Page Nav

HIDE
GRID_STYLE
FALSE
HIDE_BLOG

Gradient Skin

Gradient_Skin

Son Yazılar

latest

Kadınlar için estetik mi sağlık mı?

Ülkemizde son yıllarda estetik operasyon geçiren kadınların sayısı her geçen yıla oranla %8 artış göstermektedir. Kadınlar üzerine yapılan a...

Kadınlar İçin Estetik Mi Sağlık Mı?

Ülkemizde son yıllarda estetik operasyon geçiren kadınların sayısı her geçen yıla oranla %8 artış göstermektedir. Kadınlar üzerine yapılan araştırmalarda son yıllarda sağlık mı yoksa estetik ile güzelleşme sorusunda kadınların estetiği ön plana aldığı görülüyor.


Estetikte En Çok Yapılan Ameliyatlar

Kadınların genel olarak öncelikle yüz bölgelerine önem verdiği araştırmalarda kendine yer bulsa da vücutlarının birçok bölgesine müdahale ettirdikleri de bir gerçek olarak araştırmalara yansımakta. En fazla tercih edilen ameliyatlar ise şöyledir.

·         Göz kapağı ve çevresi estetiği

·         Liposuction (Yağ alma)

·         Meme büyütme ameliyatı

·         Dolgu, yüze yağ enjeksiyonu

·         Burun estetiği

·         Karın germe ameliyatı

·         Meme dikleştirme

·         Yüz gerdirme

·         Meme küçültme

·         Kulak estetiği

·         Memenin yeniden yapımı

·         Kalça büyütme ameliyatı

·         Erkeklerde meme küçültme operasyonu

·         Yüz kemikleri estetiği

·         Saç ektirme

·         Kol germe ameliyatı gibi ameliyatlar özellikle kadınların en çok tercih ettiği yada sağlık kuruluşlarından talep ettiği operasyonel işlemler arasında yer almaktadır.


Estetik Ameliyatların Riskleri

Estetik ameliyatlar konusunda birçok görüş olsa da vücudundan memnun olmayan veya görüntüsel sorun yaşayan kişilerin kendilerini daha iyi hissetmek adına böyle ameliyatlar yaptırdıkları bilinmektedir. Estetik ameliyatlarda gelişen teknoloji ve ülkemizdeki sağlık tesislerinin gelişmişliği ve doktorların bu tarz ameliyatlarda çok başarılı olması sonrası taleplerde artmaktadır. Estetik ameliyatlarda malpraktis davası ya da doktor hatası davaları denilen doktorların veya tesisteki işlem yapan kişilerden veya çalışanlardan kaynaklı bazı olumsuz durumlar olabilmektedir. Ama genel olarak ameliyatların başarı yüzdesi çok yüksektir.


Estetik Ameliyatlarda Bilinmesi Gerekenler

Estetik ameliyatlarda en çok merak edilen konu benim özel sağlık sigortam var bunu karşılar mı sorusu gelmekte. Bu soru çok sorulduğundan bizlerde bu soruyu konunun uzmanı tazminat hukukçusu ve hayat sigortası avukatı Erkan Behçet Arıkan’a sorduk. Avukat Arıkan, sigorta şirketleri bu ve bunun gibi talepleri genelde poliçelere eklemez. Sağlık sigortası asıl amacı insanda gelişen sağlık sorunlarına müdahale sırasında destek olmasıdır. Estetik biraz özel istekler arasında düşünüldüğünden poliçelerden faydalanmak mümkün değildir.


✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da! ✎ Online adak yapmak için tıklayınız.

Hiç yorum yok