Page Nav

HIDE
GRID_STYLE
FALSE
HIDE_BLOG

Gradient Skin

Gradient_Skin

Son Yazılar

latest

Türkiye'nin gözde kayak merkezi Kartalkaya

Bolu il sınırları içerisinde yer alan Köroğlu Dağları zirvesinde bulunan Kartalkaya kış turizminin önde gelen yerlerinden biri. Sadece yer...

Bolu il sınırları içerisinde yer alan Köroğlu Dağları zirvesinde bulunan Kartalkaya kış turizminin önde gelen yerlerinden biri.

Sadece yerli değil yabancı turistlerin de çok fazla uğradığı bir yerdir. Kartalkaya’ da hem doğa hem de kış sporları yapılabilir. Özellikle İstanbul ve Ankara gibi büyük şehirlerin hareketli yaşantısından sıkılan ve biraz olsun nefes almak ve dinlenmek isteyenlerin uğrak yeri.

Ayrıca Kartalkaya pistleri uluslararası standartlara göre yapıldığı için kış turizmine önemli katkıda bulunuyor. Bu pistler her yıl Ocak ve Şubat aylarında kayak tutkunlarını bir araya getirerek Snowfest ve Icefest ile dört gün boyunca düzenlenen bir festival ve eğlence sunuyor. Bu festivale ünlü sanatçılar ve DJ’ ler de katılıyor.

Bu süre boyunca Kartalkaya’da isterseniz Bolu otelleri alternatiflerinde konaklayabilir isterseniz de kamp yapabilirsiniz. Kartalkaya’da mutlaka yenilmesi gereken bir lezzet ise sucuk ekmektir. Buz gibi soğuk havada yenilen ızgarada pişmiş sucuk ekmeğe kimse hayır diyemez. Sucuk ekmek dışında Bolu ve Kartalkaya’ nın da yöresel lezzetlerini denemelisiniz. Güne nefis bir köy kahvaltısıyla başlayarak kendinizi mutlu edebilirsiniz.

Ayrıca Bolu’ ya gelmişken Seben ve Sülüklü Göle, Yedigöllere ve Abant’ a da mutlaka uğramalısınız. Bu doğal güzellikler size dört mevsim farklı manzaralar sunar. Bunlar dışında da Bolu Fındığı Tabiat Koruma Alanı, Ebe Çamı ve Kökez Tabiat Koruma Alanı’ nı da ziyaret edebilirsiniz. Kartalkaya’da geçireceğiniz kış tatili ile ilgili daha ayrıntılı bilgiye Türkiye’nin tatil arama motoru neredekal.com ile ulaşabilirsiniz.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da! ✎ Online adak yapmak için tıklayınız.

Hiç yorum yok