Page Nav

HIDE
GRID_STYLE
FALSE
HIDE_BLOG

Gradient Skin

Gradient_Skin

Son Yazılar

latest

Burun estetiği sonrası burun ucu şişliği ne zaman iner?

Burun estetiğiyle, yüzünüze daha uyumlu bir buruna sahip olabilir ve özgüveninizin artmasını sağlayabilirsiniz. Bu süreçte en önemli adım gü...

Burun estetiği sonrası burun ucu şişliği ne zaman iner?


Burun estetiğiyle, yüzünüze daha uyumlu bir buruna sahip olabilir ve özgüveninizin artmasını sağlayabilirsiniz. Bu süreçte en önemli adım güvendiğiniz bir uzmanla çalışmaktır. Ayrıca burun estetiği sonrasında sizi bekleyen süreci ve dikkat etmeniz gerekenleri öğrenmenizde de fayda vardır.

Burun Estetiği Sonrası Şekli Ne Zaman Oturur?

Burun estetiği sonrasında hastalar sonucu görmek için sabırsız olsa da şeklin oturmasının zaman alacağını bilmelisiniz. Burnunuzun tam olarak oturması 1 yılı bulabilir. Ancak bu süreçte yavaş yavaş farklılıkları hissetmeye başlarsınız. Ameliyattan sonraki ilk birkaç gün morarmalar ve şişlikler olması normaldir. Ancak 2 haftanın sonunda normal hayatınıza sorunsuz şekilde dönebilirsiniz. İyileşme sürecinin hızlanması için de ilk haftalarda hareketlerinize dikkat etmeniz önemlidir.

İlk 2 haftayı atlattıktan sonra burun ucunda bir şişlik kalması normaldir. Ancak endişelenmeyin, bu süreç geçicidir ve kişiden kişiye değişmekle birlikte genellikle ilk 3 ayda gözle görülür burun ucu şişliği yok olur. Ancak yaklaşık %10’luk kısmın normale dönmesi 12 ayı bulabilir.

Burun Estetiği Morlukları Ne Zaman Geçer?

Burun estetiğinden sonra burnunuzun ve gözlerinizin çevresinde morluklar oluşabilir. Ancak bu morluklar maksimum 2 hafta içerisinde yok olur. Morlukların daha kısa sürede geçmesi için sıcağa maruz kalmamak son derece önemlidir. Mümkün olduğunca serin ortamlarda zaman geçirmeye özen gösterebilirsiniz. Ekstra olarak soğuk uygulamalardan da faydalanabilirsiniz.


Burun Estetiği Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

Burun estetiği sonrası daha hızlı iyileşmek ve burnunuzun istediğiniz görünüme kavuşabilmesi için dikkat etmeniz gereken bazı noktalar bulunur:

· Burun estetiği sonrası dikkat etmeniz gereken en önemli konu yatış şeklinizdir. Yanlış yatış pozisyonları iyileşme süresini yavaşlatmakla kalmayıp burnunuzun şeklinin bozulmasına da neden olabilir. Ameliyat sonrasında başınızı 45 derecelik bir açı oluşturacak şekilde ayarlayarak yüksekte tutarak uyumalısınız. Yan yatmak burnunuzun şişmesine ve morarmasına neden olabilir. Eğer uyurken kendinizi kontrol etmekte zorlanıyorsanız boynunuzu saran seyahat yastıklarından faydalanabilirsiniz.

· Ameliyattan sonraki ilk 48 saatte soğuk kompres uygulaması son derece faydalı olacaktır. Bu sayede morarma ve şişlikleri en aza indirebilirsiniz. Ancak kompresi doğrudan burnunuza uygulamak farkında olmadan burnunuza zarar vermenize neden olabileceği için dikkatli olmanız önerilir. Bu nedenle burun çevresine uygulama yaparak burnunuzun da soğumasını sağlayabilirsiniz.

· Sabit bir pozisyonda uyumak zorlayıcı olsa da bu süreçte mümkün olduğunca dinlenmeye ve günde 8 saat uyumaya özen göstermelisiniz. Unutmamalısınız ki uyku esnasında vücudun kendini iyileştirme kapasitesi maksimuma çıkar.

· Burnunuzun kendini daha hızlı iyileştirebilmesi için sağlıklı beslenmeye özen göstermelisiniz. Özellikle protein alımı, hücrelerin hasarları giderebilmesi için oldukça önemlidir. Beslenme programınıza balık, yumurta, fındık, et gibi besinleri eklemeyi deneyebilirsiniz. Ayrıca vücudunuzdaki kolajen sentezini artırabilmek için C vitamini içeren besinleri daha fazla tüketebilirsiniz.

· Burun estetiği sonrasındaki ilk aylarda burnunuzda tıkanıklık ve kuruma yaşamanız normaldir. Ancak bu noktada kesinlikle burnunuzu açmak için basınç uygulamamalısınız. Doktorunuzla görüşerek bir burun spreyi kullanmayı düşünebilirsiniz.

· Hapşırırken veya öksürürken oluşan yüksek basınç, burnunuzun kanamasına neden olabilir. İlk birkaç hafta hapşırırken ve öksürürken basıncı düşürmeye dikkat edebilirsiniz.

· İlk 2 ay boyunca ağır egzersizler yapmamalısınız. Özellikle ağırlık antrenmanlarından mümkün olduğunca uzak durmalısınız. Egzersiz rutininize ne zaman dönebileceğinizi doktorunuz muayene sonrasında karar vermelidir.

· Gözlük kullanımı yalnızca burnunuzun şişmesine ve morarmasına neden olmakla kalmayıp aynı zamanda burnunuzun şeklinin bozulmasına da neden olabilir. Bu nedenle gözlük yerine lens kullanmayı düşünebilirsiniz.

· Sigara, dokuların iyileşmesini yavaşlatabileceğinden burun estetiği sonrasında sigara kullanmamaya özen göstermelisiniz.

· Burun estetiği sonrasında burnunuzun güneşe karşı her zamankinden daha hassas olacağını unutmamalısınız. Doğrudan güneşe maruz kalmak lekelerin oluşmasına neden olabilir. Güneşli havalarda dışarı çıkmak zorundaysanız yüksek korumalı güneş kremleri ve şapka kullanabilirsiniz.

Sedatbas.com olarak sağlıklı günler dileriz.


✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da! ✎ Online adak yapmak için tıklayınız.

Hiç yorum yok