Page Nav

HIDE
GRID_STYLE
FALSE
HIDE_BLOG

Gradient Skin

Gradient_Skin

Son Yazılar

latest

Burun Estetik Ameliyatı için Yaş Sınırlaması Var mıdır, Doç.Dr.Süleyman Taş anlattı

Burun estetik ameliyatı için yaş sınırlaması, burun ameliyatı olmak isteyenlerin sıklıkla merak ettikleri konular arasında yer almaktadır. ...

Burun estetik ameliyatı için yaş sınırlaması, burun ameliyatı olmak isteyenlerin sıklıkla merak ettikleri konular arasında yer almaktadır.

Burun estetik ameliyatı için yaş sınırlaması bulunmaktadır.İlk olarak burun estetik ameli-yatı alt yaş sınırını ele alarak başlayabiliriz.

Hem erkek hem de kadın bireylerde tüm vücutta olduğu gibi burun gelişimi de belli bir yaşa kadar devam eder. Vücut gelişimi genel olarak 18 yaşına kadar devam etmektedir. Bununla birlikte erkeklerin vücut gelişimi ortalama olarak 18 yaşına kadar devam eder-ken; kadınlarda 17 yaşına kadar devam etmektedir. Dolayısıyla genç erkekler için burun estetik yaş sınırı 18, genç kadınlar için ise 17’dir. Nitekim vücut gelişmeye devam ederken burun estetik ameliyatı olmak sakıncalıdır. Diğer yandan burun estetiği alt yaş sınırlaması için istisnalar bulunmaktadır. Estetik kaygının güdülmediği kırık, travma ve doğuştan ge-len rahat nefes alamama gibi problemler neticesinde, birey gerekli yaşa erişmemiş olma-sa bile doktor onayının ardından burun estetik ameliyatı olabilmektedir. Bu tarz durumlar-da burun ameliyatı yaşı ikinci plana atılır. Netice olarak ‘Burun estetiği kaç yaşından son-ra yapılır?’ sorusunun yanıtı hem duruma hem de cinsiyete bağlı olarak değişiklik göste-rebilmektedir.

Burun estetiği yaşı için alt sınırı ele almamızın ardından üst yaş sınırı ile ilgili de bilgi ve-rebiliriz. Yaş almış bireyler için burun ameliyatı üst yaş sınırı 40 yaştır. 40 yaş ve sonra-sında ameliyat olmak isteyen kişilerin ciltlerinde elastikiyet azalacaktır. Elastikiyeti azalmış olan ciltte burun ameliyatı iyileşme süreci yavaşlayacak ve iyileşme istenilen düzeyde olamayacaktır. Bu nedenle 40 yaş üstü bireylerde burun ameliyatı önerilmemektedir.

Burun Estetik Ameliyatı için Yaş Sınırlaması Var mıdır, Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi uzmanı Doç.Dr.Süleyman Taş anlattı, konu hakkında daha detaylı bilgi için;

https://www.suleymantas.com.tr/burun-estetik-ameliyati-icin-yas-sinirlamasi/
https://www.suleymantas.com.tr/burun-estetigi/
https://drsuleymantas.com/rhinoplasty/
https://drsuleymantas.com/before-after-gallery/
https://en.suleymantas.com.tr
https://www.tasklinik.com
https://www.nosejobturkey.org
www.tashairclinic.com

Konu hakkındaki detaylı video anlatımı için; https://www.suleymantas.com.tr/video/#gallery-31

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da! ✎ Online adak yapmak için tıklayınız.

Hiç yorum yok