Page Nav

HIDE
GRID_STYLE
FALSE
HIDE_BLOG

Gradient Skin

Gradient_Skin

Son Yazılar

latest

Vajinismus Evlilikleri Neden Tehdit Ediyor?

Evlilik hayatını tehdit eden ve kadınların kendinde eksiklik görmesine neden olan Vajinismus önemli cinsel problemlerden biridir. Uzak Doğu’...

Evlilik hayatını tehdit eden ve kadınların kendinde eksiklik görmesine neden olan Vajinismus önemli cinsel problemlerden biridir. Uzak Doğu’da ve Türkiye’de çok sık olarak kadınlara görülen bu problem Avrupa ülkelerinde nadiren görülen bir sorundur. Türkiye’de çok fazla görülmesinin nedeni genelde geleneksel toplum yapısından kaynaklanıyor. Kadınların kafasına işlenen birtakım sağlıksız düşünceler bir süre sonra kadınlarda Vajinismus problemi olarak kendini göstermeye başlıyor. Yeni evlenen ya da evlilik hayatı devam ederken bu problemi yaşayan kadınlar için Vajinismus evliliği bitirebilecek boyutlara gelebiliyor. Tedavi edilmediği müddetçe kadınlar cinsel ilişkiden uzak duracak ve ilişki sırasında erkeğin de tatmin olması daha güç bir hale gelecektir. Bu problem neticesinde de zamanla çiftler birbirinden uzaklaşmaya başlayarak evlilikte yabancılaşma durumu ortaya çıkacaktır.

Vajinismus Nedenleri Psikolojik Midir?

Vajinismus nedenlerine bakıldığında genelde %90 kadar psikolojiktir. Yani kadınların çocukluktan beyinlerine kazınan düşünceler, yaşanmış taciz ve tecavüz durumları, ilk gece korkusu, cinsel ilişki sırasında kadınların acı hissi duyacağı gibi düşünceler bu problemin en büyük tetikleyicileri arasında bulunuyor. Ancak Vajinismus sadece psikolojik nedenlerden kaynaklanmıyor. Aynı zamanda yapısal nedenlerden de ortaya çıkabiliyor. Kadınların vajina bölgesinin kısa olması ve bu kısımda bir perde bulunması karşılaşılan yapısal nedenlerden biridir. Aynı zamanda kızlık zarı olması gerekenden daha kalın ve sert olabiliyor. Vajinal enfeksiyonlar ile karşılaşılabilir. Bartholin kisti ve apsesi de yapısal nedenlerdendir. Aynı zamanda çeşitli vajinal hastalıklar da bu problemi tetikleyen durumlar arasında bulunuyor.

Vajinismus Tedavi İle Cinsel Yaşam Düzene Girer Mi?

Vajinismus tedavisi ile kadınların cinsel yaşamı hem düzene girer hem de evliliklerinde yeni bir dönem başlar. Korkularını yenen kadınlar kendilerini ilişki sırasında kasmaz ve daha da özgür bırakır. Böylece bu problem de aşılmış olur. Tedavi edilebilir bir hastalık olması ve kadınların bu sorunlardan uzman doktor yardımı ile kurtulabilmesi son derece mümkündür. Vajinismus tedavisi Ankara uzman doktorları kısa sürede bu hastalığın tedavisini gerçekleştiriyor ve sizlere sağlıklı bir cinsel yaşamın kapılarını aralıyor. Psikolojik nedenlerden kaynaklanan durumlarda hastaların bu problemi kabullenmesi ve tedaviyi kabul etmeleri büyük önem taşıyor. Hastalara uygulanan jinekolojik muayene sonrasında tedavi şekline karar veriliyor. Yapısal bir sorun varsa bu durum daha ilk muayeneden ortaya çıkıyor. Eğer kızlık zarı aşırı sert ve kalın ise bu zar çıkarılabiliyor. Vajinismus tedavisi Ankara cinsel terapiler ile de kadınların bu sorunu aşmasında yardımcı olunuyor.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da! ✎ Online adak yapmak için tıklayınız.

Hiç yorum yok