Page Nav

HIDE
GRID_STYLE
FALSE
HIDE_BLOG

Gradient Skin

Gradient_Skin

Son Yazılar

latest

Sağlıklı Serinlemenin En Ekonomik Yolu: Tavan Vantilatörü

Dekoratif tavan vantilatörünün öncelikli amacı, kullanıcılara ferah ve serin bir mekân oluşturmak. Farklı renk ve boyutlardaki pervanelerin ...

Sağlıklı Serinlemenin En Ekonomik Yolu: Tavan Vantilatörü


Dekoratif tavan vantilatörünün öncelikli amacı, kullanıcılara ferah ve serin bir mekân oluşturmak. Farklı renk ve boyutlardaki pervanelerin yanı sıra lambalı ve avizeli modeller, aydınlatma konusunda fayda sağlarken, yeni nesil tasarımlar dekorasyonu bütünleyen bir etkiye sahip. Boyut, renk ve tasarım olarak ayrışan modellere son yıllarda teknolojik özellikler de ekleniyor; kullanıcının konforu artırılıyor.

 

Hem Sağlıklı Hem Dekoratif

 

Yazın keyfini doyasıya çıkarırken, sıcaktan bunaldığınızda tek bir dokunuşla serinliğe kavuşabildiğiniz tavan vantilatörü çeşitleri odanızın görünümünü de tamamlayan bir unsur. Klimanın yarattığı gürültü ve sağlık sorunlarından kurtulmak için tercih edilen modeller, farklı özellikleri ile farklı kullanımlara hitap ediyor. Pervaneli modeller aynı zamanda lamba tasarımlarına da sahip olduğundan geniş kanatları ile hem odanızı serinletiyor hem de aydınlatma ihtiyacınıza çözüm oluyor. Dekoratif olarak da sıkça tercih edilen bu modellerin kanatları farklı hızlarda da ayarlanabildiğinden, serinlik sağlarken yoğunlaşmış havayı da dağıtarak sağlıklı bir havalandırma seçeneği sunuyor. Tavan vantilatörü seçeneklerinden birini tercih ederek, fazla yer kaplamayan bir serinlik aracına sahip olurken aynı zamanda mekân dekorasyonunuza hoş bir dokunuş da ekleyebilirsiniz.

 

Tavan Vantilatörü Modelleri Arasında Seçim Yaparken…

 

Elektrikli bir motor yardımı ile çalışan tavan vantilatörleri, kullanılmak istenen alanın boyutuna göre seçilmelidir. Örnek vermek gerekirse, geniş bir salonda ya da ofiste tercih edilecek olan bir model, tavanın tam orta hattına konumlandırılmalıdır. Böylece tam merkeze yerleştirilen vantilatör, kanatları içerisinde hava sirkülasyonu sağlayacağından doğal bir serinlik oluşturur.

 

İnce uzun mekânlarda tek bir vantilatör yerine iki ya da daha fazla tavan vantilatörü kullanılabilir. Bu noktada dikkat edilmesi gereken vantilatörlerin uygun aralıklar ile yerleştirilmesidir. Hatta kanat sayısına göre ikili, üçlü, dörtlü ya da altılı kanat modellerine sahip olan çeşitler de tercih edilebilir. Tamamen görsel zevke göre seçilebilecek olan kanat modelleri, genel dekorasyona uyumlu olabilir. Bohem tarzda döşenmiş ve doğallığın ön planda olduğu bir mekânda ahşap tavan vantilatörü tercih edilebilir. Bunun yanı sıra eğer minimalist bir dekorasyona yer verilecekse, az ve öz eşyalar arasında gözler siyah ve beyazın dengeli uyumunu arayacağından sade beyaz modelleri kullanılabilir.

 

Tavan vantilatörlerinin genel dekorasyon ile uyumu konusunda renklerin gücünden de faydalanılır. Her bir kanadı farklı renklerde ya da desenlerde tasarlanabilen modeller, genel atmosferi bir anda değiştirebilir. Özellikle dinamik oda dekorasyonlarının tercih edildiği alanlarda metal aksamlarda çeşitli renkler kullanılır. Buna karşın doğal görünümün bozulmadığı ofis ya da iş yeri gibi mekânlarda, ağırlıklı renk ile uyumlu daha soft veya pastel renkler tercih edilebilir.

 

Teknolojiye Ayak Uyduran Tavan Vantilatörü Modelleri

 

Eski tip tavan vantilatörü modelleri genellikle manuel açma ve kapama özelliğine sahiptir. Bununla birlikte yeni dizayn edilen ve piyasada sıklıkla karşılaşılan güncel modellerde uzaktan kumanda sistemi de mevcuttur. Sadece çalıştırma modu değil, sağ ve sol dönüş yönünün ayarlanması da kumanda aracılığı ile yapılabilir. Bazı gelişmiş modellerde zamanlayıcı özelliği de yer alır. Böylece belirlediğiniz süre boyunca vantilatör çalışır, örneğin, 2, 4 ya da 8 saat çalıştıktan sonra otomatik olarak durur.

 

Sağlıklı Serinlemenin En Ekonomik Yolu: Tavan Vantilatörü

Tavan vantilatörü fiyatları, farklı havalandırma seçenekleri yanı sıra aydınlatma, double fan, küçük ya da büyük kanatlı, asimetrik kanatlı olma özellikleri gibi fonksiyonelliklere göre belirlenir. Sıklıkla kullanılan metal ve ahşabın yanı sıra plastik, kompozit ya da cam tasarımlar da hem seçimlerde hem de fiyatlarda belirleyici unsurlar arasındadır. Odanız için seçim yapmakta zorlanıyorsanız, Koçtaş web sitesini ziyaret edebilirsiniz. Mekânın büyüklüğüne ve dekorasyon zevkinize göre en uygun tavan vantilatörünü sepetinize atabilir, Koçtaş güvencesi ile serinlemenin ayrıcalığına sahip olabilirsiniz.


✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da! ✎ Online adak yapmak için tıklayınız.

Hiç yorum yok