Page Nav

HIDE
GRID_STYLE
FALSE
HIDE_BLOG

Gradient Skin

Gradient_Skin

Son Yazılar

latest

Bölgesel Yağlanmaya Lazer Lipoliz ile Veda Edin

Diod Lazer ışını ile yağ hücrelerinin zarını doğrudan patlatmayı sağlayan yöntem lazer lipoliz olarak adlandırılır. Bu yöntem, vücut şekille...

Diod Lazer ışını ile yağ hücrelerinin zarını doğrudan patlatmayı sağlayan yöntem lazer lipoliz olarak adlandırılır. Bu yöntem, vücut şekillendirme işlemleri için yenilikçi ve etkili bir tedavi yöntemidir. Ciltte meydana gelen gevşemeler, sarkmalar ve bölgesel yağlanma problemleri lipoliz ile etkili bir şekilde giderilebilir. Bel, karın ve basen gibi bölgelerde sıklıkla kullanılan lipoliz yöntemi koltuk altı terlemesinde de başvurulan bir tekniktir. Lipoliz fiyatları operasyonun yapıldığı bölgelere göre çeşitlilik gösterir.

Lazer Lipoliz Tekniği Hangi Avantajları Sunar?

Ciltte gevşeme, bölgesel yağlanma ve terleme gibi pek çok sorunu ortadan kaldıran bu teknik, vücut şekillendirmeye de yardımcı olur. Çene altı, yüz bölgesi, bacak ve kol içlerine de uygulanabilen bir tekniktir. Cilt altında toplanan yağların yok edilmesi ile vücudunuz daha fazla kolajen üretmeye başlar. Bu sayede daha genç görünen ve kırışıklık oranının kontrol altına alındığı bir cilde kavuşabilirsiniz. Çeşitli hastalıklara ve yaşa bağlı hastalıklar lazer lipoliz teknikleri ile toparlanabilir.

Operasyon esnasında kanama meydana gelmez ve genellikte bir seans sonrasında fazla yağlarınızdan kurtulabilirsiniz. Yağ dokularının hacmine ve cildinizin gevşeme durumuna göre seans sayısı arttırılabilir. Lipoliz sonrasında günlük hayatınıza hemen dönebilirsiniz. İşlemden sonra 5 gün kadar korse kullanmanız gerekir. Düzenli olarak spor yaparak lipoliz uygulamasından daha fazla verim alabilirsiniz. Bu süreçte dengeli, düzenli ve sağlıklı beslenmeniz yağ dengenizi korumanız için önemlidir. Yüksek kalorili besinlerden uzak durarak vücudunuzdan alınan yağların yeniden oluşmasına engel olabilirsiniz.

Lipoliz Öncesinde Yapılan Hazırlıklar Nelerdir?

Bireyin tedaviye uygun olup olmadığı uzman doktor tarafından yapılan çeşitli testler ile belirlenir. Hastanın alerjisi olan ilaçlar değerlendirilir. Tansiyon, şeker ve kalp rahatsızlıkları taşıyıp taşımadığı göz önünde bulundurulur. Kişinin genel sağlık durumu uygunsa gerekli tedbirler alınarak ve olası risk faktörleri belirlenerek operasyona başlanır. Operasyondan sonra ihtiyaç duyulması halinde yağ alma uygulamaları 3 aylık aralar ile tekrarlanabilir. Kişiye özel olarak belirlenen tedavi planlarıyla etkili sonuçlar alınır.

Lazer Lipoliz Kimler Tarafından Tercih Edilebilir?

Cilt sarkması ve gevşekliği, bölgesel yağlanma ve terleme problemi yaşayan kişiler bu operasyonu yaptırabilir. Ancak, bu operasyon için talepte bulunan kişilerin ergenlik dönemini tamamlamış olması gerekir. Operasyona engel olacak bir sağlık probleminizin olmaması da oldukça önemlidir. Akciğer ve kalp rahatsızlıkları bulunan kişilerin doktor onayı almadan bu operasyonu yaptırması mümkün değildir. Erkekler de göğüs bölgesindeki büyüme ve yağlanma sorununun önüne geçmek için lipoliz operasyonundan yararlanabilir. Özellikle yağlanma durumunun hafif olduğu kişilerde etkili sonuçlar alınır. İleri boyuttaki jinekomasti olgularında cerrahi uygulamalardan yardım alınması gerekebilir.

Liposuction’ın Lazer Lipoliz'den Farkı Nedir?

Liposuction uygulamaları, yağ alınması gereken bölgeye göre çeşitlilik gösterir.Bu uygulamalardan gerekli bölgelere özel bir sıvı verilir ve yüksek oranda negatif basınç ile yağlar vücuttan alınır. Genel anestezi altında uygulanan bu işlem, hastanın toparlanmak için 3-4 güne ihtiyacı olmasına neden olur. Uygulama sonrasında 10-25 gün kadar cilt morlukları oluşabilir. Liposuction’ın uygulanması ikinci kez tekrarlandığında kişiye ağrı verebilir. Lazer lipoliz’in ikinci seansı da ilk seans kadar hafif geçer. Bu teknikte yağlar lazer ışınları ile eritilir. Ciltte küçük, milimetrik kesiler açılır ve doku bütünlüğü bozulan yağlar kolaylıkla alınır. Liposuction’a göre ciltte daha iz kalır ve bu izler çok kısa sürede iyileşir. Lipoliz sonrasında hafif bir ödem problemi yaşanabilir. Ancak bu normal bir durumdur ve kısa sürede düzelir. Ödemi azaltan ve lenfatik drenajı kolaylaştıran masajlar ile iyileşme sürecini kısaltabilirsiniz. Bu süreçte normal yaşamınıza dönmeniz de mümkündür.

Op. Dr. Alpaslan Topçu’nun güncel ve bilimsel yaklaşımları ile lazer lipoliz tekniğinden yararlanabilirsiniz. Bölgesel yağlanma ve terleme sorununa FDA onaylı cihazlarla terleme ve bölgesel yağlanma problemlerinizi çözebilirsiniz.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da! ✎ Online adak yapmak için tıklayınız.

Hiç yorum yok