Page Nav

HIDE
GRID_STYLE
FALSE
HIDE_BLOG

Gradient Skin

Gradient_Skin

Son Yazılar

latest

En Eğlenceli 6 Yaş Etkinlik Fikirleri

Etkinlik yapmak çocuklar için hem zevkli hem de öğretici çalışmalardır. Özellikle evde yapılan etkinlikler hem anne-baba - çocuk arasındaki ...

Çocukların en sevdiği ve eğlendiği 6 yaş etkinlik fikirlerini hemen öğrenin.

Etkinlik yapmak çocuklar için hem zevkli hem de öğretici çalışmalardır. Özellikle evde yapılan etkinlikler hem anne-baba - çocuk arasındaki bağı güçlendirir hem de çocuğun eğlenerek öğrenmesini sağlar. 6 yaş etkinlik için çok kritik bir eşik olarak bilindiğinden bizler de sizler için aşağıda 6 yaş grubu çocuklarla evde yapabileceğiniz çeşitli etkinlikler sıraladık.

6 Yaş Etkinlikler


1. Kumda şekil çizme: Evde bir tepsinin içine un, tuz veya irmik gibi ince taneli malzemelerden koyun. Üzerinde çeşitli şekil ve harfler bulunan önceden hazırladığınız kartları çocuğunuza gösterin ve bu kartlardaki şekilleri kumda parmakları ile yapmalarını isteyin.

2. Evde örgü ve dikiş etkinliği: Çocuklarınızla birlikte evde basit örgü ve dikiş etkinlikleri yapabilirsiniz. Ne yapacağınız sizin yaratıcılığınıza kalmış.

3. Harfleri öğrenme etkinliği: Çocuğunuz yaş olarak tam da okula hazırlık döneminde. Ona okula başlamadan önce sesli harfleri öğretebilirsiniz. Böylece okula başladığında harfleri öğrenirken de çok avantajlı olacaktır. Bir deftere harfi büyük ebatlarda çizin ve çocuğunuzun renkli kalemlerle bu harflerin üstünden geçmesini isteyin. Aynı zamanda bu harfle başlayan meyve, hayvan ve eşya isimleri bularak harfi ona hissettirmeye çalışın.

4. Evde sayıları öğrenme etkinliği: Aynı sesli harflerin öğretildiği gibi çocuğunuza evde 20ye kadar sayıları öğretebilirsiniz. Kâğıda sayıları yazabilirsiniz. Aynı zamanda evdeki nesnelerin kaç tane olduğunu birlikte sayabilirsiniz. Ona örneğin masaya kaç çatal, kaşık, tabak koyduğunuzu sorabilirsiniz.

5. Evde alışveriş oyunu: Öncelikle bu oyun için çocuğunuzun sayıları biliyor olması gerekir. Elinize küçük kâğıt parçaları alın ve bu kâğıtlara 1,5,10,20 ile yazıları yazın bu kâğıtlar sizin paranız olacak. Ardından mutfağınızdan paketi açılmamış ürünleri alarak kendinize bir alışveriş tezgâhı oluşturun. Ardından bir kişi market sahibi, bir kişi de müşteri olarak oyunu oynayabilirsiniz.

6. Kitap Okumak: Evde yapacağınız en önemli etkinliklerden birisi her gün düzenli olarak çocuğunuzla kitap okumak ve bu hareketi onda alışkanlık haline getirmek olacaktır. Çocuğunuza kitabı okurken ona da resimleri gösterin ve resmin içinden ona sorular sorun, onun da size resimlere bakarak hikâye anlatmasına izin verin.

Çocukla kitap okumak

7. Puzzle: Evde çocuğunuzun yaşına uygun puzzle bulundurmanız ve bunları birlikte sık sık bozup tekrar yapmanız onun gelişimi açısından çok faydalı olacaktır. Çocuğunuz aynı zamanda keyifli vakitler de geçirecektir. Önce az parçalı puzzle lar alarak başlayın, çocuğunuz mantığını kavradıktan sonra 20 parçaya kadar çıkabilirsiniz.

8. Dijital zeka oyunları: Çocukların artık telefon ya da tabletle ne kadar içli dışlı olduğunu tekrar anlatmaya gerek yok sanırız. Peki bu oyunlar arasında güvenebileceğiniz kaç tane seçenek var? İşte bu sorunun da çözümü var: MentalUP. Tamamen yerli bir zeka oyunu olan bu oyunu çocuklar çok seviyor.

Güvenli çocuk oyunu MentalUP’ı şimdi incele.

9. Biraz da ev işi: Günlük ev işi rutinlerini çocuğunuzla paylaşın. Örneğin siz evi süpürürken ona da bir bez vererek boyunun ulaştığı yerleri silmesini isteyebilirsiniz. Size zevkle katılacaktır. Bırakın oyuncaklarını kendi toplasın. Bazı günler ona önlük giydirerek birlikte bulaşık da yıkayabilirsiniz.

10. Şarkıları hareketle söylüyoruz: Birlikte bildiğiniz şarkı ve tekerlemeleri sözlerini taklit ederek söyleyerek çocuğunuzun enerjisini dışarı atmasına yardımcı olabilirsiniz.

11. Balonu düşürmeme oyunu: Evde oynanacak çok güzel oyunlardan biri daha. Bir balonu şişirerek yukarı fırlatın ve balonun yere düşmesine engel olmaya çalışın. Çocuğunuzun nasıl zevk alarak oynadığına inanamayacaksınız.

12. El ve parmak baskısı ile resim yapma: Çocuğunuzun yapmaktan en çok keyif alacağı resim etkinliği ile karşınızdayız. Sulu boya ile parmağını boyayarak parmak ve el baskısı ile çeşitli resimler yapabilirsiniz. Örneğin yaptığınız parmak baskısına kanat ve göz çizin, ortaya çok güzel bir kelebek veya arı çıkabilir. Ya da el baskısına yaprak elma çizerek çok güzel bir ağaç yapabilirsiniz.

Bu oyunlar haricinde evde oynayabileceğiniz türlü geleneksel oyunları da unutmayın. Çocuğunuzun bu oyunlardan çok zevk alacağından emin olabilirsiniz. Körebe, saklambaç gibi oyunlar onların her daim oynamaktan vazgeçmeyeceği oyunlardır.


✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da! ✎ Online adak yapmak için tıklayınız.

Hiç yorum yok

Tanıtım-Reklam
Bumerang - Yazarkafe