Page Nav

HIDE
GRID_STYLE
FALSE
HIDE_BLOG

Gradient Skin

Gradient_Skin

Son Yazılar

latest

Karın germe ameliyatı sonrası beslenme

Sağlıklı beslenme, her yaşta ve her koşulda her zaman izlenecek iyi bir uygulamadır. Bizi zinde tutar ve vücudumuzun daha uzun süre sağlıklı...

Karın germe ameliyatı sonrası beslenme

Sağlıklı beslenme, her yaşta ve her koşulda her zaman izlenecek iyi bir uygulamadır. Bizi zinde tutar ve vücudumuzun daha uzun süre sağlıklı kalmasına yardımcı olur. Her gün yediklerimizin gerçekte ne kadar hissettiğimizi etkilediğine inanmak her zaman zordur.

Bununla birlikte, yeterince ısrar edilmeyen şey, karın germe ameliyatı sonrası  hedeflenmiş bir diyetin önemidir. Ne düşündüğünüzü biliyorum: Dünyanın gerçekten başka bir diyete ihtiyacı var mı? Ancak burada, iyileşmeyi sağlayan ve iltihaplanmayı ve şişmeyi azaltabilen bir diyetten bahsediyoruz.  
Dolayısıyla doğru ve dengeli beslenmenin cerrahi bir operasyon sonrası yaraların iyileşme sürecini iyileştirmeye yardımcı olduğunu ve tüm vücudun iyileşme sürecini hızlandırdığını söyleyebiliriz.

Sağlıklı beslenmek, cerrahi bir operasyondan sonra izlenecek iyi bir uygulamadır. Abdominoplasti veya liposuction ameliyatlarını örnek alalım. Açıkçası, bu durumlarda amaç ideal kiloya ulaşmaktır, ancak hepsi bu değil: ameliyat gününe normal bir kiloyla gelmek, komplikasyon riskini önemli ölçüde azaltır, daha iyi bir sonucu garanti eder ve iyileşme sürelerini optimize eder.

Estetik Ameliyat Öncesi ve Sonrası Beslenmenize Neden Dikkat Etmelisiniz? 

Plastik cerrah bir beslenme uzmanı değildir: bu nedenle karın germe ameliyat sonrası için size uygun bir diyet vermeyecektir. Sahip olacaklarınız, ne yiyeceğiniz ve nelerden kaçınmanız gerektiğine dair kesin göstergeler olacaktır. Unutmayın ki, amaç sadece vücuda iyileşme sürecinde yardımcı olmak değil, aynı zamanda daha iyi ve sağlıklı yaşamanıza ek olarak, sonucun daha sonra korunmasını garanti edebilecek sağlıklı bir yaşam tarzı sürdürmek için bir teşvik sağlamaktır. Açıkçası, bu diyet kasları sıkılaştıran ve kalori yakan her türlü egzersizle tamamlanabilir ve tamamlanmalıdır.

Karın Germe Ameliyatı Sonrası Beslenme Önerileri  

Akdeniz diyeti evrensel olarak en iyilerden ve en eksiksizlerden biri olarak kabul edilmektedir: Çeşitliliği, içeriği çok sağlıklı ve hafif olduğu için vücudumuza ağırlık vermeden doğru besin alımını sağlamamıza olanak tanır.

Vücudun ameliyattan sonra toparlanmasına yardımcı olmak için uygun bir diyet, temelde birkaç küçük önlemler Akdeniz diyetini takip eder:

Enflamasyonla savaşan ve hücre onarımını teşvik eden antioksidanlar ve omega-3 yağ asitleri bakımından zengin yiyecekleri seçin. Sızma zeytinyağı, mavi balık ve somon, yaban mersini, çilek gibi meyve ve sebzeler ile ıspanak gibi yeşil yapraklı sebzeler uygundur. 

• Zor olsa bile kiloyu kontrol altında tutmak ve doğal kilo kaybını desteklemek için günlük kalori alımını sınırlar.

• Doymuş yağları ortadan kaldırın: kızarmış yiyecekler, tereyağı vb.

• Şeker, pirinç ve makarna gibi rafine karbonhidratlar ile glisemik indeksi yüksek yiyecekler tüketimini aşmayın.

• Tuz kullanımını sınırlayın ve zerdeçal, köri ve zencefil gibi tatlandırmak için iltihap önleyici ve antiseptik baharatlar kullanmaya başlayın.

• Kırmızı eti, tercihen beyaz tavuk, hindi yemeklerini azaltın. 

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da! ✎ Online adak yapmak için tıklayınız.

Hiç yorum yok

Tanıtım-Reklam
Bumerang - Yazarkafe