Page Nav

HIDE
GRID_STYLE
FALSE
HIDE_BLOG

Gradient Skin

Gradient_Skin

Son Yazılar

latest

“Aileler, çocukları Ramazan iklimine sokmalı”

Ramazan ayı, zihinsel ve bedensel arınmanın yanı sıra, manevi değerlerin benimsenmesi açısından da büyük bir öneme sahip.  Ailelerin çocuk...

Ramazan ayı, zihinsel ve bedensel arınmanın yanı sıra, manevi değerlerin benimsenmesi açısından da büyük bir öneme sahip. 

Ailelerin çocuklarını mutlaka Ramazan iklimine sokmaları gerektiğini ifade eden Prof. Dr. Nevzat Tarhan, manevi değerler için çocuğa küçük yaşta dayanıklılık eğitimi verilmesi gerektiğini belirterek, “Anneler Ramazan’da ‘Çocuğumu uyandırmayayım, çocuğum yapamaz, beceremez’ demeyin, çocuğa manevi değerleri de yaşatın” dedi.

Üsküdar Üniversitesi Rektörü, Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan, ailelere önemli uyarılarda bulundu.

“Aileler çocukları muhakkak Ramazan iklimine soksun”

Prof. Dr. Nevzat Tarhan, “Aileler çocukları muhakkak Ramazan iklimine soksunlar” diyerek, “Anneler Ramazan’da ‘Çocuğumu uyandırmayayım, çocuğum yapamaz, beceremez’ demeyin” şeklinde konuştu.

“Ramazan, özyönetim dönemidir”

“Annelik-babalık demek, çocuğu hayata hazırlamak demektir. Aileler nasıl ki çocuğu okula ders çalışmaya göndermek için erken kaldırıyorsa, hayattaki manevi değerler için de çocuğa küçük yaşta dayanıklılık eğitimi vermeli” diyen Prof. Dr. Nevzat Tarhan;

“Ramazan özyönetim ve özbiliş kazanım dönemidir. Taşıyabileceği kadar. Zorlamadan nefis terbiyesi verilmeli. İnsan kolaya kaçma eğilimindedir. Çabuk elde etme eğilimindedir. Dünyanın merkezinde kendisi olma eğilimindedir. Hiç kimseye hesap vermeme eğilimindedir. Hâlbuki Ramazan’da insan ne öğreniyor? Başkalarını da dünyanın geri kalanını da düşünmeyi öğretiyor. Çocuğa da bu öğretilmeli. Yoksula yetime yardımı ve dini-manevi değerleri öğretmek için bir fırsat” diye konuştu.

“Çocuk oruç tutmasa bile sahura kalkmak çocuğu mutlu eder”

Üsküdar Üniversitesi Rektörü, Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan, sözlerini şöyle tamamladı: “Çocuk oruç tutmasa bile sahura kalkmak çocuğu mutlu eder. Kendini büyüdü hisseder. Aynı zamanda kendine değer verildiğini hisseder. ‘Büyükler yapıyor, ben de büyüdüm’ diye düşünür. Ailenin bu kazanımları ihmal etmemesi lazım” dedi.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da! ✎ Online adak yapmak için tıklayınız.

Hiç yorum yok

Tanıtım-Reklam
Bumerang - Yazarkafe