Page Nav

HIDE
GRID_STYLE
FALSE
HIDE_BLOG

Gradient Skin

Gradient_Skin

Son Yazılar

latest

Güneşten nasıl korunmalı? Uzmanlardan 10 pratik öneri!

Uzmanlar, "Kullandığım makyaj ürünü SPF'li, güneş kremi de sürmeli miyim?", "Geçen yıldan kalan güneş kremini kullanabili...


Uzmanlar, "Kullandığım makyaj ürünü SPF'li, güneş kremi de sürmeli miyim?", "Geçen yıldan kalan güneş kremini kullanabilir miyim?" gibi herkesin aklını meşgul eden soruların yanıtlarını veriyor.

Artık yaz kapıda, güneş daha sık yüzünü gösterir oldu. Güneş ışınları kendimizi daha iyi hissetmemizi sağlayan serotonin salgılanmasını ve vücudumuzda D vitamini üretimini sağlıyor. Ancak bununla birlikte güneşten korunmanın da bir o kadar önemli olduğu su götürmez bir gerçek. Her mevsim, özellikle de yaz günlerinde güneş koruyucu kullanmamız gerektiğini, güneşten yayılan UVA ve UVB ışınlarının sadece cildi yaşlandırmakla kalmayıp cilde leke ve yanıklar gibi daha ciddi zararlar da verdiğini, bu yüzden de güneş koruyucularının günlük bakım rutinimizin ayrılmaz bir parçası olması gerektiğini artık hepimiz biliyoruz.

Peki günlük hayatımızda güneş kremi kullanırken nelere dikkat etmeliyiz? 

İste uzmanlardan hayatınızı kolaylaştıracak 10 tavsiye.


  • Haftada 2-3 defa 10-15'er dakika sadece elinizin üzeri bile güneş görse, gerekli D vitamini sentezi için yeterlidir. Bu düşünce ile fazla güneş ışınına maruz kalmaktan kaçının. Fazlası yarar değil zarar olarak cildinize yansır.
  • Güneş koruyucunuzu giyinmeden önce uygulayın. Giyindikten sonra, kollarınız, ayak bilekleriniz ve dekolteniz gibi güneşe maruz kalan kimi noktalarda uygulamada zorlanabilirsiniz.
  • Güneş ışınlarının yaklaşık %90'ı ince bulutlardan geçebilir. Bu nedenle sadece güneşli günlerde değil, bulutlu havalarda da güneş kremi kullanın.
  • Cildin çevresel etkilere karşı koruyucu doğal bir koruyucu tabakası bulunuyor. pH değeri 5.5 olan bu doğal tabakanın sağlıklı kalması için aynı pH değerine sahip ürünler kullanılmalı. Bu nedenle kullandığımız güneş kremlerinin de pH değeri 5.5 olmalı. Sebamed Sun Care serisi yüksek etkili UVA/UVB filtre sistemi ve E vitamini ile birlikte, güneşin zararlı ışınlarına ve tahrişe karşı koruma sağlar ve pH 5.5 değeri sayesinde, cildin doğal yapısını korur.
  • Fondötenler, BB kremler gibi bazı makyaj ürünleri SPF'li olsa da yine de güneş kremi kullanmayı ihmal etmeyin.
  • Eski güneş kremlerini kullanmayın. Güneş kremlerinin ömrü bir yıldır. Bir yıl sonunda etkileri azalır. Bu sebeple her yıl yeni bir güneş kremi alın.
  • Gün içinde çok terliyorsanız, sadece plajda değil günlük hayatınızda da suya dayanıklı güneş kremlerini kullanmayı tercih edin.
  • Yaz günlerinde çantanızda her zaman güneş kremi bulundurun. Arada güneş kreminizi tazelemeniz gerekebilir.
  • Kar, kuma göre 5 kat, denize göreyse 3 kat daha fazla güneş ışınlarını yansıtır. Bu nedenle sadece yazın değil 4 mevsim güneşten korunmak gereklidir.
  • Güneş kremini uyguladıktan sonra dışarı çıkmadan en az 20 dakika bekleyin. Kremin etkisini göstermesi için zamana ihtiyacı var.

Artık güneşli günlerin tadını çıkarmaya hazırsınız!

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da! ✎ Online adak yapmak için tıklayınız.

Hiç yorum yok

Tanıtım-Reklam
Bumerang - Yazarkafe