda daha da belirginleşir. Dolayısıyla, tedaviyi bahar aylarında yapmak gerekir. Çünkü hastalar varis tedavisinde önemli bir role sahip olan varis çorabını, yaz aylarında daha fazla ihmal ettikleri için (sıcaktan dolayı giyememe, bunalma, şort-etek gibi kıyafetlerle kullanamama, denize veya havuza girerken, plajda veya kumsalda giyememe vs. nedenlerle) iyileşme süresi uzar.

Bunların haricinde güneş ışınlarının direkt etkisi ile damar ve damar etrafındaki destek dokularda bulunan kollajen ve elastin yapısında bozulmalar meydana gelir. Bu bozulma da kılcal varis oluşumunu kolaylaştırır ve hızlandırır." dedi.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da! ✎ Online adak yapmak için tıklayınız.

Hiç yorum yok

Tanıtım-Reklam
Bumerang - Yazarkafe