Page Nav

HIDE
GRID_STYLE
FALSE
HIDE_BLOG

Gradient Skin

Gradient_Skin

Son Yazılar

latest

Meme Küçültme Ameliyatı

Göğüs küçültme operasyonları oldukça sık yapılan ve tercih edilen plastik cerrahi operasyonlarından biridir. Kadınlarda doğuştan ya da doğum...

Meme Küçültme Ameliyatı


Göğüs küçültme operasyonları oldukça sık yapılan ve tercih edilen plastik cerrahi operasyonlarından biridir. Kadınlarda doğuştan ya da doğum sonrası oluşan iri göğüslerinin kişiye getirdiği bazı negatif etkileri vardır. Bu etkiler kişilerin yaşam kalitesini olumsuz yönde etkileyen ve beraberinde psikolojik sorunların oluşmasına kadar yol açan bir durumdur. 

Meme Küçültme Ameliyatı Neden Yapılır?


Göğüslerin aşırı iri olmasının getirdiği sağlıksal olumsuzluklar şu şekilde sıralanabilir:

● Sırt ve boyun ağrısı
● Postür bozukluğu
● Sosyal geri çekilme
● Ağırlık hissi
● Psikolojik sıkıntılar
● El Kol sinirlerinde sıkışma
● Göğüs altında oluşan tahriş

Büyük Göğüslerin Psikolojiye Etkisi


Bütün bu olumsuzlukların yanı sıra en önemli negatif durum, kişiyi birebir ruhen etkileyen psikolojik etkilerdir. Bu durum sosyal olarak geri çekilmelere kadar sebep olabilen olumsuzluklara yol açabilir. Normalden iri olan göğüsler postürde duruş bozukluğuna yol açar ve kişi istediği duruş biçimini sergileyemez. Herhangi bir ortamda varoluş biçimimizi etkileyen duruş oldukça önemli bir karşı sinyaldir. İletişimde, daha çok etki yaratan sözsüz iletişimdir. Duruş biçimimiz ne kadar dik ise karşı tarafa çok daha fazla güven duygusu geçirirsiniz. Bu durum iş hayatındaki ve ikili ilişkilerde  olan başarıyı belirler. Bu iki parametreninde hayatımızı belirleyen parametreler olduğunu düşünürsek duruş biçimimiz çok önemlidir. Normalden iri göğüslü kişiler bu dik duruşu sergilemek istemezler. İstedikleri biçimde giyinemezler. Bütün bunların sonucu olarak iletişimde geri çekilmeler gözlemlenebilir. Tüm bu sorunları yaşamak artık kişinin kaderi değildir. Plastik cerrahide çok sık yapılan göğüs küçültme operasyonları kişiyi bu sıkıntıdan kurtarmaktadır. Böylece yaşam kalitesi artan hasta günlük hayatta çok daha başarılı olmaktadır. Göğüs küçültme ameliyatlarında, memedeki fazla dokular çıkartılıp, göğüs ideal boyuta getirilir, sonrasında özel sütyen kullanılır. Operasyon sonrası hastanede 1 gün yatış verilmektedir.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da! ✎ Online adak yapmak için tıklayınız.

Hiç yorum yok